• 23ats.

    Kodel panaikinot klausima apie kiauliu gripa?

    Apie tai reikia skelbti kasdien ir per visus kanalus.kad kuo daugiau seimu suzinotu ir gelbetu savo gyvybes.Reik zmonems duoti tikra informacija apie vakcinos pries ta kiauliu gripa pavojinguma.Jau pradejo mirti zmones nuo tos vakcinos.Siandien Prancuzijoj,Grasse,vakcinuojami vaikai be tevu sutikimo.Tuluzoj demonstracijos pries vakcinavima.Visas interneta uzpiltas perspejimais.Deja ,ne lietuviu kalba.O ka lietuviai daro?Ignoruoja ta problema?Renkuosi klausimo kategorija.Netinka niekas.Tiktu-GYVYBE!

    vilemMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    va paskaičiau naujienas,visgi norima sumažinti žmoniją planetoje,neaišku kam tai naudinga,bet išliks stipriausi:)

    emiliukas

  2. 3

    Vilem,visose vakcinose yra šių toksiškų medžiagų,kurios sukelia vėžį ir kitas ligas.
    apie kiekvieną iš šių medžiagų skaičiau,jei jų pavojinga įkvėpti,tai galva neišneša,kad vaikai gauna šios chemijos,9dozes iki metukų,plius dar mamos papildomai skiepyja.

    emiliukas

  3. 3

    Vilem, aš tikiu, kad tai gali buti ispustas burbulas, bet bijau ir betiketi. Pazistu nemazai zmoniu susijusiu su sia sritim, pati esu susidurusi. Zinau faktus ir zinau mitus. Pvz. tikrai zinau, kad vakcinose yra negyvas (inaktyvuotas virusas), o pvz. visuomeneje sklando gandas, kad suleidziamas gyvas virusas.
    Dar skalndo gandas, kad nuo vakcinos susergama. Cia faktai. Paplite galybe mitu, o jie taip ir plinta, kazkas pasake, kazkas nugirdo ir t.t.
    Zinau ir tai, kad pastaruoju metu gripas taip neplito todel, kad farmacijos kompanijos atspejo (taip, paprastai nauja gripo atmaina yra tik spejama) gripo sudeti ir vakcinos buvo pakankamai efektyvios. Daug zmoniu pasiskiepyjo. O tie, kur nesiskiepija, nesuserga, nes gyvena pakankamai saugioje terpeje, t.y. tarp pasiskiepyjusiu.
    Kalbejau taip pat ir su medikais, kad baiminamasi naujos pandemijos (o jos zenklai ir yra pauksciu, kiauliu gripas) tikra teisybe. Valstybes perka vakcinos atsargas, nes jei ivykto proturkis, fiziskai niekas nespetu pagaminti tiek vakcinos, kiek reikia. Turetumem milijonus, o siais laikais, kai viskas taips susije, gal ir milijardus auku.
    Gi neprisimtu atsakomybes klaidinancios info skelidejai, atsakytu uz viska valdzia ir vyriausybe, kuri nesugebejo apsaugoti savo gyventoju.
    Pagalvokite nors karta, o kas jeigu.... Tada tikrau nesakysit, manes neperspejo, tada labai noresis kazka apkaltinti.. ne save, aisku...

    Rasele

  4. 3

    Emiliuk,

    pirmosios inaktyvuotos (t.y. kaip dabar) gaminamos vakcinos pradetos gaminti tik 1950, gali ta rasti ivairiose enciklopedijose.

    O del pandemiju, jos kyla periodiskai, ir tais laikais tikrai milijonai nesiskiepyje. Cia jau nereikia buti net apsiskaiciusiam, kad tai suprastum...

    Va daugiau info:

    Gripo pandemijos pasaulyje kyla kas keliasdešimt metų. Vienas pirmųjų gripo pandemiją 412 m. pr. Kr. paminėjo Hipokratas.

    Žinomiausia buvo XX pandemija - 1918 – 1919 metais visame pasaulyje siautęs Ispaniškasis gripas, dar vadinamas „ispanka“, Prancūziškuoju gripu arba Didžiąja gripo pandemija.

    Manoma, kad šis gripas pradėjo plisti Kinijoje, kur iš naminių paukščių arba kiaulių persidavė žmonėms. Ispaniškuoju jis buvo pavadintas tik todėl, kad būtent karo laikų cenzūros nesuvaržyta Ispanijos spauda plačiausiai jį aprašė.

    Pirmasis žinomas Ispaniškojo gripo pasireiškimo atvejis buvo užfiksuotas 1918 metų kovą Kanzase. Juo susirgo vienos kariuomenės virėjas Albertas Gičelas. Spėjama, kad virusu virėjas užsikrėtė gamindamas vištieną.

    Vos per porą dienų nuo virėjo gripu užsikrėtė 522 kariai. Infekcija taip sparčiai plito, kad ja netruko užsikrėsti abiejų fronto linijų kariai, o vėliau ir civiliai.

    Mirdavo greitai

    Manoma, kad Ispaniškuoju gripu buvo užsikrėtę apie pusę pasaulio gyventojų. Įvairūs šaltiniai nurodo labai skirtingą žmonių aukų skaičių: nuo 25 iki 100 milijonų. Vien Indijoje nuo šios ligos mirė 17 milijonų žmonių. Teigiama, kad nuo šio gripo mirusiųjų buvo daugiau nei žuvusiųjų per visą Pirmąjį pasaulinį karą. Netgi spėjama, kad dėl šios ligos karas ir buvo baigtas.

    Nuo Ispaniškojo gripo daugiausiai mirė jauni, maždaug 20 – 50 metų žmonės, kurie paprastai yra atsparesni virusams. Infekuotieji mirdavo labai greitai. Jei rytą dar buvę sveiki žmonės po pietų užsikrėsdavo gripu, kai kurie mirdavo dar tą pačią naktį. Tie, kurie per pirmąsias kelias dienas nepasveikdavo, paprastai mirdavo nuo įvairių gripo komplikacijų, pavyzdžiui, plaučių uždegimo.


    Dar viena baisi pandemija, pavadinta Azijos gripu, atsirado Kinijoje 1957 metų vasarį. Ji nusinešė daugiau kaip milijono žmonių gyvybes.

    Šios pandemijos grėsmė buvo numatyta ir, skirtingai nei Ispaniškojo gripo, virusas gana greitai identifikuotas.

    1957 metų rudenį vaikams sugrįžus į mokyklas, virusas itin paplito. Moksleiviai gripu užsikrėsdavo vieni nuo kitų, o grįžę namo užkrėsdavo ir suaugusiuosius. Tų pačių metų pabaigoje sergamumas šia liga gerokai sumažėjo, o 1958 metų sausį ir vasarį plūstelėjo antroji jo banga.

    Išgelbėjo atostogos

    Dar viena pasaulinė pandemija kilo taip pat Kinijoje, kur žmonės su naminiais paukščiais ir gyvuliais gyvendavo po vienu stogu.

    1968–1969 metais siautėjusi pandemija buvo pavadinta Honkongo gripu, nes pirmąkart aptikta būtent toje vietovėje.

    Nuo šios ligos, kurią sukėlė panašus virusas, kaip ir Azijos gripą, mirė apie 800 tūkstančių žmonių.

    Dėl sąlyginai mažo mirtingumo Honkongo gripas vadinamas švelniausia XX amžiaus pandemija.

    Gali būti, kad mirtingumas ir sergamumas buvo mažesni todėl, kad kai kurie žmonės, išgyvenę Azijos gripą, įgijo imunitetą ir naujajam virusui.

    Be to, Azijos gripas labiausiai plito rugsėjį ir spalį, o Honkongo – gruodį, kai daugeliui moksleivių buvo žiemos atostogos. Pandemijos plitimą galėjo pristabdyti ir tai, kad 1977 – 1978 metais jau buvo labiau išsivysčiusi sveikatos apsaugos sistema.

    Rasele

  5. 3

    Vilem, o is kur jus tokia 100 proc tikra, kad tai ne kakcinos kompanijos tarpusavy konkuruoja ir skleidzia klaidinancia info apie konkurentus? Is kur esate tokia 100 proc. tikra, kad netapote konkurentu propogandos auka? Is kur esate tikra, kad neklaidinate mamu? Dirbate sioje srityje? Jusu vyras dirba? Ir semiates genealiu ideju is laiskais emailais persiuntinejamos info?
    As dirbau su sia sritim, ir gliu pasakyti jums stai ka: nuo gripo mirsta tukstanciai zmoniu kiekvienais metais. Periodiskai kyla pandemijos, pagal ju ciklus sekati turetu kilti artimiausiu metu. Bet ne tame esme. Esme tame, kad farmacijos kompanijos kovoja tarpusavy. Jei vienos kompanijos vakcinos pirks daugiausiai (pvz. pries klaiuliu gripa), kitos patirs milijardinius nuostolius. Kaip manote, ka jos sudejusios rankas laukia? Ir be to, vakcinoje nera gyvo virusio, kaip cia visi kalba, niekada taip nebuvo ir nebus. Jei taip butu buve tiesa, cia per viso pasaulio zinias butu pranese ir laikrasciai apie tai rasytu. O dabar tyla. Tik keisti emailai vaiksto, ant kuriu kai kurie ir "paikabina". Kartais reikia paziureti viska is sono ir neatstovauti kazkurios puses aklai..

    Rasele

  6. 2

    man šlykštu ir pykta,kai žmonės skeipysis nuo kiaulių gripo su gyvu virusu ir užkrėtinės sveikus.pasiskiepyja bus ligos platintojai.

    emiliukas

  7. 2

    kokiais skiepais kada Jūs skiepyjo?Jus skiepyjo 4 skiepais ir tik mokyklinio amžiaus.ne kaip dabar..kas mėnesį pasiskiepykite vietoje vaikelio.doze į mėnesį,nenorite,kodėl?

    emiliukas

  8. 2

    as pati tai nelabai tos baimes turiu, tik aisku niekur nevystame is salies, nes normalu kad ka nors pasigausime (ypac lengva pasigaut lektuve) ta prie ko musu organizmas Lietuvoje nera prisitaikes. Tikrai rekomenduociua jeigu keliaujate per kaledas ar siaip sventes tai vengti lektuvu kadangi ten vedinimo sistema yra cirkuliacine tad kas ka iskvepe jus ikvepsite, tad sito tikrai siuo periodu reikia vengti, o ir siaip geriau i kokias "nesvarias" salis nevazinet kaip turkija ar egiptas, o civilizuotas pasaulis gal daugiau dezinfekciniu priemoniu taiko, o siaip H1N1 virusas kol kas nera atsparus net paprasta clorkalke lengvai nuzudo (kol kas, bet jis aisku gali mutuoti)

    gertruda

  9. 2

    Laba diena, Vilem,

    peržiūrėjau, kad vakar užduoti klausimai apie kiaulių gripą pašalinti neatsitiktinai, per paieškos sistemą štai kiek klausimų šia tema radau, tad tikrai šaunu, kai papildomi jau užduoti klausimai, jie automatiškai atsiduria naujausiai atsakytų rubrikoje pirmoje vietoje.

    http://www.mamanija.lt/klausimai/6290/kiauliu-gripas-ar-sutiktumete-pasiskiepyti-nuo-kiauliu-gripo-budama-nescia

    http://www.mamanija.lt/klausimai/6149/ka-lietuvoje-kalba-apie-kiauliu-gripa

    http://www.mamanija.lt/klausimai/2940/ar-bijote-kiauliu-gripo-ar-manote-kad-tai-ispustas-burbulas

    AdminIeva

  10. 2

    na istikro as cia nieko nesiorentuoju, bet pritariu raselei ir rimrem.. reikes ir skiepysiu vaika.. nelabai tikiu kad nuodus leistu.. bet cia diskusija gali uztrukt iki pamelynavimo..
    P.S as nesuprantu mamu kurioms taip apsivercia liezuviai kalbet apie vaikus.. isvis paviesinciau tos mamos nika.. geda tikrai..

    kristale