• 8ats.

    Varine spirale. Kiek laiko gali trukti kraujavimas?

    Praeita treciadieni isidejau varine spirale, dvi dienas biski tepe, o po to prasidejo gausus kraujavimas ir jau beveik savaite, kai jis man nepraeina, net nemazeja. Ginekologe man israse kazkokiu ampuliu(sake, jei bus gausus kraujavimas), bet kur as gyvenu isvis nera pardavime (spirale lietuvoj isidejau). As norejau paklausti, kurios turite spirale, gal taip ir turi buti po spirales idejimo, kiek laiko kraujavimas truko jums? Jei ilgai stabdet su vaistu pagalba ar ejote pas ginekologe?

    vaida1983KontracepcijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    as suprantu, kad reikai recepto, bet jeigu jie toje salyje neturi tu vaistu (tiesiog nera leidimo jeis prekiaust, nes ne visos salys isileidzia atitinkamu saliu ir firmu vaistus) tad pakaitala na privalo duot.. pabandyk patriuksmauti, vedeja vaistines isikviesk.. man panasi situacija buvo su vyro insulinu amerikoje, kada mes su lietuvisku repectu bandem gaut, tad pasokdinau ir gavau.. tai ka jeigu zmogus ne lietuvoje, gi negi dabar mirt del to reikai? na as siek tiek pasudziau, bet logika gi ta.. na pabandyk pakovot..o apie tai kad varine ir hormonine abi netiktu as nelabai noreciau sutikt nes ju veikimas skirias, bet tiek nezinau kad galeciau gincytis..

    gertruda

  2. 3

    na jeigu savaite kraujuoji ir dar gausiai tai nera gerai, as siulyciau nerizikuot ir gal apsilankyt pas gydytoja..na as pries varines spirales (tai grynai mano pozicija, jos niekam nepersu) ju principas man nepatinka, nes apvaisinimas ivyksta t.y. lelius yra, tik varine spirale sukelia gimdos gleivines neinfekcini uzdegima todel vaisius negali prisitvirtin ir jis pasalinimas.. man labiau hormonines priimtinos jos stabdo ovuliacija (tad is esmes apvaisinimas negalimas) be to neleidzia vystytis vidiniam gimdos gleivines sluoksniui tad lyg dviguba apsauga..bet cia kiekvieno pasirinkimas, bet kraujuot moteriai gausiai ir daugiau kaip savaite nera gerai.. be to nueik i vaistine ir tegul tau duoda pakaitale pagal ta recepta kuri tau gydytoja israse, nes pavadinimai duodami vaistui pagal gamintoja, o chemine struktura vaisto ir jo farmacine grupe yra ta pati visur (Pagal pasaulines sveikatos apsaugos standartus), tad tikrai gali rats tau pakaitala..

    gertruda

  3. 2

    Varinės spiralė yra pigesnė priemonė, tačiau moralinės nuostatos daugeliui moterų neleidžia pasirinkti šios priemonės. Varinė spiralė neapsaugo nuo gyvybės užsimezgimo, ji tik trukdo apvaisintai kiaušialąstei prisitvirtinti gimdoje, tad galima sakyti, kad nuolat vyksta mikroabortai. Tuo tarpu naudojant hormoninę spiralę, apvaisinimas neįvyksta, nes spermatozoidas nenukeliauja iki kiaušinėlio.

    emiliukas

  4. 2

    aš ją turiu jau ne vieneri metai. Vis pakeičiu kas 5 m., bet po pakeitimo jokių problemų - kraujavimo, skausmų ar pan. nebuvo. Būtent šią spiralę įsidėjau ir po gimdymo, nors maitinau, bet ginek. leido (buvo praėję 3 mėn.). Niekada nereikėjo jokių vaistų. Visko gali būti, kad jos tavo organizmas nepriėmė, o gal ir kitos problemos, gal blogai įdėta, ko gero reikia greičiau ieškoti būdų, kaip pasikonsultuoti pas gyd.

    elegancija

  5. 2

    Gertruda, as prasiau pakaitalo bet sake visiems sios grupes vaistams reikalingas receptas, o dejausi varine todel, kad kiek girdejau ir skaiciau, kad jeigu netinka varine tai netiks ir harmonine(nezinau ar cia mitas ar tiesa), siuo atveju varine pigesne, todel ir nusprendziau pabandyti varine,o del daktaru tai mano ginekologe serga siuo metu, o nelabai noriu eiti pas kita, nu bet jeigu nepraeis tai teks eiti pas kita gydytoja

    vaida1983

  6. 1

    Varine spirale is tikruju trugdo spermai pasiekti kiausineli, t.y. yra tam tikru budu nuodinga spermai nes nukensmina jos vaisinguma iki kol ji pasiekia kiausineli, o ne kaip rasyta anksciau.
    Kuri spirale geresne priklauso nuo moters ypatybiu, o ypac ar ji gimdziusi, ar ne.
    Nuoroda apie visus daznai uzduodamus klausimus susijusius su spiralemis:
    http://www.maqweb.org/iudtoolkit/faq.shtml

    Anonimas

  7. 1

    net nežinojau kad varinė spiralė nuo kitos taip skiriasi savo veikimu, turėjau ir aš tą varinę ir vėl galvoju dėtis bet jokių tokių kraujavimų nebuvo po įsidėjimo

    auvilė

  8. 1

    Sveikute ,manau kad nelauk kol labai nukraujuosi nes nusilps organizmas .Tu savo gines paprasyk ,kad ka parekomenduotu koke savo drauge ,jai ji sirgs dar koke savaite tai kas tada.
    O beto mano gine pas kure gimdziau tik varine rekomendavo,sake kad Mirena neverta tokios kainos
    Sekmes tau parasyk kaip tau sekesi.

    rutikas