• 24ats.

    Ar galima gedytis savo tevu?

    Gal kas gedijosi del kokiu nors priezasciu savo tevu? Ar gali vaikas gedytis kad tevai vyresni?Mano viena pazystamavisada man aiskindavo kaip ji pati gedydavosi kur nors eiti su savo mama, kuri vyresne 40 m. Ir pridurdavo, kad as pagalvociau ar verta gimdyt vyresnei, tuo labiau kad vyras dar vyresnis. Na kai pradejau lauktis ir pasigimdziau (29,5 m) tai pasake kad nieko negalvoju. Dabar laukiuosi antro, tai gimdysiu 31 m.As nemanau kad esu per sena, aisku vyras turi jau suaugusius vaikus, bet jis gerai jauciasi ir del maziuku. O dabar visai neseniai ta mano pazystama sako nebuvau tevu susirinkime paauglio vaiko (pati gimde 34m.) nesjai geda, todel kad yra vyriausia is mamu.As galvoju kad taip pati sudaro gedos jausma ir vaikui. Okaip tiem vaikam kuriu tevai alkoholikai, nusikalteliai ir t.t.,jiem gal baisiau negu tiem kas turi vyresnius tevus. Ka apie tai manot?

    gitaniuxKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Dalyte21 , kai sulauksi bent 35 metu , tavo gyvenimas tik prasides ir tapsi dvasiskai jaunesne nei dabar esi,labiau atsakinga uz savo mintis.

    Linute39

  2. 4

    tai ko gero neisvengiama, visi kas turi vyresnius tevus vienaip ar kitaip isgyveno del to.. karta pionieriu stovykloje bunant kambarioke atbegusi sako: "va tavo mociute pas tave atvaziavo", nueitu ziuriu mano mama.. tad suvokiau, kad ji kone prilyksta kitu mociuciu amziui.. as pati maziuke gimdziau 33.. tad stengiuos nebut sena mama, t.y. maluosi po keliones, leidziuos nuo tramplynu, einu i turistinius.... bet atvirai, jau sunkiai ispaudziu ta malonuma, man tikrai labiau patiktu miegot savo lovoje negu palapineje.. bet zinau, kad privalau duot jei ta ka daviau kitiems kurie gime mano dvidesimtmetyje..

    gertruda

  3. 4

    Nemanau kad galima gedytis tevu amziaus...Kazkokia nesamone..Reikia dziaugtis isvis kad juos turi..As maza gedydavausi savo tevo,kuris daznai isgerdinedavo,tai sito dalyko galima gedytis..Dabar kai jau esu vyresne man visai negeda kad jis isgerdineja,nes cia jo reikalas,jo gyvenimas..

    Anonimas

  4. 4

    Mane mama pagimdė kai jai buvo 41:)))su tėvuku jie vienmečiai,tiesiog taip jau išėjo.Dar turiu 2 metais vyresnį brolį.Ir ką-aš niekada nesigėdijau ir nesigėdiju savo tėvų,kad jie gerokai vyresni.Aišku kildavo minčių,kad gal jei jie būtų jaunesni geriau mane suprastų,bet čia kai buvau paauglė.O ir pati pagimdžiau dukrelę kai jau buvo 30 ant nosies.Ir dar tikrai norėsim vaikų-tai būsiu dar vyresnė.Tai kai kam gal jau ir aš sena mama.Bet nemanau,kad kada nors man dėl to bus gėda,o ir vaikams mano tikiuosi taip pat ne.Čia tikrai nuo žmonių priklauso.Visus kompleksus dažniausiai įsivarom sau patys:)

    Vilmiene

  5. 4

    na as tai pagimdziau 38m.(dvynukai)ir del to ne kiek nesigedinu,o atvirksciai didziuojuosi savimi ,vyru ir dukra kuriai 14m.Mes visad kartu visur vazinejam,juokaujam,sypsomes.Manau ,kad tai priklauso nuos zmogaus isprusimo,niekaip nesuprantu ,kaip galima gedytis.Aplamai tai dabar tikrai kiek aplink turiu pazystamu daug kam per 35m.ir laukiasi vaikuciu,man asmeniskai net grazu.Musu jau gerbuvis sukurtas t.y.turim kur gyvent,turim savo versla,dukra jau kaip ir didele,o kaip gera kai tie du suneliai mus dabar linksmina,Mes su vyru, man taip atrodo ,kad net atjauneja,o ir tie vaikai kitaip auginami su didesne atsakomybe,nes protas tai jau kitaip masto

    Aureluze

  6. 3

    gedytis tevu?juk tai svarbiausia, ka turi..gal nesuprantu tokiu, nes as atvirksciai didziuojuos, kad turiu jauna mama,jauna mociute,visos trys puikiai sutariam.su mama po parduotuves lakstom,patariam viena kitai.man ji geriausia drauge, as neisivaizduoju kaip galima gedytis to..palaikau moteris,kurios pasigimdo 40m,jeigu tik viskas puiku, tai kaip mama mano sako turi zaisliuka ant senatves.o ir priziuri ji kitaip-proto daugiau:)

    bantukas

  7. 3

    Sutinku,kad vyresni tėvai kartais atrodo jaunesni nei jaunesni tėveliai.
    O kas liečia gėdytis tėvų,kad jie vyresni.Tai manau tikrai yra neadvakatus požiūris greičiau mastymas. Vaikai,kurie turi tėvus alchogolikus ne visi gėdjasi tokių tėvų,jiems svarbiau,kad jie juos turi,kad ir neprižiūrimi atitinkamai. O čia vyrsni tėvai visą savo sveikatą atiduoda,kad užaugintu gerus vaikus, po to sulaukia tokios kritikos,greičiau nepagarbą,dėl ko?! Dėl tėvų amžiaus skirtumo? Turėtume gėdytis tokių minčių,ką jau sakyti. Manau, kad viena mamytė labai klystą,sakydama,kad jai gėda eiti į vaikų susirinkimą,kad yra vyresnė už kitų vaikų tėvelius. Jei jos toks požiūris į tai,tai kodėl ji ankščiau nesusimąstė,prieš pastojus naujai givybei?
    Manau jau laukdama vaikelio nesusipotėjo ankščiau kitaip mąstyti ir nusiteikti normaliai, tai jai laikas tai padaryti tai dabar, kad vaikas taip nesielgtų. Nes ji viskaą daro,kad ateityje vaikas taip jaustųsi,nors visiškai esu tikra,kad butent jos vaikas jos nesigėdija.

    Deimax

  8. 3

    As nesuprantu, kaip galima sakyti "gedijuosi savo tevu"?????? !!!!!!!! Turetumete gedytis taip sakyti.
    Koks skirtumas, kokio amziaus jie bebutu, bet niekada nepasakyciau kad as ju gedinuosi. Juk jei nebutu jie pagimde kai kuriu is musu, tai kas tada? Nebutu nei kai kuriu is jusu,nei Jusu maziuku ir t.t.....

    Anonimas

  9. 3

    dar galiu pasakyti,kad kai kurie 40-ies m.tevai geriau atrodo uz 25m.tevus

    Aureluze

  10. 3

    Mano situacija panasi i Aureluzes.Mes negalime atsidziaugti savo ateinanciu mazyliu.
    Gedytis? Jam? Nemanau.
    Kaip tik jis turetu butu daug ramesnis del saves ir savo seimos.

    Linute39