• 13ats.

    Naktinis valgymas

    Dukrytei jau 6.5 mėn., tačiau naktį keliasi kas valanda – 40 min. ir prašosi valgyti, atsigerti. Maitinu pati. Nuo gimimo iki keturių mėnesių naktį keldavosi vos 1-2 kartus. Gydytoja patarė primaitinti daržovių tyrelėm. Jau trečia savaitė du kartus per diena suvalgo po 80-100 gr. namuose gamintų daržovių tyrelių su trupučiu aliejuko. Po to dar valgo mamos pienuko. Diena miega du miegus: pirmas trunka ~ 2 val., antras apie 1-1.5 val., tačiau nakti ir toliau keliasi vis dažniau. Spjaudo čiulptuką ir vis prašo paduoti. Jei iš karto nepasiimu pas save pamaitinti-atsigerti visai išsibūdina ir tada jau kol užmiega praeina ir valanda pusantros. Jau antra savaite bandom, nors kelis naktinius kėlimusis valgyti pakeisti vandenuku, arbatėle tačiau ji nesupranta, ką daryti su buteliu. Išbandėm Avent ir Chicco buteliukus.

    Gal kas patarsite kaip sumažinti kėlimusi kartus?

    GusteMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Tai dar gal anksti duoti nakti tik vandenuko tegu geria tavo pienuka. O dienom pratink prie buteliuko su arabtelem ar vandenuku. Kad ismoktu gert, priprastu.Manau iki 8 men drasiai dar maitink nakti.

    austeja0809

  2. 2

    mano dukrytė nustojo naktimis valgyti tik 1 m. 2 mėn. Bet aš visą laiką maitinau pati, be mišinėlių. Iki metų amžiaus irgi kėlėsi gan dažnai valgyti, kokius tirs-keturis kartus.Paskui pradėjau po truputį mažinti maitinimų naktimis skaičių, kelias naktis iš eilės vieną maitinimą tiesiog paimdavau ant rankų ir panešiodavau, neduodama valgyti. Taip didinau tarpus tarp maitinimų, kol liko tik vienas kartas per naktį. Bet tam reikėjo ne vienos nakties, bet buvau pakankamai stipri, kad neatsispirčiau pagundai pamaitinti ir eiti miegoti:)))
    Kiek esu skaičiusi, tai tuos naktinius nemiegojimus vaikučiai tik išauga, nepadės jokie sirupai ar vitaminai.
    Dėl pačio ramesnio nakties miego gydytoja man rekomendavo išmaudyti vaikutį valerijono šaknų nuovire. Vaistinėje parsiduoda ši arbata (pokeliuose). Užplikau puodelyje ir įpilu į vonią. Nežinau ar sutapimas, bet miegojo ramiau po šios procedūros:)
    Nemanau, kad išvarginimas per dieną ar dienos miego trumpinimas padės ramiau miegoti naktį. Kaip tik nuo pervargimo vaikučiai dar blogiau naktimis miega.

    elegancija

  3. 2

    gal vakare daugiau su vaiku pazaisk,daugiau nukankink ir duok kokios raminancios arbatos kad geriau miegotu...

    daina

  4. 2

    gal jai tikrai truksta maisto arba megink diena neleist ilgai miegot gal labiau pavargs ir miegos geriau

    inesaP

  5. 2

    na mano panele 8.5 men. dar sugeba nakti 2-3 kartus pavalgyti, o apie ciulptuko spjaudyma isviso nenoriu kalbeti keliuosi 100 kartu per nakti beje valgydama daznokai issibudina ir sukauja viena sau kokia val.taigi kaip matai panasi situacija as nieko nekeiciu jos rezime lauktiu gal isaugs:)zinau begalia situaciju kiti dar daznaiu keliasi:)

    barskute

  6. 1

    pritariu tau kad nakti bandai duoti vandenuko ar arbateles, vaikas turi priprasti, nakti miegoti o nevalgyti. mano mazei 2 menesiukai tai nakti jos skrandukui duodam pailseti 6 val. jei uzmiega 12 iki 6 neduodu valgyti, jei prasibunda duodu arbateles. bet siaip ji man nuo pat pirmu dienu miegodavo nakti, isbudavo neatsibudus po 6 val.

    ingaigute

  7. 1

    mano mazei 9men.valgo nakti 2-3kart.[maitinu dar pati]diena valgom koses,miega per diena 1-2val.vakare eina miegoti 11-12val,na kazkada ismiegos visa nakti ;]

    ausrab

  8. 1

    pas mus ta pati istorija buvo-nuo 3 men pradejo keltis6-8 kartus uzvalgyti mano pieno.nepadejo nei primaitinimai,nei vaiko nuvarginimas,buvo tik keletas naktu kai kelesi tik 2-3 kartus,dziaugiausi,kad jau viskas susitvarke,bet veltui,paskui prasidedavo tas pats.kankinausi be miego 7 men,dabar jai 10,jau nebemaitinu,ir keliasi1-2 kartus,duodu misinio ir toliau miega.ruosiuosi atpratinti nakti valgyt isvis.dabar issimiegu nors.bet tavo mazyte dar,pakentek keleta menesiu,mamos pienas labai gerai kudikiui...

    murke

  9. 0

    Ačiū Elegancijai :)

    Guste

  10. 0

    pati maitinau Mp savo lelių iki 1m ir 3 mėn beveik, keldavosi naktį kas 1 val ar net kas 30min, jau taip buvau pavargusi.....
    visi tie prabudinėjimai baigėsi kai vaikas pats atsisakė krūties.
    Taip kad tau galiu patarti,tik - kantrybės;)))))

    pupa34