• 29ats.

    Ar tiesa, kad apavus vaiką, jis pradės vaikščioti greičiau?

    Mano mergytei 11 mėn. ir ji dar pati nevaikšto, tik laikydamasi eina gerai. Girdėjau, kad jei apmausiu jai, tarkime, basutes ji greičiau pradės vaikščioti, nes jaus tvirta pagrindą. Ar tai tiesą?

    mamyciukeJudesiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    vaikas ismoks ir be batuku eiti .manoji ismoko eiti be batuku o kaip pradejau deti batukus tai matesi kad sunkiau eina bet su laiku pradejo priprasti :)

    deimantina

  2. 4

    Na šiaip gal tai ir sutapimas, o gal kaip tik stipriau pasijautė stovinti, ir tada nuėjo pati? Na aš tai irgi nuo pat pirmų dienų, kai jau atsistodavo pati, dėdavau batukus-basutes. Mano pati 11 mėn. pradėjo vaikščioti. O kaip jūs, draugaujat su batukais?

    elegancija

  3. 4

    Tai aš ir tai girdėjau mano vyro krikšto mama dirba daug metų Vilniuje aukle prižiūri vaikus ir sakė nevaikščiojo mergaitė ir tik uždėjo basutes ir nuėjo:)

    mamyciuke

  4. 4

    o kur tu taip skubi? 11 men tai ne pusantru metu :) kiekvienas vaikas skirtingai pradeda vaiksiot, nebutinai iki metu jau turi pradet vaiksiot, o ji stovi viena? mano tai pradejo stovet 9men vienas o 10 pradejo vaiksiot.. o drauges veikeliui 1metai 2men mazyle dar bijo viena eiti tik uz rankutes eina.. as manau kada ji nores tada ir prades vaiksiot, o del avalynes musu lelius visada budavo su batukais.. bet nelabai tikiu kad tai sudaro didele reiksme, vaiksiot neprades jei batus uzdesi, gal tik tvirciau kojyte remsis..

    kristale

  5. 4

    Negirdėjau tokio dalyko, kad basutės padėtų greičiau vaikščioti. Tik jos (basutės ar kt. su tvirtu užkulniu ir supinatoriumi viduje) labai reikalingos dėl pėdos formavimosi. Apskritai nereikia skubinti vaikučių vaikščioti. Būna tokių atvejų, kd pradeda vaikščioti, paskui netyčia nukrenta nesėkmingai, paskui kurį laiką bijo vaikščioti. Anksčiau ar vėliau pradės tai daryti. O dabar tikrai, dėk batukus, kad priprastų kojytė. Nes su apavu kitaip reikia atsistoti, kitaip kojytes statyti, tai po truputį tegul pratinasi, lengviau bus atlikti pirmus žingsnelius.

    elegancija

  6. 3

    as manau jeigu jau prades vaikscioti,tai vaikscios ir be batuku

    ausrab

  7. 3

    Erika, o tu savo 6 mėn. vaikučiui nori pirkti tokius brangius batukus?????? Na jau manau, kad tikrai, neturit kur pinigų dėti:) Aišku, pas turtingus savi reikalavimai. bet juk tokio amžiaus vaikučiui nereikia niekur lauke vaikščioti. Ikišai į vokelį ir pasivažinėjo vežime. Nepastatysi jo ant sniego, iš karto sėsis ir baigsis batukų naudojimas. Tikrai, tokiam lialiukui geriau nupirkti veltus batukus (dabar mačiau prekiauja ūkininkų turgeliuose, bet Vilniuje), apmauti kojinėm vilnonėm. Arba kombinezonai būna su batukais, tai kaip užmauti tada normalius? Aš tai ir metukų savo dukrytei nepirkau už 300 Lt nors labai norėjau (mačiau ecco, bartek), nupirkau už 100 Lt ir tikrai jų užteks tik vienai žiemai, paskui reikės kitus pirkti. Juk didesnės išmieros nenupirksi, nepaeis visai, grius. Tai gal pagalvokit:)

    elegancija

  8. 3

    8) nepirkčiau už tokią kainą.mano mažė vienus batukus per savaitę išaugo,pirkau geri po savaitės pirštukas remiasi.

    emiliukas

  9. 3

    šiaip visoms siūlau 1 m. proga pasitikrinti pas ortopedus, t. y. prašytis siuntimo, juk ką žinai kaip ten su tom kojytėm. Man ortopedas sakė, kad pradžioje plokščiapėdystė nėra nieko blogo, bet vėliau, jau vyresniems vaikučiams gali prasidėti kojyčių bėdos, skausmai ir pan. Tai kam rizikuoti. O dar gi būna šleivapadystė, kurią irgi reikia gydyti anksti.
    Ortopedas dukrytės kojytę tikrino taip dėl pilnapadystės: dukrytė sėdėjo man ant kelių, o jis paėmė nuogą pėdutę ir ją užlenkė per čiurną į priekį (gal aišku kaip, na kaip lenkiasi, kad pirštukais tipo siektųblauzdą:) ir tada žiūrėjo, ar paduke formuojasi išlinkimas. Gal pabandykit pabūti gydytojais:))))) Nežinau, ar pasiseks ką nors pastebėti kai nesam specialistės, bet papramogaukit:)

    elegancija

  10. 3

    Kai aš klausiau pas ortopedą, kad, sakau visi siūlo ecco, tai jis man atsakė, kad yra ir kiti, pigesni, ne tokių įžymių firmų, bet geri batukai (na čia sąlyginai taip vadinu, galima sakyti tapkutės, basutės), tik svarbu, kad būtų aukštas tvirtas užkulnis, pado viduje toks pakilimas (supinatorius), o dėl priekio tai nėra svarbu uždari ar atviri (čia ortopedo žodžiai). Nors mes kaip tik tada pas jį buvom atėję su clarks batukais, tai iš karto pasakė - blogi, žemas užkulnis, nors su supinatoriumi:) Dabar mačiau ecco gražias basutes, bet kai vienam vaikui, tai manau per brangu pirkti. Siūlyčiau ir tau 1 m. kai eisit pas gydytoją, paprašyti siuntimo pas ortopedą ir pačiai viską išsiklausinėti. Tada jau mes tavęs nuomonės paklausim:)

    elegancija