• 20ats.

    Ar vaikui gimus priklauso priedas prie algos?

    Mano vyras pries tai dirbo vienoje imoneje, kai gime mergyte jis kas menesi plius gaudavo po 100 litu, draugas musu irgi gauna, bet pasikeitus darbovietei darbdavys pasake, kad uz vaika neprisideda nei cento prie algos. Gal kas ka ismanot ar priklauso vyrui pliusas prie algos ar ne? musu mergytei 8 menesiai.

    LinabeiKristinuteŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Bet tas NPD padideja tik 32 lt.Tai jei vyras tavo gauna labai dideli atlyginima tada gal susidarytu 100 lt
    nes gaunant vidutini atlyginima kai gimsta vaikas prisideda 50 litu.

    Sagute

  2. 3

    kai gimė vaikas,vyrui tik mažiau mokesčių atskaičiuoja.o apie priedus nesu girdėjusi.

    emiliukas

  3. 2

    Didesnis atlyginimas gali būti tik dėl NPD. Bet jį gali "pasidaryti" arba tėvas, arba mama. Ir dėl jo taikymo reikia rašyti prašymą darbovietėje. Tai gal kai perėjo į kitą darbą, tai tokio prašymo nepateikė. Tegul pasidomi. Nes šiaip jokie priedai oficialiai tikrai nepriklauso.

    elegancija

  4. 2

    neesu girdejus apie kazkokia priemoka

    sheelsi

  5. 2

    priedai tikrai nera mokami,o gavosi daugiau pinigeliu nes atskaiciuojamas mazesnis NPD (neapmokestinamas pajamu dydis) nuo vaiku skaiciaus,kitoje darbovieteje tikriausiai jie nesismulkina nes kai deklaruosit pajamas tai ir atgausit ta dali mokesciu kuria permokejot nes nebuvo pritaikytas mazesnis NPD susilaukus vaiko

    rujga

  6. 2

    siaip kazkokia parama is darbovietes nepriklauso,bet pristacius i darboviete vaikucio gimimo liudijima tai tevliui bus skaiciujamas didesnis NPD

    Doviliuke

  7. 2

    kai turi vaika iki 18 metu atskaiciuoja maziau mokesciu.gimus vaikui vyras darbovietei pristate vaikucio gimimo liudijima ir nuo vyro atskaiciuoja siek tiek maziau. galima ir nesitvarkyti to darbovieteje, prasidejus metinems deklaracijoms, deklaravus savo pajamas yra atgaunami tie pinigeliai uz vaikuti. niu atrodo aiskiai viska parasiau :) o priedai jokie tikrai nera mokami uz vaika :)

    Benikiux

  8. 2

    as irgi manau, kad emiliuka teisi, kadangi padideja minimumas nuo ko neatskaiciuojami mokesciai tad naturalu, kad tas 100 prisidejo..

    Anonimas

  9. 2

    gal tai priklauso nuo imones. Buvo ismokama kaip motyvacija darbuotojui.

    jurc

  10. 2

    mano vyras nieko negavo, ir apietai nieko nežianu pirma katra girdžiu nes mano vyras jokio priedo negavo. o kur dirbo tavo vyras.?

    mamyciuke