• 18ats.

    Ar gali vaikas (12 metų) skristi vienas be suaugusio i kitą šalį?

    Ar galėtų mano dukra skristi į Daniją viena. Ten ją pasitiktų. Ar kam teko susidurti su tokiais dalykais?

    SaguteTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Jeigu jau nežinote atsakymo, tai gal geriau neklaidinkit mamytės su savo spėliojimais ir manymais. Tiesiog yra tinklapis www.pasienis.lt, kur yra visa info apie tai, kas gali ir kaip kirsti valstybinę sieną. Čia dėl nepilnamečio išvykimo iš LT:

    "Šengeno erdvei priklausančias valstybes nepilnametis gali išvykti vienas, t.y. nelydimas tėvų arba vieno iš tėvų. Jam būtina turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę."

    Šiuo metu visos Šengeno acquis nuostatos galioja - šalys - Austrijoje, Belgijoje, Danijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Graikijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Portugalijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Kipre, Čekijoje, Estijoje, Vengrijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Maltoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

    Nežinau tiksliai dėl Šveicarijos, ar jau įtraukta į Šengeno erdvę.

    Išvada, kadangi Danija yra Šengeno šalis, tai nepilnametis vaikas gali vykti vienas, be suaugusiųjų palydos. Aišku, dėl saugumo galima pasinaudoti palydos paslauga:)

    elegancija

  2. 3
  3. 3

    daznai tenka matyti vaikus skrendant vienus be palydos. Dazniausiai visur lydimi oro uosto darbuotoju/stuardesiu.

    titina

  4. 3

    esu girdejus tokiu atveju ir zinau kad gali. tik reikia dokumentus sutvarkyti.

    mamyciuke

  5. 2

    taip gali.. tik reikia pas notara isisimti pazyma, kad tu sutinki kad vaikas vyktu be tavo palydos.. na mano skrido i JAV tai as dar striuardeses palyda isispirkau.. nes persest vokietijoje reikejo, tad nerimavau kad pasiklys.. o kai cai taip arti tai gal ir sito neverta.. kai bilietus pirksi paklausk kokie ikainiai.. nes as iki JAV tai kazkur apie 200Lt uz palyda mokejau..

    gertruda

  6. 2

    http://www.lrytas.lt/-11664565681165960828-si%C5%ABloma-paprastinti-nepilname%C4%8Di%C5%B3-kelion%C4%97s-%C4%AF-u%C5%BEsien%C4%AF-tvark%C4%85.htm

    http://www.studentai.lt/?Element=ViewArticle&ArticleID=2473

    Cia yra straipsniukai kur rasoma apie tai.

    Anonimas

  7. 1
  8. 1

    negali skristi niekaip be 16 metu viena be suaugusiojo viena panele 15 metu norejo gryzti i LT lektuvu viena tai negalejo ,gavo gryzti mikriuku ir su tevu sutikimu .

    ikmeskute

  9. 1
  10. 1

    Hmm, aušrine, mano sesers vaikas neseniai skrido vienas, be suaugusiųjų palydos, bet jam nereikėjo notaro patvirtinto dokumento. Tai dabar nebežinau kuo tikėti, pasienis.lt informacija, seserim ar tavo info apie agentūrą?

    elegancija