Atsakymai

  1. 4

    sluoksniuota burokėlių

    sluoksniai- silkės kubelių, bulvių virtų tarkuotų, morkų virtų tarkuotų, svogūnų pakepintų, agurkų marinuotų tarkuotų arba supjaustytų, burokų virtų supjaustytų ir majonezo sluoksnis, pabarstyt žaluma.

    mamos mėgstamiausia mišrainė

    pomidorus (2 vnt. ) ir silkė( 2 filė gabaliukus) supjaustyt, sudėti konservuotų kukurūzų indelį ir indelis mažas grietinės.

    jeigu patiko, išbandykit

    Danulexia

  2. 4

    as darau, taip: silke supjaustau gabaliukais, ant virsaus dedu svoguno laiska supjaustyta, tada majonezo dedu, ir ant virsaus tarkuoto fermentinio surio:)) labai skanu:))).
    o kita receptuka radau internete, dar nebandziau, bet labai patiko, tai parasysiu:)))
    silkes ir bulves susitikimas
    reikes silkes, bulviu, morkos, majonezo, tepamo surelio, fermentinio surio, ir prieskoniu.
    1.bulves reikai isvyrti, ir perpjauit per puse, viduriuka isgremzti.
    2.idarui: silke, morkas supjaustyti kubeliais,majonezo, 2saukstai tepamo surelio, prieskoniu, is bulviu ka isgremzem sudeti ir viska gerai ismaisyti.
    3.viska sudeti, i bulves ir uzbarstyti fermentiniu suriu.
    4.kepti 15min.
    skanaus:))))

    ievutek

  3. 4

    Dar nemaciau, kad mamytes butu parasiusios recepta su obuoliais (ypac aktualu rudeni, kai daug obuoliu ir reikia suvartoti :):
    Supjaustoma gabaliukais silke, obuoliai (skaniau rugstus, pvz., antaniniai, bet tinka ir kitokie) ir svogunas, ir viskas sumaisoma su majonezu. Visos proporcijos - pagal skoni. Skanaus! :)

    Ausra

  4. 4

    marinuoju morkas su svogunu ir aliejumi jas sutarkuoju ir verdu taip gaminu visa morkas ziemai, tada paprasciausiai supjaustau silke file ir uzdedu tas morkytes labai skanu.
    su paprika: nusiperku raudona zalia ir geltona paprias svoguno silkes file viska snulkei supjaustau ir pagardinu aliejuku.
    Su pomidoru: supjaustau smulkei pomodora sumaisau su greitine ir dedu ant silkes.
    Su grybais: pakepinu grybud du svogunu grybai tinka visokie ir dedu ant silkes.
    Su burokeliais: isverdu burokelius supjaustau kubeliais idedu zirneliu ir silke uzpilu aliejumi.

    mamyciuke

  5. 4

    Aš darau taip: kepinu šviežius nuplautus ir supjaustytus pievagrybius su pjaustytu svogūnu, o kai ataušta tas keptas mišinys, tai maišau su majonezu ir silke. Nusižiūrėjau taip ruoštą silkę iš Iki parduotuvės, nes ten tokia sveriama parduodama :)

    Iga

  6. 3

    supjaustau silke grezineliais ar kubeliais,pakepinu morkas,svogunus virtus grybus idedu pagal skoni prieskokiu ir viska uzpilu ant silkes indelyje ar silkei skirtoje lekstuteje

    ingrandr

  7. 3

    anksčiau silkės nevalgydavau,dabar darau paprastai ant supjaustytai gabaliukais silkės uždedu kepintus svogūnus tomatuose.mmm......su karštom bulvytėm.

    emiliukas

  8. 3

    Kadangi esam labai konservatyvūs ir neeksperimentuojam, tai gaminam pačią paprasčiausią:
    - dūmo skonio silkė;
    - svogūnas supjaustytas kubeliais;
    - majonezas.
    Viską sumaišyti ir skanaus:)

    O pati nemėgstu jokių patiekalų, kur dedami riešutai, obuoliai, razinos ir pan., todėl pati ir negaminu ir receptų nežinau.

    elegancija

  9. 3

    as tai tasau taip:
    supjaustau smulkiais gabaliukais silke, paskui svoguna ir pomidorus. ir darau viska sluoksniuotai : silke, svogunas pomidoras ir majonezas ant virsaus. labai skanu :)

    Benikiux

  10. 3

    turbut pries metus buvau radusi silkes misraine labai skani man:)))
    supjaustai virtas bulves,kiasinius,idedi krapu,svogunu ir aisku silkes ir viska sumaisai su majonezu mmmm skanumelis:)))

    iirina