• 11ats.

    Ka daryt su vaiko gnaibymusi?

    Mano mergaite, kai pavargsta arba kai jau gulam miegot, pradeda znaibyti kakla. Paznaibo, pasukalioja, kartais tai veda is kantrybes. Skauda. Kelis kart kai pasukaliojo, liko melynes ant kaklo :( sakau, kad negali taip daryt, tai ji iskart i asaras, atsilyginu tuo paciu taip pat i asaras, net neisivaizduoju, ka daryt. Gal kuri irgi susidurusi su tokia situacija, gal turit ka patart?

    redusis1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Musu mazute man uz auskaru tempia arba i lupa isikabina su savo pirsciukais. Elgiuosi labai panasiai, kaip ir vilem, jei nespeju sureaguoti ir suciupti jos rankytes, tai kartoju, kad man skauda - ajajai,o jei pamatau, kad jau ciups mane, tai sulaikau jos rankyte ir bandau nukreipti jos demesi i ka nors kita. Kazkur skaiciau, kad negalima vaikui tuo paciu atsilyginti, ta prasme, jei jis gnybia, gnybti ir Jums nerekomenduojama, nes vaikas supranta, kad taip ir jam reikia elgtis, atsiranda agresija

    almyte7

  2. 4

    Maniskis megsta taip pat pasiznaibyti.Bet kai jau itariu,kad jo rankyte ruosiasi tam veiksmui,suspaudziu stipriai ja ir pasakau grieztai,,ne''.Jis mato mano reakcija,mato,kad man tai nepatinka ir apsiramina.Kartais netycia ka skaudziai padaro,tuomet nepykstu.Bet,jei matau,kad ruosiasi samoningai man skausma sukelti,uzkertu tam kelia ir bandau nukreipti demesi.

    vilem

  3. 4

    pas mane lygiai tas pats tik mano mazius labiau megsta kandziotis :D na ka jis maziukas dar nesupranta kai sakau negalima.. tenka saugotis, buna pribega is pasalu ir kaip kas.. arba gnybs.. skauda.. bet nieko nepadarysi :)

    kristale

  4. 4

    pas mane tai tokia situacija kad ji man i kakla znaibioja kai atsigulam miegot,o siaip nieko panasaus nedaro. ar ji nusiramina beznaibydama ar kas nesuprantu.bet jai ja sudrausminu ar atsilyginu ji i asaras ir visi miegai isgaruoja,tada kol as ja nuraminu,kol vel atsigulam miegot ji vel ta pati :((( po poros kartu raminimo tikrai nesinori vel sudrausminti,kad vel apsiverktu,jau nusileidziu kad tik uzmigtu

    redusis

  5. 3

    na gal koki karteli pagasdink ir nustos...:-)

    daina

  6. 3

    o mano vaikas labai kandziojosi.gali draust nedraudes,niekas nepadejo,kol pats nesuprato tol nepraejo.

    genutester

  7. 3

    Hmmm, tada gal cia jos tokia zaidimo forma pries miega. Kai is paskutiniuju bando neuzmigti. Maniskis tada turi savo ritualu: jis man nuolat bando durti i aki, ima uz nosies arba reikalauja, kad duociau ranka ir jis man daro "viru viru kose" ir tada kutena :))) Tai tada siulau susigalvoti koki zaidimuka pries miega, kad ir ta pacia viru viru kose, tada jos rankytes bus uzimtos. Gali pries miega jos paklausineti, kur akyte, rankyte, nosyte, burnyte ir t.t. paimant jos rankyte ir rodant i jos veiduka. Tada irgi rankytes bus uzimtos, o per ta ramaus zaidimo laika vaikutis aprimsta ir jau galima kokia dainele sudainuoti. Tik nezinau, kiek tavo mazytei menesiu.

    Agne

  8. 3

    Mano mazius irgi buvo labai megejas pasiznaibyti, pasikandzioti, ypac tada, kai supyksta, kad nevykdomi jo norai. Dantu zymes daznai likdavo, viena karta netgi iki kraujo ikando. Viesumoje nedarau nieko, tik bandau sugedinti, jis tada pabliauna ir apsiramina. O namie tai kartais jam atgal ikasdavau arba iznybdavau biski smarkiau, kad pajaustu. Tai irgi puldavo bliauti, o as jam ilgai ir nuobodziai po kelis kartus kartodavau, kad man taip pat skauda, man irgi norisi verkti, papusdavau jam "popa", paprasydavau, kad ir jis man papustu, tada pasiulydavau susitaikyti ir daugiau nebesikandzioti ir nebesiznaibyti. Apsikabindavom ir jau draugai vel. O siaip tai dazniausiai suvaidindavau, kad verksiu, susiguziu ir kukcioju, aimanuoju, kad skauda, tai jis tada pasimeta, susigesta ir ateina man papusti "popos", pabuciuoti. Pastaruoju metu jau taip nebesielgia, tai ir atsiprasineti nebereikia :))

    Agne

  9. 2

    mano mažoji irgi buvo pradėjusi žnaibytis, bet tas žnaibymas nepiktybinis, tiesiog kai maitindavau iš krūties, ji guli ir neturi ką veikti su rankytėm, tai ir čiupinėja viską aplinkui, tai už odos suima. Irgi ne vieną mėlynę ant rankos turėjau. Bet po truputį praeina tas noras. Bet aš niekada nedariau jai atgal to paties. Tiesiog paimdavau rankytę, kad nežnybtų, sakydavau, kad negalima ir bandydavau tą rankytę kuo nors kitu užiimti, tai pakutendavau, paglostydavau, pirštukus palankstydavau ir kt. Kiek suprantu, tai vaikutis taip bando savo pirštukų miklumą, ir jis gi dar nesupranta, kad to negalima. Šiaip tai tokia mankšta pirštukams yra labai gera. Gal pabandykite nupirkti kokį nors žaislą, kad galėtų smulkius daiktus imti pirštukais ir taip juos lavinti, gal tada greičiau praeis noras gnybti į odą.

    elegancija

  10. 2

    mano dukterėčia nuo mažens maždaug iki4-5m.gnaibydavo alkūnę,ir tik tada kai eidavom miegoti,ją kaip ir nuramindavo tas gnaibymas.

    emiliukas