• 1ats.

    kaip pripratinti vèl prie krutinès

    Sveikos, turiu beda.. Mano lelytei 2 Su puse men. Kelis kart dinginejo pienukas, tad primaitinimui daviau misinuka is buteliuko ir viskas.. Mano maze nebeima papuko.. Kol mieguista Dar siaip ne taip ikisu bet Kai prasibunda neikisi niekaip, cypia klykia, o valgyt tai nori.. Tenka trauktis pienuka Su pientraukiu, bet gal yra kokiu budu atpratint ja nuo buteliuko nes pieno turiu pakankamai jau..

    ruffne132Žindymas, maitinimas MPĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Miela ruffne,
    išties, kūdikį, pripratusį čiulpti per čiulptuką iš buteliuko, gali būti nelengva sugrąžinti prie krūties. Vilties teikia vaikelio kompromisas: tai, kad jis sutinka priglusti ir žįsti bent mieguistas. Jeigu jį migdote šalia savęs, gal vertėtų pabandyti tų prisiglaudimu padaryti daugiau, be to ir greta motinos miegantį kūdikį mama geriau jaučia, t.y., ji pajunta kada kūdikis beveik prabunda paviršutinio greitojo miego stadijoje, sukruta, ir tuo metu galima pabandyti jį glausti prie krūties: tegu ir trumpai, bet tai vis tiek bus pratinimas žįsti.
    Aišku, neturėtų likti “konkurento”. Pabandykite palaipsniui kūdikį “nujunkyti” nuo buteliuko. Jeigu vaikelis vis tiek žūt būt jo reikalauja, čiulpti duokite iš buteliuko su nauju čiulptuku, turinčiu vis mažesnę skylutę, pro kurią pienas vos laša.
    Nebeduokite ir čiulptuko-tuštuko. Neturėdamas alternatyvos, pasiilgęs čiulpimo, gal būt jis nebeatstums mamos jam siūlomos krūties. Pagaliau dar galima pabandyti pasinaudoti prietaisu - papildikliu, tokiu ar panašiu kaip aprašytasis skyrelyje “Relaktacija” (p. 269-276) knygoje “Kūdikio žindymas” >> http://www.zindyk.lt/?page_id=34
    Nepasiduokite ir Jūs laimėsite. Svarbiausia, kad norite! Sėkmės 

    Kazimieras_Vitkauskas