Atsakymai

  1. 4

    Kūčias švenčiame namie,šeimos rate prie gausaus Kūčių stalo,o per Kalėdas jau sulaukiame daug svečių,ateina mano ir vyro tėvai,vaiko kūminai,kartais prisijungia ir vyro brolio šeima.Bendrai pasidarom vaišes,dengiam stalą,ruošėmes šventei.Paskui kūminas išeina ir persirengia Kalėdų seneliu, tada ateina su pilnu maišu dovanų(kiekvienas nuperkam dovanėlių,o paskui jas atiduodam Kalėdų seneliui,o jis jas išdalina;-) )Kad gautum iš Kalėdų senelio dovanų,reikia užsitarnauti,pašokti,padainuoti ar padeklamuoti eilėraštuką.Labai smagu žiūrėti,kai seneliai deklamuoja eilėraščius,kad gautų dovanas;-)Išsidalinę dovanas,sėdame prie gausaus stalo,vakaro eigoje ir pažaidžiame ir pašokame;-)

    debesėlis

  2. 4

    Mūsų šeimos tradicija per šventes persivalgyti :))) O jei rimtai, tai važiuojam pas mano tėvus, pasiimam dar vyro mamą. Pasiruošiam bendrom jėgom stalą, padedam dovanėles, paplotėliai, raudonas vynas, kūčiukai ir t.t. 12 patiekalų. Labai ramiai. Prisivalgom. Pirmą Kalėdų dieną ir valgom, o jau vakare laukiam Kalėdų senelio :)) O kitą diena jau važiuojam susitikti su draugais, tik neaišku kaip bus šiemet, kai yra mažiukė, gal pas mus atvažiuos....

    Irma

  3. 4

    Kucios visada su seima savo namuose. Rimtis ir ramybe.Balta staltiese, pagal galimybes vegetariski patiekalai.
    O Kaledos jau kas kita. Svenciam, linksminames, daliname dovanas, einame arba priimame svecius.

    Linute39

  4. 3

    na per kūčias turi būti 12 pateikalų visad dovanos o daugiau tai lyg ir nelabai.

    mamyciuke

  5. 3

    jei gristame i lt.tai buna kucios pas babyte kur susirenka visa gimine.12 patiekalu,sventi paploteliai,zvakes ir malda :) o kaledos pas broli su seimos nariais ir draugais.o vakare ieskojimas dovaneliu po eglute :))))

    deimantina

  6. 3

    per kucias visa gimine susirenka pas mociute,12 patiekalu,zvakes,paploteliai,mociutes malda,na labai ramiai,o kaledos jau pas draugus audringiau ir linksmiau:)

    dzionike

  7. 3

    pritariu visoms mamytems rasiusioms...pas mus tas pats...anksciau dar budavo vaziuodavome pas tevelius vienus kitus o dabar kai yra vaikiukai tai per kucias bunamer namie o kaledu ryta vaziuojame lankyti artimuju ;)

    Pearl

  8. 2

    kažkokių ypatingų tradijų nerė, kūčias sutinka pas tėvus, o kitas dienas su draugais, tik vat kaip šiais metais, kai mes jau tryse, dar nežinome

    mysteryy

  9. 2

    Na pas mus paprasčiausios eilinės tradicijos.Kūčių vakarienė iš ne mažiau kaip 12 patiekalų,šventų palotėlių laužimas,šiaudai po staltiese.Ryte per Kalėdas keičiamės dovanomis,važiuojam į svečius.

    Vilmiene

  10. 2

    per Kucias bent 12 patiekalu, daug zvakiu, balta arba raudona staltiese, po ja siaudu. traukiam, kieno ilgiausias. visada verdame dziovintu baravyku sriuba - mano mamos firminis patiekalas. Kaledu ryta einame i baznycia, o jau grize keiciames dovanomis, jei neapsikeiciame po Kuciu vakarienes neiskente, valgome, valgome ir dar karta valgome:)))

    vykute