• 7ats.

    Moliūgų pyragas.

    Taip vadinamas Helouvynas eina ir praeina, vos užkliudęs ir Lietuvą, o moliūgai lieka :) GAl žinote kokių skanių moliūgų pyragų, sausainių ar pyragėlių receptų? Dalinuosi savo atrastu ir be galo skaniai išsipildžiusiu :)

    400 g smulkiai tarkuoto moliūgo

    100 g riešutų (dėjau lazdyno, perpjoviau juos pusiau ir šiek tiek pinijų)

    250 g miltų

    3 kiaušiniai

    1 šaukštelis kepimo miltelių

    250 g cukraus

    120 g sviesto ar margarino

    Maltų cinamono, kardamono, gvazdikėlių - apie šaukštelį bendrai

    Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame juos su puse kiekio cukraus, kurį dedame palaipsniui visą laiką plakant. Sviestą išsukame su likusiu cukrumi, įmaišome trynius, tada miltus su kepimo milteliais ir galiausiai standžiai išplaktus baltymus. Sudedame moliūgą ir riešutus bei prieskonius, kepame kekso formoje 180 laipsnių apie valandą. Pagaliuku tikriname ar pyragas iškepęs.

    LolitaReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3
  2. 2

    o gal per greitai ištrauki iš orkaitės, o reikia atvėsinti neištraukus iš jos. O gal tiesiog kepant mažiau dureles reikia darinėti? Na, kažkur girdėjusi tokius paaiškinimus. O gal kokios proporcijos produktų sumaišytos, tada kas nors nesigauna? Man kartais būna, kad vieną kartą pyragas iškepa gerai, kitą kartą - jau ne.Bet visada stengiuosi kuo ilgiau laikyti orkaitėje, kai jau būna iškepęs ir orkaitė išjungta.

    elegancija

  3. 2

    o, irgi idomus. reiks pabandyt! :)
    mane tik nervina, kad pastoviai sukrenta man sitas pyragas. gal zinote, kaip ir ka daryt, kad nesusmegtu? :)

    Lolita

  4. 2

    as tik paprastesni darau, padarau sausainine tesla, na kiausinis, cukrus, kepimo milteliai sviestas ir miltai, iskloju sita tesla forma, po to moliugo vidaus be seklu mase istrinu, na susmulkinu ir su kondensuoto pieno dezute (santykiu 1 ant 1)sumaisau ir sudedu i ta isklota tesla ir kepu kol pagelsta ta sausainine tesla ir sustingsta tas viduriukas, tad atsaldytas skanu su plakta grietinele..

    gertruda

  5. 2

    Kaip tik turiu moliuga reiks geiks pabandyti iskepti vakare.

    mamyciuke

  6. 1

    visai idomus receptas, nesu dar tokio pyrago kepusi, reikės iš kaimo parsivešti moliūgo ir pabandyti:))

    mysteryy

  7. 0

    mamyčiuk, būtinai pasakyk, ar patiko :) skanaus!

    Lolita