• 23ats.

    Ar kada isigalios istatymas, kad nuo 16 metu galima pradet vairuot masina?

    Kaip jus manote ar nebutu puiku kad nuo 16 metu galetu vaikai pradet vairuot masina? siandien laikas labai brangus, o atstumai privercia atsisakyt visuomeninio transporto, tad tevai tampa vaiku taksistasi, nes mokyklos toli (ypac su ta 2011 pertvarka kai giminaziju liks miestuose tik po kelias) o be to papildoma popamokine veikla irgi reikalauja transporto. As tai be galo noreciau, maniskiui 17, na duodu po rajona as jam ta masina, bet tik rajone galima, bet taip noretusi kad legaliai ir pats save veztu ir dar kartasi gal ir mane pavaduodu.

    gertrudaKelionėsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    as ir visai nenoreciau 18 -ikiniai issilaiko paskui laksto sparnelius isskleide tai kas butu jei 16 laikyt pradetu,galetu isvis nuo 21 tik leist,o koks cia apmokinimas kai teorija buna 1,5savaites,nesamone kazkokia.

    mami

  2. 2

    Butu tikrai baisu jei 16-meciai pradetu vairuoti...

    Yuki

  3. 2

    amerikoje vaikai vazineja ir viskas puiku, taip daug lengviau tevams, gi negali tevai visa gyevnima juos veziot, tad tegul dar gyvendami tevu prieziuroje mokosi, gi avarijos nutinka nepatyrusiems vairuotojams ir apsvaigusiems. O patirtis nuo metu nepriklauso, o priklauso nuo kiek laiko uz vairo, o kada gyvena tevu namuose tad lengviau ir svaigalu vartojima sukontroliuot, manau didziausia problema kada 18 isislaiko teises palieka tevu namus tada ir buna visko su tom avarijom.

    zilvinta

  4. 2

    buvo kazkada toks istatymas kad nuo 16metu gali vairuoti 1litro ir nesunkesnia kaip 500kg automobili. bet panaikino del padidejusio avariju skaiciaus.mano nuomone tokio amziaus vaikam yra skirtas viesasis transportas

    redusis

  5. 2

    jug galima vairuoti nuo 16 metu, maza masinyte. bet turbut nelabai gerai kai vaikas uz vairo!

    Ilona

  6. 2

    as tai visiskai sutinku su iraida. o 16 metu tai isvis dar labai jaunas amzius, ir tikrai neatsakingas vairuoti masina. isvis pas mus lietuvoje kai tiek daug avariju teises galetu leisti laikyti tikrai nuo kokiu 21 arba 22metu.

    vestina

  7. 2

    as tikrai abejojiu ar kada taip bus, kad lietuvoje nuo 16 leistu vairuoti.

    mamyciuke

  8. 2

    o as pries kad nuo 16 leistu vairuot.as visai sutikciau kad teises leistu laikyt nuo kokiu 21 metu.maziau nutruktgalviu butu keliuose.gal atsakingesni jau tokio amziaus jaunuoliai butu.o tai dabar nespeja teisiu isilaikyt,o jau zaloja zmones

    Iraida

  9. 1

    Na man bus rudeni 16 ir as la ai noreciau varuoti nors smart nes man pats tete siule. Na ir as labai daug visko lankau ir toli mokykla gaigi mano tete tampa taksistu. Ir manau visi turi daug reikaluir dar turi vezioti mus i mokykla i bureli . O kurie issilaike teises ir sako kad padarytu nuo 20 m. Tai tuo tikrai nesutinku tegul padaro nuo 16. O avarijas padaro girti ir apsvaige tikrai ne jaunuoliai nes tam ir yra duotos teises kad galetum issilaikyti ir tinkamai vazinet.

    Anonimas

  10. 1

    Jokiu budu negalima leisti vairuoti nuo 16metu. Tegu tokie dar dviracio pedalus mina.

    Imbiere