• 22ats.

    Ar sakote savo vaikiui "ne", jeigu jam dar nera dvieju metuku?

    Psichologai aiskina, kad vaikas, kuris nesupranta kodel "ne", yra isdresiruojamas nedaryti to mes nenorime, bet jis nesuvokia kodel. Taciau vaikas suvokia, kad lieciant kazkuri daikta mama tampa pikta, o vaikas nenori kad mama butu pikta, tad jis to nedaro. Per laika nuslopinamas vaiko zingeidumas, toks vaikas buna uzslopintas, gali tureti problemu ateityje..

    gertruda1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Mano sese savo vaikus augino be "ne" , tai jie ir dabar nezino, ka reiskia - ne :))))) Jie isivaizduoja, kad jiems viskas galima. Nors ir vietoj kiekvieno ne, jiems buvo aiskinama, kas ir kaip, taciau yra, kaip yra. Stengiuosi ir as kuo maziau tu "ne" vartoti, bet kasdienybe tokia, kad ju neisvengsi

    almyte7

  2. 5

    sakau 'ne', bet tai nėra kategoriškas draudimas. Bandau tuo 'ne' parodyti, kodėl yra negalima. Jau daug yra daiktų, kur mano mažoji žino, kad šito negalima, nes karšta, duria, galima nukristi ir pan.

    elegancija

  3. 4

    ir dar ka galiu pasakyt,kiek esu domejusies psichologija,ka pastebejus,tas nepasitikejimas issivysto kai neleidziama paciam daryt, kai yra nuvertinamas vaikas,kad nemokesi,nesugebesi ir pan... o ,kad pasitikintis vaikas butu,reikia girti uz gerai padaryta darba,ar siaip pagirt vaika,kad grazus,geras,protinkas ir pan..

    Milana69

  4. 4
  5. 4

    Maniskiui tik trylika menesiu.Kai ka draudziame daryti.Tiesiog griezciau pasakome ,,ne'',nesijuokiame,esame rimti.Pvz. jam draudziama metyti maista ant grindu,listi i siuksline.
    Svetaineje jis negali ismetyti musu knygu.Jis to ir nebedaro.

    vilem

  6. 4

    nematau cia nieko blogo,vaikas turi zinoti kas jam galima o ko ne...:)

    alina19891

  7. 4

    mano mergyte gerai zino ka reiskia zodis ne ir negalima,aisku nevisada jo klauso,bet jaigu pasakai gresciau tai ir nedaro ko negalima:)

    alina19891

  8. 4

    Su pirmu vaiku elgiausi nelabai gerai buvau per jauna ir kvaila, tad nekontroliavau saves tad pasakiua "ne" ne karta, tad jis ir dabar uzdaresnes, labai nepasitiki savimi, jam sunku prdaet kazka naujo. Su kitais vaikais jau sitos klaidos nedariau, tiesiog slepiau daiktus, deliojau vartelius kad neitu ten kur gali susizeist. Jie tikrai neturi problemu vis bandyt nauja uzsiemima, turi daug pasitikejimo savimi..

    gertruda

  9. 3

    perskaiciau gertrudos teigini ir susimasciau ar gerai aukleju vaika... mano pusantru metuku,bet tikrai zino ka reiskia negalima ,ar ne...tikrai yra paklusnus,bet negaleciau pasakyti,kad uzdaras vaikas yra, ar svetimas ar kas apsiprates uz poros minu jau yra drasos pilnas, nenoriu viska leist vaikui,kad po to neimanoma butu susikalbeti,kad nezinotu ka tas zodis negalima reiskia...
    istikro idealiai isaukleti neimanoma, kiekviena padarome tu tokiu klaideliu,kurios tik veliau pasireiskia... bet juk tuo ir unikalus zmogus,nes jo charakteris individualus, daugiau tokio pat niekur nera

    Milana69

  10. 3

    nemanau, kad vaikuciams viska galima leisti. paskui kai paauga jie, tada patys stebimes kodel sitaip yra daroma, neklausoma ir oziai atsirade jei sudraudi. mano abi mergaites puikiai zino si zodeli. leidziu daug ka, bet iki tam tikros ribos. mazoji zino, kad galima, kas ne. nors kartais megsta erzintis ir ziureti mano reakcija i jos "darbelius", arba jei nepadeda zodelis NE, tai leidziu kazka padaryti, kai zinau, kad bus pamoka ir daugiau nelys ar nedarys. pasimoko ir daugiau nebelenda.
    ne viena karta esu girdejusi pasakyma "maziukai-durniukai, nieko nesupranta". deja, supranta ir labai daug.

    ausra2