Atsakymai

  1. 4

    manau kad galima kelis kartus! tik praskiek truputi su vandenuku, nes gryna gali nosytes gleivine isgrauzti!

    cindy

  2. 2

    Paleistuve jei neklystu vadinasi Kalanke.
    Kalankė priklauso storalapinių (Crassulaceae) šeimai. Šis daugiametis pilkai žalias augalas yra kilęs iš Afrikos. Vaistinių savybių turi dvi jo rūšys: plunksninė kalankė (Kalanchoe pinnata) ir Daigremonto kalankė (Kalanchoe daigremontiana). Gaminant vaistus naudojami mėsingi kalankės lapai, kuriuose yra flavonoidų, nedidelis kiekis sutraukiamųjų medžiagų, mikroelementų, organinių rūgščių, polisacharidų ir mikroelementų (aliuminio, magnio, kalcio, silicio ir mangano). Prieš ruošiant preparatus rekomenduojama augalo nelaistyti savaitę, o nuskintus augalo lapus reikia šaltai palaikyti 5–7 dienas. Iš kalankės lapų išspaustos sultys naudojamos gydant žaizdas (turi unikalią savybę gydyti žaizdas nepaliekant randų) ir opas, parodontozę, ginekologines ligas, akių, ausų, nosies ir gerklės ligas, maitinančių motinų spenelių įtrūkimus (rekomenduojama užlašinti 3 lašiukus sulčių ant spenelio po kiekvieno maitinimo). Įrodyta, jog kalankės sultys turi antivirusinių savybių; iš jų buvo išskirtas antivirusinis faktorius, skatinantis medžiagos, panašios į interferoną, gamybą.
    Taigi rekomenduojama prasidėjus gripo epidemijai imtis profilaktikos – lašinti po 2 lašiukus atskiestų vandeniu (3 kartus) sulčių į kiekvieną šnervę 2 kartus per dieną. Galima pasigaminti tepalą su kalankės sultimis, kuris puikiai tiks gydant ilgai negyjančias žaizdas, pragulas ir pūlinius procesus net su apmirusiais audiniais.
    http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_sveikata/article.php?id=21027911 cia yra ir apie daugiau geliu kurios gydo.

    Erika_P

  3. 2

    tai kad visa savaite ir ploves su juros vandeniu ir lasinom vibrocilo,bet rezultato jokipo,nosis kaip uzsikisusi taip uzsikisusi visai neprakvepuoja,o ilasinau "paleistuves"iskarto pradejo isciaudeti "baubus":(

    iirina

  4. 2

    labai noreciau sio augalo,gal zinot kug gaut?o seip vaikam reikia skiesti kad negriaustu

    sheelsi

  5. 2

    Vaikuciui gal geriau jos nereikia ji jug grauzia gleivine.

    mamyciuke

  6. 2

    Zinau ta augala, nelasinciau jo isvis.Nes paciai teko panaudoti, labai isgrauze gleivine, skaudejo. Pasirink koki kita buda,pvz. juros druskos tirpala, 'vibrocil, (nepiktas vaistukas)...

    Linute39

  7. 1

    Aš tik vieną kartą lašinčiau, nes ji šiek tiek degina

    Dziungarija

  8. 1

    As lasindavau vyresniam vaikui. Skiesdavau vandenuku. Labai veiksmingas.

    Jorkaile

  9. 1

    Reikia butinai skiesti vandieniu, nes kitaip vaikui isgriaus gleivine. As saviskei lasindavau 1-2 kart i diena.

    kristulele

  10. 1

    Aš tai ko gero vieno nelašinčiau, skiesčiau vandeniu 1:1. Kai alijošių, tai žinau, kad reikia skiesti 1:10. Bet dėl dozių nieko nežinau. Kai sau tai tris kartus per dieną lašinčiau, o vaikučiui gal pažiūrėk pagal poreikį, kai labai užsikimšusi nosis, tik tada. Bijau ką ir rekomenduoti.

    elegancija