• 9ats.

    Ar labai blogai, kad nesueina mano ir mano vyro kraujas-mano 1 neigiama grupe, o jo ..nepamenu...Ar kam buvo taip?

    Daktare sake, kad gali but bedu, ir ligoninej pagulet, kazkokius vaistukus leistis..

    labrolladyNėštumasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Tik beto kita diena man suleido vaistuku,kadangi vaikas paveldejo tecio grupe,o jai vaikas butu mano kraujo grupe tuomet vaikelui butu leide.Nieko cia baisiaus nera ir nesigazdink bereikalo.

    Egle

  2. 3

    Emiliuk kazka tu maisai,mano ir minusine kraujo grupe,o vyro pliusine.man nestumo eigoj 2 kartus leido vaistuku,tai 28 nestumo savaite,ir 34nestumo savaite.Gime mergaite paveldejo tecio kraujo grupe ir nereikejo jokiu perpilimu kraujo daryti.

    Egle

  3. 3

    tai vyro taip išeina pliusinė grupė,
    mano taip pat minusinė,vyro pliusinė,turėjo leisti imunogloboliną,bet niekas man neleido,ir aplamai apie tai išgirdau iš vaikų echoskopuotojo,kai buvo bėdų su vaikų.
    mums buvo viskas gerai,nes dukrytė paveldėjo iš manęs minusą,jei būtų paveldėjusi pliusą iš tėvo,kiek žinau skubiai kraują perpyla.

    emiliukas

  4. 2

    nera taip blogai, paprasciau suleidzi vaistuku ir viskas. mano taip pat yra neigiama o vyro teigiama ir mergaite paveldejo vyro pliusa tai man vel suleido vaistus. cia viskas daroma del antro vaikucio, kad nebutu kokiu issigimimu bet man taip sake mano ginekolege.

    Roni18

  5. 2

    man per visą nėštumą niekas netikrino antikūnių.vaikų echoskopuotojas,pasakė džiaukitės,kad paveldėjo jūsų minusą,o ne vyro pliusą.

    emiliukas

  6. 2

    nenorėjau nieko išgąsdinti,gal kiek ir nusikalbėjau:)
    radau šiek tiek info.
    “Rezus konfliktas yra įmanomas tik tuomet, kai moters ir vyro kraujo rezus faktoriai nesutampa ir neigiamas yra moters rezus faktorius. Kai vaisius paveldi motinos kraują, problemų neiškyla. Taip gali būti, jei vyro kraujo rezus faktorių nulemiantys genai yra skirtingi. Jeigu vyro abu genai yra dominuojantys, tai visi šios poros palikuonys bus rezus teigiami. Tačiau ir tuomet tik vienu iš aštuonių atvejų, kai moters ir vaisiaus kraujo rezus faktorius nesutampa, prasideda sensibilizacijos (padidėjusio jautrumo vienam ar kitam antigenui) procesas. Kodėl taip yra, ne visuomet aišku”, - aiškina docentas Vladas Gintautas.
    Kai nors ir nedaug vaisiaus rezus teigiamo kraujo per placentą patenka į motinos rezus neigiamo kraujo apytaką, moters organizme pradeda gamintis antikūnai, kurie prasiskverbę atgal į vaisių, pradeda ardyti jo raudonuosius kraujo kūnelius. Nėštumo metu vaisiaus eritrocitai retai kada prasiskverbia į motinos kraujotaką, dažniau trečiąjį nėštumo trimestrą, jų būna nedaug. Daug daugiau vaisiaus kraujo į motinos kraujo apytaką patenka gimdymo metu. Taigi pirmojo nėštumo metu rezus konfliktas pasitaiko labai retai ir būna silpnas. Jeigu nebuvo imtasi profilaktikos priemonių, po gimdymo moters organizme pasigamina pakankamas kiekis antikūnų, kurie kito nėštumo metu pradeda savo juodą darbą. Štai todėl moterims, kurių rezus faktorius neigiamas, ypač svarbu, kad jos nenutrauktų savo pirmojo nėštumo.
    Kai rezus konfliktas ypač sunkus, kraujas perpilamas gimdoje esančiam vaisiui. Gydytojai sako, jog tai sudėtinga procedūra. Kontroliuojant adatos kryptį ultragarsu, siekiama pataikyti į vos kelių milimetrų skersmens virkštelės veną. Ši procedūra kartojama keletą kartų, kol galima sužadinti priešlaikinį gimdymą. Apie poreikį kartoti kraujo perpylimus vaisiui sprendžiama iš kraujotakos greičio matavimo, atliekamo ultragarsiniu doplerio aparatu, duomenų.
    “Nustačius nėščiai moteriai neigiamą rezus faktorių, jai būtina išsamiai paaiškinti apie galimas neigiamas rezus konflikto pasekmes. Toliau tiriama, ar neatsiranda antikūnų. Jeigu jų nėra, visoms turinčioms neigiamą rezus faktorių moterims, kurios neatsisako, turi būti suleistas anti-D imunoglobulinas. Pirmą kartą anti-D imunoglobulinas suleidžiamas 29-oje nėštumo savaitėje ir antrą kartą - ne vėliau kaip per pirmąsias tris paras po gimdymo. Suleistas imunoglobulinas suriša motinos kraujyje esančius antikūnus ir tai apsaugo nuo rezus konflikto kito nėštumo metu. Ne mažiau svarbu, kad anti-D imunoglobulinas būtų suleistas ne tik nėštumo metu ir po gimdymo, bet ir po persileidimo, negimdinio nėštumo, kai kuriais kitais kraujavimo nėštumo metu atvejais. Dar svarbiau anti-D imunoglobuliną suleisti po nėštumo nutraukimo. Nustatyta, kad rezus konfliktas dažnesnis ir sunkesnis, kai moteris nutraukia nėštumą, o ne tada, kai savaime persileidžia. Jeigu moterys atsakingiau žiūrėtų į nėštumą, o ir gydytojai visados atliktų tai, ką jie privalo padaryti, rezus konflikto atvejų, ypač sunkių, gerokai sumažėtų” - sako docentas Vladas Gintautas.

    emiliukas

  7. 1

    suleis ampole antikuniu, jei apie nestuma mes kalbam ir viskas.nieko cia blogo, neissigalvok ir neprisigalvok.7men jau isvaiksciojau, mano irgi neigiama1, o vyro pliusine2.tai va pries savaite ampole suleido ir viskas.per gimdyma vel suleis.

    bantukas

  8. 1

    mano 2 minusine,vyro 2pliusine,tai daznai ima krauja is venos ir tikrina antikunius,viena kart teskiepijo nestumo pabaigoj.mazoji paveldejo mano kraujo grupe,bet del sveikatos daznai gulejau ligoninej,tai pabegt norejo,tai sutinus buvau.manau reikia kuo maziau prisigalvot,kad kas blogo bus ir viskas bus gerai :)SEKMES

    staponkute

  9. 1

    kazin kaip cia bus-skamba baugiai.o kam krauja perpila?kudikiui?.

    labrollady