• 24ats.

    Nuo kada nebereikia sedeti masinoje gale su vaiku (kai jis dar autokedutei)?

    Jau persikraustem i vaikiska kedute (mums 9men) dabar vis dar sedziu ja su gale, o nuo kada jau nebereikia? Kankinuos, nes nematau kelio, pradeda darytis bloga.. Iskart rasau, kad nesukelciau piktumu :))), saziningai naudojaus paieska, deja, bergzdziai..:(

    AkvilencijaĮranga ir baldai kūdikiamsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    as irgi nesedziu sale. tik pirmus kartus kai vaziuodavom sededavau gale.

    vabaliuke

  2. 4

    tai jeigu vaiką veži saugos kėdutėje, tai nereikia šalia jo sėdėti nuo pat pirmų dienų. O kaip tada, kai mama pati vairuoja? Kaip tada vežti vaiką, kai kito lydinčio asmens nėra? Juk vežam ir vienos vaikus. Tai šitas sėdėjimas šalia yra tik dėl to, kad vaikui ko nors užsikaprizijus, galėtum tuos kaprizus sumažinti, ar valgyti, atsigerti, žaisliuką paduoti ar pan.
    Mano dukrytei 1 m. 4 mėn., bet kai vairuoja vyras, aš sėdžiu gale šalia savo dukrytės, o kai vairuoju pati - mažoji viena sėdi gale. Aš tik retkarčiais atsisuku jos pakalbinti. Dar vienam internetiniam psl. mačiau tokį veidrodėlį ant priekinio automobilio lango tvirtinamą, kad vairuotojas nenusisukdamas nuo kelio matytų, kas gale dedasi:)) Galvoju, reikėtų tokį nusipirkti.

    elegancija

  3. 4

    na musu leliui metai ir menuo, tai jau nereikia sedet salia :)

    kristale

  4. 3

    jei kedute saugi, vaikutis prisegtas tai tikrai nereikia salia jo sedeti. as tik sedziu tada kai buna pikta,tuomet ji pati nori kad sedeciau salia jos.

    vestina

  5. 3

    pira karta girdziu,kad rekia su vaiku sedet gale,kai jis auto keduteje...
    niekad nesedejau

    Milana69

  6. 3

    as niekada gale nesedejau, nes pas mus dar ir vyresnioji dukryte yra, tai butu nepatogu trysi gale, beto jei butu taip pripratusi, tada pati vairuoti jau negaleciau, juk verktu...

    neringa1981

  7. 3

    o as gale budavau iki kol mazylei suejo 2metai

    deimantina

  8. 3

    as nesedziu salia savo mazyles,nes dazniausiai vairuoju pati,gal kokis du kartus sedejau salia kai labai verke.o tu pabandyk nesedeti salia ir matysi kaip reaguoja tavo leliukas,jei verks,nerimaus reiskia dar nelaikas mazylio palikti vieno.:)

    staponkute

  9. 3

    manau, kad gali nesėdėti gale prie vaiko, jeigu tau tai kelia sunkumų ir nepatogumų. Ir jeigu vaikas gali ramiai vienas gale sėdėti. Nes mano tai nori, kad šalia jos kas sėdėtų, o taip ir man, ir jai tada ramiau, nereikia nuo priekinės sėdynės sukinėtis. O ir vaikas mato kelią (aš sodinu gale dešinėje mašinos pusėje).
    Man atrodo, kad tokių rekomendacijų, nuo kada nereikia sėdėti šalia vaiko - nėra. Tai yra kiekvieno reikalas, kaip jis susitvarko su vaiku ir kaip vaikas ramiai sėdi autokėdutėje.
    Kadangi mūsų a/m yra oro pagalvės, tai nuo gimimo tinkančią autokėdutę veždavau ant galinės sėdynės. Ir kai dažnai važiuodavau viena, tekdavo vairuoti, nieko nepadarysi, tekdavo kėdutę tvirtinti tik ant galinės sėdynės, o tai buvo labai nepatogu, nes vaikelio savo visai nematydavau. Gerai, kad atstumai buvo ne tokie dideli, tai nepradėdavo verkti. Bet kitu atveju, nežinau, kaip reikėtų vienai vežtis.

    elegancija

  10. 3

    Na as su nuo pat gimimo gale su vaiku nesedziu,sedziu prieky.Kam reikia sedeti kartu,jai vaikas vistiek auto keduteje sedi tvirtai priristas.Mes gyvenam UK,ir vaziavom i LTkelione gan tolima ir tai nesedejau salia vaiko,tik kaip maitinau,ar pampersa keisdavau.Tikrai man idomu pasidare,kodel tu sedi salia vaiko?bijai kazko?galbut cia daugelis mamyciu sedi salia savu vaikeliu,net nezinau.

    Egle