Atsakymai

  1. 8

    Mielos mamytes,
    norėjau priminti, kad taisyklėse yra šis punktas: "Atsakymai taip pat turi atitikti lietuvių kalbos stiliaus bei gramatikos taisykles, privalo būti išsamūs, naudingi ir aiškūs".
    Be abejo, visi skubėdami padarome klaidų ar kartais tiesiog nežinome kai kurių gramatinių taisyklių - ta ne bėda. Tačiau labai džiaugiamės, kai mamytės rašo kuo aiškiau ir taisyklingiau. Gi ir pačioms maloniau skaityti atsakymus, kurie parašyti be gausybės klaidų.
    Kartais tenka šalinti tokius atsakymus, kuriuose net neaišku, ką narys norėjo pasakyti.

    AdminIeva

  2. 7

    Nematau nieko blogo šitame klausime, jeigu nepatinka, neatsakinėkit, juk tai yra klausimas, o ne JŪSŲ kritika. Kodėl visa tai priimat kaip kritiką į jūsų pusę? Kažkodėl aš taip negalvoju, nes stengiuosi bent jau klaidų nedaryti. Paprasčiausiai jūsų nuomonė idomi šia tema, o ne pasiteisinimai, frazių mėtymaisi kad jums viskas "dzin". Jūsų niekas nekritikuoja, tiesiog tai daugiau teiginys, kad yra rašoma su klaidom. Jeigu būtų kitaip klausimas suformuluotas, gal nebūtų kilusi tokia nepasitenkinimo banga. O žiūriu daugiausia piktinasi tos, kurios ir daro klaidas (rašo atmestinai). Aš irgi pastebėjau nemažai daromų klaidų, tik vienos jos yra iš skubėjimo, kitos piktavališkai, nesistengiant pagalvoti apie rašymą. Nes kartais atrodo, kad jeigu jau rašai atmestinai, tai ir atsakymas yra kad tik parašyti, negalvojant apie atsakymo vertę, bus reikalingas mamytėms, ar svarbu taškelį gauti. Nereikia čia literatūrinės taisyklingos kalbos, bent jau pasistenkim parašyti klausime žodžius taisyklingai (sirgti, o ne sirkti). O paskui pačios pykstate, kad per paiešką nerandate ar buvo užduotas toks klausimas, nes žodis buvo surašytas su klaidom. O paskui taisyklingai įvestas į paiešką žodis ir nerandamas.
    Tikrai, ko taip užsipuolėt klausimo autorę, atrodo kvailesnių klausimų nebuvo, o tokių klausimų tikrai buvo ne vienas, ir pačios mamos yra tai pripažinusios. Na, o kodėl nesipiktinat, kai jūsų paklausia apie labai intymius dalykus, iš karto puolat atsakinėti nuoširdžiai, nesipiktinat, kad lenda į jūsų "triusikus". O labiausiai kiršina Anonimiškai atsakinėjant, galėtų admin. leisti anonimiškai tik skaityti klausimus-atsakymus, o ne juos komentuoti (kaip yra daugelyje forumų).
    Gerai viena mamytė pasakė, čia išlieka stipriausieji:))))

    elegancija

  3. 6

    Sveiki, man tai atrodo visai nejuokingas klausimas...nes kai mama rašo su gramatinėmis klaidomis, kažkaip ne taip atrodo...vis dėlto tokiame laikmetyje, kai visur klesti pažanga, moteris nemokanti rašyti, turėtų būti retenybė... Bet ką darysi, tolerancija šiuo atžvilgiu taip pat reikalinga.

    Anonimas

  4. 5

    pasitaiko tu klaidu , o be to cia ne kokius diktantus rasom,kad mamos patikrintu kaip tu rasai! cia forumas!

    cindy

  5. 5

    Vaje vaje kokia tu Emiliukas reikli....as pvz darau daug klaidu ir gramatiniu ir per skubejima....ir man negeda, tiesiog nemoku as tos lietuviu gramatikos ir nieko cia nepadarysi...mokinausi visus 14 metu bet taip ir neismokau...vis dar kaikur maisau kur e...o kur ia...jei nepatinka atsakymai su klaidomis tai ir neskaityk.....o tai kad esu mama tai dar nereiskia kad butinai turiu moketi rasyti ir skaiciuoti nepriekaistingai....kai mazoji eis i mokykla ir reikes padeti daryti pamokeles....tai darys tevelis, nes pas mus jis cia labiausiai issimokslines :) o dailes ir darbelius mokinsiu as...nes cia as nepakeiciama :D

    sarbal

  6. 5

    As kaip skubu ir rašau suk klaidomis kas cia tokio, juokingas tavo klausimas. man svarbu kad atsakytu mamytes kai užduodu klausimuka ir tikrai suprasiu jai ir klaidu bus.

    mamyciuke

  7. 5

    na aš pastebiu vietoje šiandien rašo šendien,vietoje sirgti sirkti....nu man krenta į akis tokios klaidos:))

    emiliukas

  8. 5

    Siaip sakyciau, ne visai tas puslapis, kad labai aktuali gramatika butu:) Yra teke ir man kaire ranka vaika supti, o desine rasyti, tuo paciu metu dar ir lopsyne niuniuojant - kada cia tas klaidas besusitikrinsi:) Arba zinau kartais, kad turiu pusvalanduka prie kompo nes paskui mazoji kelsis ir vel suksiuos, kaip vovere rate - o klausimu norisi daug ir paskaityt, ir atsakyt jeigu yra ka... Taip ir susimala zodis po zodzio:)
    Aisku, as uz svaria lietuviu kalba, bet zargono ir keiksmazodziu cia nerandu. O ar mamyte savo patarima lietuviskai, ar tarmiskai parase - man didelio skirtumo nera, bi tik man pagelbetu:)

    linelis

  9. 4

    O man šis klausimas visiškai neatrodo kvailas. Man netrukdo tokios klaidelės kur vietoj ė,š,ž rašo e,s,z ir t.t. Ar šiaip yra padaromos nereikšmingos rašybos klaidelės. Bet kai tenka šifruoti kas parašyta, tai tikrai erzina tokie pasisakymai. Aišku, galima tiesiog neskaityti tokių pasisakymų. Bet aš visada, prieš atsakydama, perskaitau ką kitos mamytės atsakė, kad per daug nepasikartočiau.
    Taigi, man šis klausimas irgi aktualus. Juk, net ir su vaiku ant rankų, galima įskaitomai parašyti atsakymą. Ką aš dabar ir padariau. Nes mano mergytė dabar pas mane guli ir aš rašau viena ranka...

    trejetukas

  10. 4

    Ko čia visos pyksta?:))) paklausė emiliukas ir tiek .....O juk kaip katra nori kaip jai patogaiu taip ir rašo čia mano nuomone:))

    mamyciuke