• 6ats.

    Dėl artėjančio gimdymo.

    Sveikos mamytės. Jau greit turėsiu gimdyti ir kuo toliau tuo labiau bijau , nors žinau, kad vistiek teks gimdyt. Kai gydytoja apžiūrinėjo kaklelį skausmas buvo tikrai ne iš maloniųjų.. tai vis galvoju kaip tada reiks pagimdyt , kai esu tokia jautri.. Papasakokit kokie buvo jūsų gimdymai. :/

    tomute123Pasiruošimas gimdymuiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    oj jus tikrai ne viena. Man arteja trecias gimdymas, o bijau ir net labai. Gal bijau ne savo skausmo kaip sakant o bijau kad leliukui viskas butu ok, bijau kad nepradeciau gimdyti kur pard ne namie, bijau kad skausmai neuzeitu nakti ir netektu zadinti vaikuciu vyro is miego ir skubinti vaikus vezti pas senelius... bijau ir tu beprotisku skausmu bet zinau jog vaikelis kitaip ir neateis ir prisimenu kai po antro prisirekavus pasakiau bus ir trecias- nieko cia tokio. Aisku sienom lipau kaip sakant ir akyse temo nuo skausmo bet trecio norejau planavau...ir bent jau man padeda mintis ta kad visos gimdo ir gimdys ir nieko cia tokio. jei jau butu taip kosmariska tai moterys turetu max viena vaika o ne daugiau. Beto ir skauda ne visoms vienodai ir SVARBIAUSIA EITI NE GIMDYTI IR KENTETI O EITI I VAIKO GIMTADIENI. :) ir kekvieno saremio metu galvoti jau jau tuoj as galesiu ta mazyti isbuciuoti issupuoti- galvoti apie pazus mazus pirstelius kuriuos buciuosit apie i jus ziurincias akytes kurias jus nesiojot po savo sirdim visus tuos menesius, galvoti kaip namie grysit ir ilsesites visi... o kai jau uzeis paskutinieji saremiai tai jum jau bus dzin viskas reiks ir pareksit ir paklyksit jau tikrai baimiu nebebus jokiu tik noras stumti.
    sekmes!

    Anonimas

  2. 1

    Pirmiausia ta reikia gimdymui nusiteikti teigiamai :) su pirmagime is pat pradziu labai bijojau gimdymo bet laikui begant domejausi gimdymu dauk skaiciau gimdymo istoriju stengiausi psichologiskai tam nusiteigti :) ir jau i pabaiga nestumo tikrai visos baimes dingo begalo norejau pamatyti savo dukryte, atejus gimdymo dienai (buvo sestadienis) vyras kaip visada isvaziavo 6:30 i darba o man uzejo paruosiamieji saremiai as ispradziu net neytariau kad jau prasideda bet skaiciau kad buna kitom gimdymo diena paleidzia vidurius siek tiek...nu ir ka jus galvojat paleido ir man iskarto kai vyras isvaziavo i darba...tai mano pirma mintis buvo oppss nejaugi siandien :) na kagi paruosiamieji saremiai man daznai uzeidavo bet po 2-3 val praeidavo o ta diena nepraejo ziuriu jau 11 val dienos o saremiai vis dazneja tada jau skambinau vyrui sakau man atrodo kad gimdysiu grysk namo :D tada kai vyras gryzo as dar del visa ko pasiskambinau i ligonine pasakiau kas ir kaip sako isgerk tablete paracetamolio ir jei po valandos nepageres atvaziuok, na as isgeriau vaistu saremiai tik daznejo tada isvykom i ligonine ten nuvykus apziurejo pakrapste..ziuriu visur kraujas sako gerai guldysim vyras nuejo atnest tases is masinos, nuejome iki palatos kur kentejau likusius saremius, gydytoja buvo begalo maloni tai sako iskarto pasakau nesitikekit kad bus kaip filme viens du ir vaikutis gimsta :) mes net susijuokem visi :) bet po 10 valandu saremiu ir skausmeliu gime dukra be jokiu nuskausminamu naturaliai dave tik duju pakvepuot :) po gimdymo sakiau galeciau gimdyt o gimdyt nes tikrai lengvas gimdymas buvo, dabar laukiames antro mazylio dar tik13 sav,vakar turejom echo gydytoja sake kad pagal savaites vaikiukas kiek didokas tad biski imu bijot del gimdymo kad nebutu kokiu komplikaciju...tikiuosi padejau savo istorija :) gimdymas nera labai baisus dalykas tiesiog stenkites save nuteikti pozityviai galvokite apie gerus dalykus jog jau greitai pasimatysite su savo angeliuku :) tiesa ta diena kai man prasidejo gimdymas abu su vyru begalo dziaugemes nezinojom kur detis is laimes kad tik greiciau gimtu svajojom :)

    ramuniukas

  3. 1

    Labas,mieloji,kolkas su tuo gyvenime nesusidūriau (Turiu omeny tapti mamyte),bet apie tai svajoju bei stengiuosi įgyvendinti truputį daugiau kaip 3metus.Gal sakau problema toji,nes nemoku vaisingas dienas apskaičiuoti.Na,o apie gimdymus esu skaičiusi daug įvairių istorijų,svarbu yra save gerai nuteikti ir tikėti,kad viskas bus tvarkoje.Aišku aš dabar taip rašau,o,kai ateis toji diena gal pati klausinėsiu,domėsius apie tai ir ne tik.Linkiu tau lengvo,gražaus gimdymo.

    Anonimas

  4. 1

    Lengviau pasidaro ir laukt po tokių pasakojimų :)

    tomute123

  5. 1

    As pati neseniai pagimdziau antraji leliuka.o gimdymai buvo panasus,antrasis buvo daug greitesnis,pirmasis po vandenu nuleidimo iki gimimo truko 8h23min,o antrasis 1h15min.gimdziau antraji nepraejus 2 metam po pirmojo.
    Patarciau kuo maziau galvoti apie gimdyma,kaip pati ir sakete,niekur nuo to nepabegsite. Neskaitinekit ziauriu pasakojimu,pasekmiu ir pan.
    Kai gimdziau pirmaji,zinojau,kad sunus yra labai didelis,buvau tam nusiteikus.bet save buvau itikinus,kad man neskaudes labai.ta prasme,skaudes,be nebus nezmonisko skausmo.ir kai saremiai uzeidavo vis sau kartojau,kad liko 1 saremiu maziau.gimdziau be nuskausminamuju,tik su TENS aparatu,kuris labai padejo.o kai jau is skausmo pradejau reikalauti,kad sustabdytu gimdyma ir leistu pailseti :-) labiausiai padejo vyro pasakojimas i ausi,kad jau greit grysim namo visi 3,krisim i lova,jis i miegamaji atnes tv ir leis man netrugdant ziureti serijalus :-) gal tai skamba ir kvailai,bet kai ilgai kankiniesi,kaip ir pasimirsta del ko viskas vyksta,kad skausmai ilgai nesites,...
    O antrasis gimdymas,nors labai greiras,bet,aisku labai skausmingas,buvo komplikaciju.bet si kart vyro istoriju neprireike.buvau "nusprendus"pagimdyti nakti ir kuo greiciau,kol vyresnelis miega namie,ir kad gimimo valndoje arba datoje turi buti skaicius 3 :-) tai kai jau artejo 12 valanda vyras sako,stumk,arba vaikas gims nebe 3 o 4 rugsejo :-) "neisstumiau".tada vyras skubino artejant 12:30 :-) zinau,kad skamba kvailai,bet man tai padejo.savotiskas zaidimas.o labiausiai padejo tai akuseres garsus saukimas KVIESKITE GYDITOJA dukreles sirdute pradejo daaaug leciau plakti,tai po jos saukimo issigandau ir "isstumiau" ir buvo 12:31 :-) tai ir pavyko igivendinti savo "tiksla" :-) jei kazkada vel tektu gimdyt,vel susigalvociau kazkoki zaidima,ar tiksla,ar kazka panasaus,nes kai nuo skausmu aptemsta samone,lengviau viska istverti,kai turi i kazka sutelkti demedi.
    Sekmes :-)

    Anonimas

  6. 1

    nekausk kitu gimdymu, nes tavo bus individualus. As tai galvodavau taip, o diena praejo, jau buciau kokius 4 kartus pagimdzius:)
    O jei rimtai, gimdziau 2 kartus. Per pirma buvau moraliskai nepasiruosus, nors kursus ir lankiau. Bet bijojau, buvau isitempus, tad atrode viskas skausmingai. Rekiau, prasiau nuskausminamuju ir tt. O per antra labai moraliskai ruosiausi. Perskaiciau Šemetos knyga gimdymas su šypsena, ten daug lengvu gimdymu istriju, siaip nusteikiau ir viskas buvo puikiai, kaip ir knygoj raso. Nors tas skausmas nebuvo mazesnis. O pats gimdymas net du kart ilgiau truko, kas nebudinga antram.

    Butinai paskaityk, kol turi laiko. O siaip, kai prasidejo saremiai, labai padejo patarimas, kad reikia atsipalaiduoti ir iskvepuoti. Kai uzeidavo skausmas, norisi isitempti, bet kazkaip prisiverciau atpalaiduoti raumenis ir iskvepti su skausmus. Ir tikrai - per puse skausmas sumazejo. Ir kuo daugiau judeti O jau kai skausmai uzeina dideli ir paeiti nebegali, tai zinok, jau ir gimdai, tada kojas praskesk, nes maziau skauda.

    Viskas bus gerai. Tikrai. Tik buk tvirta ir rami:)

    Anonimas