• 22ats.

    Ar jūsų dvimečiai vaikučiai jau darė reikalus į puoduką?

    Maniskis jau daro, bet stovedamas, o su kakiais tai reikia pavargti, nes nenori ant puodo sedeti, bet susitvarkom. Klausiu, nes turiu drauge, kurios vaikas vis su pamperiais laksto. Ji vis guodziasi, kad vaikas nenori ant puodo sesti, bet kiek pas juos uzeinu, pabunu, tai niekada ir nemaciau, kad ji kas ant puodo sodintu ar kazkaip kitaip pratintu. Tai manau, kad cia mamos tingejimas, o ne vaiko nemokejimas. Ir lopselio grupeje mano vaikas vienintelis be pamperiu begioja. Kitu draugiu mergytes jau pusantru metuku be problemu i puoduka darydavo.

    Agne1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    o as prisipazinsiu, kad tingiu :((( , vyresnele nuo sauskelniu bere, tai ja ismokiau, metuku budama jau prasesi, o va mazosios (mums metukai ir keturi menesiai) neberia tai ir dedu pampersus, bet jau pati dukryte vercia pradeti ja mokyti, nes kai reikia keistis, tai karas, bega kaip nuo maro :(((

    neringa1981

  2. 3

    Taip, mano abu sulaukę dviejų metų be problemų darė reikalus ant puoduko. Jei tiksliau, tai vyresnėliui pampersų visai nereikėjo nuo 1m 2mėn. O jaunėliui nuo 1m 10mėn. Su mergyte irgi neketinu ilgai laukt. Ir vos tik pradės sėdėt, bandysim su puoduku susidraugaut.

    trejetukas

  3. 3

    Ievutek, pas mus tas pats su kakiu. Bijo daryti i puoduka, nors tu ka. Tai tik is kazkelinto karto atsisedes padaro, kai nebera jau kur dingt, arba atsistojes persigandes daro, o man jau tada belieka tik gaudyti, atkisus po uzpakaliuku tualetini popieriu. Maniskis kazkodel labai bijo kakoti ir daro tada, kai jau nebeiskencia. Gal jam baisu, kad kazkas didelio is uzpakalio lenda? :))) net nezinau.

    Agne

  4. 3
  5. 3

    as savo pirmagime pradejau sodint jau nuo 6 men. kadangi jau gerai sedejo, tai pasizaisdamos ir pradejom pratintis, tai 1,5 jau vaiksciojom be pampersu tik nakti dar del viso pikto uzdedavau, bet nereikedavo :) o drauges mergaite tai tik neseniai atsisake pampersu. mat prisiskaite knygose, kad negalima anksti sodinti kad negerai vaikui ir pan. bet as manau, kad mamyte pati mato kas vaikeliui gerai o kas ne. daug kam pasakau kad nuo tokio amziaus pradejau mokinti labai nustemba ir pagiria kad turejau tiek kantrybes. o dabar antrajai dukrytei 5 men tai jau irgi laukiu kada prades gerai sedet pati negriuvinedama ir stengsimes ant puodelio sodint. :)

    gelegeda

  6. 3

    mano pusantru metu tai su pampiais atsisveikinom ir kas karta pats pasipraso nuo 1metu 2men ,nebepridaro i kelnes jau nuo 1,2m

    Milana69

  7. 2

    maniskiam metukai ir 10 men jau daro. pripratinom gal pries kokius keturis menesius daryti.

    Vaidole

  8. 2

    aš jau pastebiu, kai keičiasi veido mimika, tada puolu nešti puoduką ir sėdamės be jokių problemų atlikti visų reikalų:)) Bet dažnai tai pati pasiprašo - atsineša puoduką ir sėdasi. kakų irgi padaro, nors kartais matau, kad sunkiai sekasi, nes gal šiek tiek kietoki viduriai būna. pampersus dedamės irgi tik į lauką ir miegui. Nakčiai dar būtinai, nes atsikelia prisisiotu pampersu. Dėl kitų kartų, tai tik apsaugai užsidedam, o grįžę nusimaunam ir sėdamės ant puoduko. Beje, mums dr tik 1 m. 4 mėn. Bet ant puodo sėdi gan ilgokai, net 15 min. - nesikelia ir nieko tu jai nepadarysi:))) Nors kai kada vos spėju pagauti, kad neapverstų nulipdama puoduko.
    Bent jau aš kartais bandau užkalbinti sėdinčią ant puoduko kokiais nors žaislais, kad greitai nenuliptų, o padarytų visus reikalus. Arba būna pasodinu, pasisioja, tada po kelių min. vėl pasodinu, vėl pasodinu, kol gaunam pageidaujamą rezultatą:)) Net ir nežinau, ką daugiau pasakyti, nes ir mums dar iki galo neišspręstas šis klausimas.

    elegancija

  9. 2

    Saunuoles kad anksti vaikucius ismokinat sestis ant puodo.O kad sodinti 6men.kudiki ant puodo,manau tai yra nenormalu.

    Anonimas

  10. 2

    aš jau praradau viltį,kad maniškė atsisės ant puodo kada nors:D suprast supranta,bet nenori sedėti.pampersus taip pat nusiplešia,net nakčiai neįmanoma uždėti,bet į lovą nedaro,atsikelia išlipa iš lovos ir nusisisioja,nors padėtas puodukas,kai pabandau sodinti pasičiumpa puoduką ir meta tolyn,per diena nespėju pėdkelnių keisti,gerai,kad dar į lauka leidžiasi pampersą uždėti.

    emiliukas