• 11ats.

    PAR poligamija yra teiseta. Ka manote apie tai? Ar tai isprusimo ir morales stoka? Bet net sios salies prezidentas turi ne viena zmona.., didziuojasi tuo ir ziuri kaip i normalu dalyka...Kaip manote, kodel?

    geguziukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    As gyvendama JAV pasidomiu kai kuriu dazniausiai religiniu grupuociu gyvenimu, kuris yra kitoks negu man zinomas.. kad ir poligamija jinai yra legali amerkoje tarp kai kuriu religiniu grupuociu...vyrai turipo tiek zmonu ir vaiku kiek isgali.. bet tai ne kiekvienam priimtina, nes buna atveju kad moterys is ten pabega, va viena moteris pabego del dukters kuri buvo jau 14 t.y. legalaus amziaus santuokai, bet kai tai dukrai suejo 18 jinai vistiek grizo gyvent i ta bendruomene, na tiesiog idomu pasaliniai akiai, o ten gyvenantiems zmoniesm tai ju gyvenimas..

    zilvinta

  2. 2

    idomus dalykas ir dauglis saliu turi ir tai kaip va Vilem issake visikai suvokiamas dalykas, dar prideciau, kad moterims ir menopauze butinga, o vyrai seksualiai aktyvus gali islikt visa gyvenima, tad menopauze gera iseitis, negi geriau kaip daugelis lietuviaciu meto savo klimaksines zmonas ir veda dvidesitmetes.. o ta varksele taip ir lieka viena, o poligamijos metu vyras bent ja islaikyt privaletu..

    gertruda

  3. 2

    Praktiškai Vilem pasakė tai ką ir aš norėčiau pasakyti.
    Manau, kad ne viena iš mūsų, jei gyventumėm skurdžiose šalyse ir neturėtumėm galimybės iš to skurdo išbristi, tikrai mieliau sutiktumėm dalintis vyrą su kitomis nei kęsti skurdą.
    Na, o jau esamų žmonų intrigos, tai jau visai kita tema :)

    trejetukas

  4. 2

    manau gerai, kada turtingas vyras paremia ar išlaiko kelias žmonas, nes tokiose šalyse kur didelis skurdas, tai vienintelis išsigelbėjimas. Ir pas mus turtingi vyrai samdo vaikų auklę, namų šeimininkę, namų tvarkytoją, todėl namuose net kelios moterys vaikšto, nieko čia keisto, PAR jos irgi atlieka visus buities darbus kaip tarnaitės. Aš pritariu ir džiaugiuosi, kad vyrai padeda išgyventi ir nelaiko savo finansų tik sau kaip egoistai.

    vinipukas

  5. 2

    Ha...net tose šalyse, kur poligamija yra įteisinta, tos vieno vyro žmonos yra linkusios viena kitai gerkles perkąsti :) Kiek yra istorijų, kad senbuvės kankina naująsias žmonas ir kokios intrigos tarp jų verda, kol visai nenusensta ir nesusitaiko su nuolatiniu pavydu ir konkurencija :)

    Beje, manau, kad poligamija visų pirma atsirado tose šalyse, kur vyrų mažai, karų daug, maisto ir išteklių pragyvenimui mažai. Manau, kad visų pirma tai buvo socialinio solidarumo ženklas: kad vyras, kuris finansiškai gali, aprūpina daugiau vargšiukių, o biedelis ir lieka vos su viena žmona, kurią vos vos išmaitina...o dar po karų, pvz., manau, kad poligamija padėjo įteisinti nesantuokinius santykius (kas lyg ir doriau, nei svetimavimas) ir padidinti populiacijos skaičių, o tai naudinga, ypač kai mirtingumas didelis.

    Vaidota

  6. 2

    Ta daugpatyste atejusi is senu laiku.Fiziskai vyras pajegesnis uz moteri.Moteriai tenka kenteti kas menesi menesines,tenka buti nesciai,gimdyti,maitinti...Vyras viso sito nepatiria.Jo funkcija-apvaisinti moteri,globoti ja.Poligamija turi ir pozityviu dalyku,galbut todel ji yra priimtina kai kuriose salyse.Gyvendami,mes vadovaujames standartais.Jei kiti turi kitokius standartus,mums atrodo nenormalu,stebimes.Turime ismokti tolerancijos ir nebandyti primesti savo standartu kitiems.

    vilem

  7. 1

    galiu pasakyti tiek man vyras nera mano nuosavybe, o as nesu jo. Taigi gyvenam graziai ir gerai, o kas zino galbut jau rytoj sutiksiu kita zmogu be kurio nebegalesiu juk negali zinoti gyvenimas ilgas ir vingiuotas puiku jei vyras gali rupintis keliomis moterimis vienu metu nei vienos nenuskriausdamas as pasiruosusi viskam:)

    barskute

  8. 1

    bet kur tai yra priimtina,as nieko pries tai neturiu.pas mus tokiu dalyku nera,ir automatiskai nera tos tolerancijos daugpatystei ...
    o ,kad musulmonai turi kelias zmonas,jei jiem to reikia tegul turi...
    tik vat as asmeniskai negaleciau taip gyventi, bet pries kitus kurie taip gyvena as nieko blogo neturiu.. tegul gyvena,ju toks pasirinkimas,toks gyvenimas ir pan..

    Milana69

  9. 1

    na gal esu per didele savanaude,bet man tai labai nepriimtina,

    Milana69

  10. 1

    as nematau nieko blogo,kad musulmonu tikejimas leidzia tureti kelias zmonas, nes ten vaikai yra sventas dalykas. ir nesvarbu kiek tas vyras tures zmonu, bet vaikai niekada nebus palikti likimo valiai. jei jis neturi pinigeliu, tuomet ir zmonomis "turtingu" buti negali. o pas mus vaikai vos ne vienos moters reikalas, ji pagimde , ji uz ta vaikeli dazniausiai ir viena atsakinga.

    juratele