• 16ats.

    Ar teko darytis isvalima Anglijoje?

    Esu dideleje bedoje, auginu su draugu 2.6 metuku sunu ir triju men. dukryte, pries dvi savaites padariusi nestumo testa, suzinojau vel esanti nescia. Vaikelio gimdyti nenoriu, o pas daktarus ne taip lengva patekti, geriausiu atveju mane apziures tik po triju savaiciu. Kiek jau laiko esu nescia taip pat nezinau...Gal kas ka patarsite?

    DarijaNėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    ko jus cia vaziuojat ant zmogaus ir aiskinat apie priemones?gal negali ji auginti trecio, juk antram vaikeliui tik trys menesiai.pacios valymu prisidariusios, tik tylit ir niekam nieko nesakot.juk ne visada yra galimybe ta vaikeli auginti,merginai ir taip sunku, o jus dar sitaip snekat.atsakant i tavo klausima,darija.manau, kad nueik privaciai,aisku pinigeliu tai kainuos, bet bent busi tinkamai apziureta iur viska zinosi.

    bantukas

  2. 4

    vienai draugei reikejo darytis.bet kaip pateko pas gyd tai greit persigalvojo.nes daktarai ja atkalbejo.nors ir jis augina vaikucius pirmajaimetai o antrajam metu.nors jei man butu toks atvejis tai tikrai negalvociau apie joki isvalyma.o lietuviu ginekologiniai kabinetai labai brangei ima.siaip nepatariu tau nieko darytis.

    deimantina

  3. 3

    Na žinot mamytės. Jei negalit normaliai patart, tai geriau visai patylėkit, užuot užsipuolusios mamytę, kuri ir taip turi dėl ko nervuotis.
    Va, pavyzdžiui mes su vyru saugojomės, o vistiek kažkokiu stebuklingu būdu pastojau ir turiu trečią netyčiukę. Galiu pasakyt, kad prieš kokius tris keturis metus turbūt būčiau pasidarius išvalymą, nes gyvenimo sąlygos tikrai buvo sunkios. Ir ką? Ar aš jau dabar bloga mama, nes apie tai svarsčiau? Jau beširdė, kuri gali nužudyti savo vaiką, nors už bet kurį savo vaikutį atiduočiau gyvybę nedvejodama? O ar nemanot, kad kartais beširdiškiau yra paleisti vaiką į pasaulį vargo vargt? Juk pas kiekvieną yra skirtinga situacija. Todėl neturit JOKIOS TEISĖS moralizuot mamytei, kuri to visai neprašo.
    O tau Darija, tai galiu patarti tik tai ką jau kitos mamos patarė. Apsilankyk privačioj klinikoj, nes laukti nežinant tikslaus laiko nevertėtų. Gaila, kad nusprendei negimdyti. Bet čia tavo sprendimas ir tau su tuo reikės gyvent.

    trejetukas

  4. 3

    na sakyciau reikejo saugotis ir nebutu kile tokiu bedu..na,o apie isvalyma anglijoje,tai va mano drauge daresi pries dvi dienas..ir ji prie daktaru nepriejo pusantro men..jau vaikas tau prades formuotis,kol prieisi pas daktaru..taigi bus gaila nutraukti ta gyvybe,nes neturi teises sito daryti-vaikas nrkaltas,jei neturit proto saugotis..o siaip patarimas tau-tai reiketu galvoti su galva o ne su...

    ingrandr

  5. 3

    ne man mokyti,bet kodėl nesisaugojote?juk žinote puikiai iš kur atsiranda vaikai.?ir tas nenoriu vaiko gimdyti...aš taip pat nenoriu daugiau gimdyti,bet saugausi.
    o priežastis kokia,atsikratyti vaikelio?

    emiliukas

  6. 2

    Pritariu toms, kurios teigia, kad tokioje situacijoje nereikia mamytes koneveikti... Jai ir taip nelengva.

    Darija, net nezinau, kaip pradeti, nes del valymo negaliu patarti, bet ar tikrai nera sansu, kad ta vaikeli pasiliktum? Nei maziausios kibirksteles "o gal"? Neseniai skaiciau viena knyga apie nestuma. Trumpai galiu parasyti: kiekviename vaikelyje, nors jam tik kelios dienos, jau yra zmogaus samone, gyvybe, kuri siunciama is auksciau. Neturetu zmogus spresti, kad lemta gyventi. Nes kiekvienas vaikelis, sau pasirenka tevus. Buvo atlikti turimai, kuriu metu buvo uzhipmotizuoti giliaja hipmoze zmones, ir didzioji dalis (!) atsimine, kad kazkokiu budu is anksto zinojo, i kokia seima pateks. Tai buvo nulemta. Ir mamos, kurios nepaklusta aukstesniai valiai, pasidaro valymus, veliau beveik visada kencia nuo dideliu psichologiniu problemu, kurios tik stipreja... Ir nereikia bijoti, nes daznai vaikelis padaro stebuklus, yra zinoma, kad kartais po vaikelio gimimo net seimos finansine situacija pasikeicia. Nes nuo seno sakoma, kad "dave Dievas dantis, duos ir duonos". Nes vaikuciai ateidami atsinesa savo lemti, kuri kartais yra daug geresne nei tevu.
    Tai pagalvok gerai, ar tikrai neatsiras tavo sirdyje vietos dar vienam vaikeliui, kuri tau atsiunte Dievulis?

    Rasele

  7. 2

    sveika nuvaziuok i privacia lietuviu klinika ir atliks visas proceduras,ir pasidarysi.neklausik tu nuomoniu,dabar ir taip tau sunku.laikykis sekmes

    Anonimas

  8. 2

    tai jau tikrai. neturit teises smerkti jei nezinot priezasciu. darija nueik pas privatu gyd. tai geriausias variantas. sekmes

    vestina

  9. 2

    ko cia visos koneveikiat ta mamyte,gal ji ir saugosi,ka jus zinot,gi pacios kalbat kad 100% apsaugos nera.gal nera galimybes jiem augint to trecio,nezinot ju situacijos tai ir patylekit.Darija man atrodo seimos planavimo cente daro,jai neklystu,pazystame sake kazkada daresi,bet tiksliai neisiminiau kur

    redusis

  10. 2

    susirask rusa (geriau negu lietuviai) daktara bet kokios srities jeigu negali ginekologo (bet geriau kad laika zinotum kiek laukiesi kitaip nesiulyciau rizikuot) ir prasyk kad tabletes israsytu, bet kuris gydytojas (sake lenkai irgi gerai, bet as lenkiskai nekalbu tai neturiu reikalu su jais) bet jeigu laiko negali atsekti tai nerizikuot.. o ir be to gal jau labai daug laiko?

    Anonimas