• 26ats.

    Pirmokas nenori daryti namu darbu, kaip ji priversti?

    Mano sunus eina i pirma klase, as niekaip negaliu jo prikalbinti padaryt pamokas. As ir geruoju ir rekt net pradedu, bet kaip i siena sedu su juo viena uzduoti padaro kita sakau, daryk pats, as biskis padesiu, tai sedi ir ziuri arba visai bliaut ima. Nebezinau, ka daryti.

    inesaPMokyklaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    gal nesiseka mokykloj tai ir nesinori nei pamoku ruost,apsisarvuok kantrybe,o uz gerus pazymius pazadek kanors,pvz uz 10puiku nupirkt kanors ko jis labai nori,tai turetu padet ji suinteresuot daryt pamokas ir mokintis. sekmes = )

    ervijota

  2. 5

    na ,o as manyciau,kad tik svelnumu ir kantrybe galima pasiekti geru rezultatu..ar tiesiog vertetu leisti sunu i popietine grupe ruosti pamoku

    ingrandr

  3. 5

    Visu pirma reiktu vaikucio paklausti ir bandyti suprasti, kodel jis nenori mokytis. Gal mokykloje jam kazkas nepatinka, gal mokytoja nemoka jo sudominti, tik sausa moksla liepia grauzti. Nemanau, kad reikia jam uz kiekviena paruosta pamoka kazka zadeti, nes nuolat tada reikes ta daryti ir galu gale vaiko pamokos priklausys tik nuo to, ka jam uz tai duosi. Taip negerai. Siulyciau pasikalbeti su ju mokytoja, paklausineti apie vaika, kaip jis elgiasi klaseje ir klausytis kaip mokytoja kalba, kaip savo mintis desto, juk is kalbos galima kazkiek spresti, kokia ta mokytoja: ar kad bele mokintu ar tikrai vaikuciais domisi ir rupinasi. Pas mane brolis vaikysteje buvo lygiai toks pat kaip taviskis, net bliaudavo del tu namu darbu ir ziuredavo i viena taska, nesistengdavo niekaip. O as net neprasoma namu darbus darydavau. Pas mus mokytojos labai skyresi.

    Agne

  4. 5

    na galbut reikia kaip nors parodyti vaikui kad gali buti linksma atlikti namu darbu uzduotis...

    daina

  5. 4

    visu patarimai puikus, manau kazka pritaikysi ir savoje situacijoje, as tik noriu palinket kantrybes, mano vyriausias elgesi taip pat ir tai buvo ilgai, oi ilgai gal 10 klaseje jau manes nebereikejo, bet as is iprocio viska kontroliavau, siais metais 11 klase tad jau nieko nebedarau, as senedau, as mokiausi, as kontroliavau, as padejau, nenuleidau ranku zinojau kazkada uzaugs ir uzaugo.. mano puske tokioje situacijoje nusispijove - mazdaug nenori nereikai, tad rezultas baisus, o maniskis va si semestra baigs gal tik su vienus astuntuku ir gal 3 devintukais, kiti 10, zinau kad mano kantrybe sulauke rezultatu, nes jeigu buciau leidus daryt ka nori siaindien kad ir noretu jau nepajegtu pavyt..

    gertruda

  6. 4

    aha teisingai birute11 rase,kad turi buti paskatinimas tai daryti, pazadekit ka nors uz tai kad padarys namu darbus,arba uz kiekviena desimtuka gauta (jei raso 1kl,na vienu zodziu uz auksciausia ivertinima) nusivesit kur nors ar ka nors duosit,na jum geriau zinot ka jusu vaikas noretu.bet manau tai butu geriausias paskatinimas ruost namu darbus

    Milana69

  7. 4

    Gal reikia kokio paskatinimo,jeigu padarys ka nors norimo gaus,arba gales darytikas jam patinka.Na nezinau maniskiai dar mazi,bet kai dukra nenori ko nors daryti,graziuoju bandau susitarti.

    birute1127

  8. 3

    Pasistenk nešaukti ant vaiko, nes jam tik stresą įvarysi ir nepasitikėjimą savimi:-) Bandyk su berniuku gražiai susitarti, kad jam tai reikalinga, naudinga. Pažadėk vaikui, kad jam už tai bus atsilyginta, kad savaitgalį nusiveši kur nors, ar nupirksi ką nors:-)

    lina686

  9. 3

    Mano vienas sūnus eina į 5kl, o kitas į 1kl. Su vyresniu jokių problemų dėl mokslo nėra. O va su antruoju irgi panašiai buvo iš pat pradžių. Jam žymiai sunkiau sekasi mokslai nei vyresnėliui. Todėl, norint, kad kažką padarytų, aš turiu su juo sėdėt visą laiką. Gal jau dabar po truputį darosi savarankiškesnis.
    Bet galiu pasakyt, kad visokie paskatinimai nelabai padės tokioj situacijoj. Manajam gal tik veikia pagąsdinimas, kad visai negaus prie kompiuterio. O už gerai padarytus arba papildomus darbelius, gauna ilgiau prie jo pasėdėt.
    Tiesiog tau teks apsišarvuot kantrybe ir sėdėt su juo tol kol padarys visus darbelius. Ir nepabijok jam kuo daugiau padėti. Po truputį gal ir įsivažiuosit. Svarbiausia nenusileisti ir sistemingai, kiekvieną dieną dirbti su juo. Reikia, kad jis suprastų, kad net ir labai nenorėdamas, privalo paruošti pamokas. Mano, tai kad ir labai nenori, bet daro, nes žino, kad aš dėl to nenusileidžiu.

    trejetukas

  10. 3

    na pabandyk kaip dauguma sako pazadeti ka nors,na turetu suveikti.arba kol nepadarys pamoku tol neleisk nei tv ziureti nei zaidimu jokiu zaisti,kai bus viskas padaryta tada tik leisti.tada manau susiprotes kad kuo ilgiau neruos pamoku tuo ilgiau neuzsiims savo megstama veikla.

    masiniuke