• 11ats.

    Kalėdiniai sausainiai

    Siūlau pasigaminti su savo vaikais kalėdinius sausainukus,kurių receptas labai paprastas,o ir namai po jų kepimo kvepės nuostabiai!

    Taigi- 100 sausainukų reikės:
    250g miltų
    150g sviesto
    125g cukraus pudros
    1 kiaušinio trynio(baltymu reiks aptepti sausainius, prieš kepant)
    ir vienos cirtinos žievelės(nutarkuoti smulkiai tik žievę, su bulvine tarka) .
    Kepimo laikas apie 10min. 180C*.

    Iš visų produktų padaryti tešlą ir pusvalandžiui ją įdėti į šaldytuvą. Tada iškočioti ir iš įvairių formelių padaryti sausainukus. Puošti galima kuo norit :) Prieš dedant į orkaitę, patepti sausainius išplaktu kiaušinio baltymu. P.S. Aš sausainukus dedu ant kepimo popieriaus,mažiau terlionių :)))))
    Skanaus!

    saprieneReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Imbieriniai kalediniai sausainiukai

    Receptukas toks :
    Reikes:
    0,5 puodelio cukraus
    3 puodeliu persijotu miltu
    225g sviesto , pjaustyto kubeliais
    0,5 puodelio skysto medaus
    2arbatiniai sauksteliais sodos arba kepimo milteliu
    1 arbatinis saukstelis druskos
    1-2 arbatiniai sauksteliai malto imbiero
    2 arbatiniai sauksteliai cinamono
    0,5 arbatinis saukstelis maltu gvazdikeliu
    0,5 arbatinis saukstelis malto muskato riesuto

    Sumaisykite cukru , miltus, soda/kepimo miltelius , druska , malta imbiera , cinamona , gvazdikelius ir muskata. Sudekite sviesta ir pirstais trinkite , kol susisarys smulkus teslos trupineliai. Supilkite medu ir gerai ismaisykite , paminkikyte kol susiformuos tesla .Saldykite bent valanda.

    Tesla iskociokite iki 3mm storio.Jei tesla labai limpa ja kocioti tarp dvieju kepimo popieriaus lapu. Ispjaukite norimos formos sausainius ir kepkite iki 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 12-15 min .Isimkite is orkaites , o po minutes perkelkite ant groteliu ir atausinkite .

    Glaju papuosimui galite pasigaminti is puodelip cukraus pudros, sumaisykite ja su 1 arbatiniu sauksteliu vanilinio cukraus milteliu ir pora valgomuju saukstu vandens .Norima spalva igausite ideja maistiniu dazu .

    P.S Jei neturite vieno ar kito prieskonio-ne beda , improvozuokite !

    Pati dar neesu darius , bet isbandysiu , is receptuko atrodo labai skanus turetu buti !

    Skanaus

    Mazute

  2. 2

    Sapriene reikes isbandyti kaip tik kaledine formele nusipirkus esu , galvojau reiks ieskot receotuko o stai ir tu paciu laiku imetei , aciu

    Mazute

  3. 1

    Siandien kepiau sausainiukus,tai vis delto kiausinio baltymu aptepiau tik viena porcija,kitu nebetepiau,skanu buvo ir taip :)

    sapriene

  4. 1

    Aciu uz receptuka, butinai pabandysiu, nes receptas pakankamai paprastas :)

    Indruke

  5. 1

    Saprienes patiko receptukas,paprastas lengvas,reiks išsikepti,ačiū.

    emiliukas

  6. 1

    tikrai reiks pasigaminti-aciukas!!!

    Agnute

  7. 1

    radau vienam forume toki receptuka su imbieru,irma.gal tiks,nezinau:)
    Imbieriniai namukai:

    225g miltų, dar truputis pabarstyti žiupsnis druskos;
    1 arbat. š. kepimo miltelių;
    2 arbat. š. malto imbiero;
    ½ arbat. š. malto cinamono;
    125g. nesūdyto kambario temp. sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais;
    100g smulkaus cukraus;
    2 valg. š. tamsaus sirupo;
    1 nedidelis kiaušinis.


    Puošybai:

    50 g cukraus pudros;
    maždaug 2 arbat. š. vandens arba citrinų sulčių;
    2-3 lašai valgomųjų dažų (nebūtinai);
    šokolado barstukų ir saldainukų (nebūtinai).

    Į dubenį per sietelį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną. Taip reikės daryti minkant ne vien šitą tešlą. Pirštų galais įtrinkite sviestą, kad tešla pasidarytų panaši į trupinius. Suberkite cukrų, įpilkite tamsaus sirupo ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, kad tešla gerai suliptų.

    1. Miltais pabarstykite lentelę, išverskite ant jos imbierinę tešlą ir gerai rankomis išminkykite, kad pasidarytų vientisa. Suformavę tešlos rutulį, įkiškite į polietileninį maišelį ir maždaug pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

    2. Kol tešla šąla, pasidarykite namelio trafaretą. Ant balto kieto kartono nubraižykite 20x10 cm dydžio stačiakampį ir jį iškirpkite. Pamatuokite ir pažymėkite, kur vienos iš trumpųjų kraštinių vidurys. Pamatuokite ir pažymėkite po 7.5 cm nuo viršaus ilgosios kraštinės. Šiuos taškus sujunkite su viršutinės kraštinės viduriu. Nukirpkite pagal šias linijas ir turėsite stogą.

    3. Išimkite tešlą. Lentelę dar pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

    4. Uždėkite ant tešlos trafaretą ir peilio galu išpjaukite namukus.

    5. Atsargiai mentele pakelkite namukus ir sudėkite į skardą atokiau vienas nuo kito.

    6. Kepamosiomis formelėmis iš likusios tešlos išspauskite žvaigždučių, širdelių, etc. Suimkite tešlos likučius, suspauskite į gniužulą ir pabarstę lentelę miltais vėl iškočiokite tokio pat storio lakštą. Iešmu kiekvienos figūrėlės viršuje padarykite skylutę.sudėkite figūrėles ant skardos.

    7. Imbierinius tešlainius kepkite 12-15 min. Traukite kai skaisčiai paruduos, žiūrėkite, kad nepatamsėtų kraštai. Ištraukite skardą iš orkaitės ir palikite ataušti.

    8. Mentele figūrėles perkelkite ant švarios lentelės.

    9. Į dubenėlį per sietelį suberkite cukraus pudrą. Įpilkite tiek vandens arba citrinų sulčių, kad išmaišius pasidarytų standi masė. Jei norite dėti valgomųjų dažų, padalykite masę į 2 –3 dalis ir įlašinkite po lašą dažų. Gerai išmaišykite, kad nusidažytų vienodai.

    10. Į konditerinį maišelį įstatykite paprastą snapelį, įkrėskite glajaus ir ant namukų išvedžiokite detales.

    11. Šokoladinius ar kitokius barstukus priklijuokite trupučiu glajaus.

    12. Įstatykite žvaigždutės formos snapelį ir nutaškuokite glajumi žvaigždeles, širdeles ir etc. kai glajus sukietės, įverkite kaspinėlius, kad būtų galima kabinti ant eglutės.

    Laukiancioji

  8. 1

    reiks gal pameginti :) bet ar skanus jie kazin, nes jau toks paprastas receptas...

    Laukiancioji

  9. 1

    O gal kuri kepa imbierinius sausainiukus? Gal galit pasidalinti receptuku? Reiks ir tokius išbandyti :))

    Irma

  10. 0