• 2ats.

    O Jums ar jauciasi kad po euro ivedimo viskas pabrango bent tris kartus? As nesuprantu, kaip cia zmones isgyvena... Tie, kurie dirba paprastus, valdiskus darbus?? Apie gyvenima nera net kalbos, bet kaip isgyventi, kai minimumas 350eu??! Ar vaziuojate apsipirkti i Lenkija? Manau, tai geriausia iseitis gyvenant Lietuvoje, bent kazka sutaupyti kad sau nusipirkti, o ne tik pragyvenimui viska isleisti. Zinojot kad Lietuvoje Europoje maistas yra brangiausias? Kad visoje Europoje lietuviai isleidzia daugiausia savo pajamu maistui, t.y. apie 65%, tuo tarp pvz. Anglijoj zmones maistui isleidzia apie 20% savo pajamu (kaip ir daugumoj es saliu), be to, ir maisto kokybe Lietuvoje daug prastesne. Tiesiog pyktis ima del tokios neteisybes.

    O Jums ar jauciasi kad po euro ivedimo viskas pabrango bent tris kartus?
    As nesuprantu, kaip cia zmones isgyvena... Tie, kurie dirba paprastus, valdiskus darbus??
    Apie gyvenima nera net kalbos, bet kaip isgyventi, kai minimumas 350eu??!
    Ar vaziuojate apsipirkti i Lenkija? Manau, tai geriausia iseitis gyvenant Lietuvoje, bent kazka sutaupyti kad sau nusipirkti, o ne tik pragyvenimui viska isleisti.
    Zinojot kad Lietuvoje Europoje maistas yra brangiausias? Kad visoje Europoje lietuviai isleidzia daugiausia savo pajamu maistui, t.y. apie 65%, tuo tarp pvz. Anglijoj zmones maistui isleidzia apie 20% savo pajamu (kaip ir daugumoj es saliu), be to, ir maisto kokybe Lietuvoje daug prastesne.
    Tiesiog pyktis ima del tokios neteisybes.

    YukiEkonomikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Gauni alga sumoki paskola busto, mokesciai komunaliniai, maisto pasiperki ir sunui perki ko reikia ( drabuziai, batai, zaislai). Aisku masinoms reikia, degalai, paremontuoti (dvi turim). Zadam vaziuoti i lenkija lapkriti, nes viskas lb stipriai isbrange. Na nuejus i prekybos centra neatrodo kad lietuvoje lb blogai gyventi. O mes tiesiog zaidziam zaidima kiekviena menesi isgyventi iki algos (facebook mintis ;) )

    Anonimas

  2. 1

    nera cia juoda ir balta viskas. Taip, kainos pakilo, bet parodykite nors viena gerai gyvenancia pigia sali. Jei pigi, tai ir prasciau gyvena. Taip, atlyginimai taip staigiai nekyla kaip kainos, bet irgi auga. bent jau visu mano pazistamu gerokai paaugo palyginus kaip buvo. O datr pliu snemazai gauna i rankas. Santechnikas be 40 eur net nevaziuoja, seniau buvo 50 Lt, tai sakykit, ka norit. Pensininkams gal sunkiau ir pasalpas gaunantiems, nes jie visai priklausomi ismoku. nes pagal ekonomikos desnius elementarius, pirmiausiai auga kainos, paskui atlyginimai privaciam versle, o tik tada valstybiniam ir ismokos.

    ir tikrai kokybe maisto lietuvoj labai labai gera. as gyvenau uzsieny tai kad tokia kokybe gauti kaip lietuvoj eliniam prekybos centre, reikejo eiti i nišine mėsytes, nišine sūrio nišine daržoviu parduotuve. apsipirkinejant prekybcentryje kokybe prastesne buvo, ypac mesos.

    Ir del maistui pinigu, taip, jie gal maistui isleidzia maziau, bet nuomai visa kita. normalu buta kad issinuomoti, vos ne visa atlyginima turi atiduoti. Zodziu, niekur nera stebuklu. ir nereikia tureti iliuziju.

    Anonimas