• 10ats.

    yra 2 savininkai 3kambariu butas kaip elgtis

    Sveiki yra pas mus tokia situacija: yra 2 savininkai 3kambariu butas mama ir anukas. Mamai ta buta gavo is deduka paveldejimo 1.5 kambario pries 7 metus, kita puse paliko mociute kuri numire anukui bet jis igijo ta turta pries menesi, nera susitvarkes paveldejimo dokumentu ir kaip geriau pasielkti nezinome jis nori parduoti ta puse pasirase sutarti su NTA bet mama jokiu dokumentu nepasirase su NTA ir dabar NTA surado klientu pareiskia kad kad jei nevigdysime tos sutarties gres bauda katram asmeniui anukui kuris pasirase sutarti, ar abiems? Patarkite kaip geriau elktis.

    AgnietukasTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Dar klausimas, kaip tie nekilnojamo turto agentai,arba pats anukas gali noreti uz triju kambariu buta 70.000 ?
    jei yra parduodama tik anuko paveldeta dalis? ( o paveldejimas neperimtas? )
    Tiek kainuoja visas turimas bendras butas, ar tik anuko dalis?
    Anukas zinoma, uz savo dali gali prasyti nors ir milijona" -cia jau jo problemos. O kaip nekilnojamo turto agentai padare ta ivertinima?
    jei tas anukas,pries pardavima negalejo niekaip teisiskai iteisint pardavimo, neiregistraves NT registro centre invertorizacinio valstybinio buto ivertinimo (bent jau savo dalies) ?
    Tik gaves is registro centro dokumenta su perkainavimu, ir ant jo esant patvirtinanciam nuosavybe stampui (toks spec. halogeninis zenkliukas ,turi but ant jo). Jis igauna teise savo dali parduoti.
    Kazkokias nerealias machinacijas tas anukas suka pries jus.

    Anonimas

  2. 2

    Jokiu klientu neisileiskite ! Ir nesikiskite i nelegalia veikla. Tegul tas anukas pats prisivires koses ,ja ir srebia ,tik teisetai.
    Taip ir paaiskinkite "atvykusiems" pirkejams, kad paveldejimas nera sutvarkytas, o jus nieko asmeniskai neparduodate. Ir tuo klausimu jusu netrukdyti. neisileiskite, nei NTA ,nei klientu.
    NTA taip pat paprasykite is ju irodanciu dokumentu,kad toki pardavima, jie turi teise vykdyti is notaro, gautu patvirtinimu.

    Anonimas

  3. 2

    Kadangi yra 2 savininkai.
    Visu pirma nesupratau is parasyto teksto, tai tas anukas nera susitvarkes paveldejimo, o ta turta igijo pries menesi ?
    Kaip tai?!
    Jei nera susitvarkes paveldejimo,tai jokio turto dar neigijo nes teisetai jo neperemes.
    Todel is vis jo negali parduoti.
    (Jei tokia sutarti sudare su NT. brokeriu) , tai brokerio veiksmai yra taip pat neteiseti,ir jokiu klientu vedzioti negali, atstovaudamas, "tariamojoje pardavimo sutartyje" su tuo anuku. Ir kol notariskai,pas notara nebus patvirtinta teiseta nuosavybes dalis anukui,ja oficialiai paveldejus.Jis to neperimto,turto pardavineti negali.To negali padaryti ir jokia NTA. Jos veiksmai irgi neteiseti.

    Toliau, jei sutarti sudare NTA ,nereikalaudama patvirtinanciu nuosavybes dokumentu is pardavejo, tai reikalauti baudu taip pat yra neigali, ir sutartis tokiam pardavimui,ir is jusu puses yra gyncitina.
    Jus galite,laisvai kreiptis i teisma,del sukciavimo r bendradarbiavimo nelegaliu pardavimu.
    Dar vienas svarbus dalykas, nors esate du savininkai,taciau anukas negali parduoti savo dalies be jusu sutikimo.
    Tiksliau visu pirma,jis privalo savo dali siulyti pirkti (issipirkti) jums,pagal jusu pirmenybes teise.
    Tik tuo atveju, jei jus atsisakote pirkti patys,ar pyktybiskai,neduodate sutikimo , ji parduoti. Jis tik tada gali realizuoti savo noziura,ar perleisti kitiems asmenims. Bet tik tapes oficialiu savininku.
    Dar karta patikslinu,jei nesusitvarkes ir neperemes per notara paveldejimo,ir jo kaip nuosavybes neiregistraves NT inventorizacijos biure, tuomet,jis ir neturi teises isvis jokios ir i paveldeta turto dali.Juo labiau,juo dispuonuoti,ar parduoti.
    Na o kas bus skolingas? , NTA , ogi tik tas,kieno ta dalis yra nuosavybe, ir tik kas ta sutarti pasirase.
    Jei jus tam anukui davete rastiska leidima,savo dali parduoti,ar sutarete zodziu ir nieko gincyti neketinate,Ir neprestaraujate,pardavimui, tai tik tas anukas ir yra atsakovas, pries NTA. Jusu tai jokiu sonu teisiskai neliecia.

    Anonimas

  4. 2

    o kam jus sutinakte? nesutikit , ir be ju parduosit.

    bambaliukas

  5. 1
  6. 1

    ryt reikes nuvaziuoti ir pasiklaust , beabejo jokio sutikimo nebuvo tik kalbeta galima butu parduoti bet apie pati pardavima nebuvo jokios sutarta

    Agnietukas

  7. 1

    sakykit as neiko nezinojau ir nesutinku, o tas kas pasirase tegul susimoka bauda, pirma turejo buti abieju savininku sutikimas del buto pardavimo, nebetn tas anukas nori parduoti tik savo dali, o jus savo dalies nesutinkate parduoti.

    bambaliukas

  8. 1

    dabar ryt atvaziuoja ziureti tie klientai buta nezinome kaip elktis geriau nuvaziuoti ar ne? norima uz 3 k buta 70 000lt bet NTA pareiskia kad ji daugiau uzsiprasys tda nuo tos sumos kiek mes norime ji dar pasijema apie 3-4 procento

    Agnietukas

  9. 1

    gres bauda tam kuris pasirase sutarti jus nei prie ko esate :) visus pirma del pardavimo pirma utri siulyti jums parduoti savo dali , jeigum jus nesutinkate tada gali perprarduoti kam nori :)

    bambaliukas

  10. 0

    Visiškas absurdas. Tiek anūko, tiek NTA veiksmai yra neteisėti ir prasilenkia su įstatymais. Jeigu jis nesusitvarkęs nuosavybės, tai kaip jis gali pardavinėti kažką, o juolab pasirašyti sutartį? Nors nelabai aiškiai rašote, tai gali būti visų kabliukų ir neatitikimų. Bet iš visos situacijos matosi, kad Jus norima apgauti. Siūlyčiau pačiai su tuo nesitvarkyti ir kreiptis į teisines paslaugas teikiančią advokatų kontorą. Galiu pasiūlyti http://www.verum.lt/. Kiek man yra tekę dėl alimentų ir būtų dalybų turėti reikalų, tai labai padėjo.

    Anonimas