Atsakymai

  1. 2

    Man darė epidūra nes buvo cezario operacija kurios aš paniškai bijojau net verkiau nežianu kas man buvo bet tuo momentu nieko nenorejau kad tik viskas geričiau ir neskausmingai baiktūsi apie pasekmes met mepagalvojua o va dabar parėjus metams supratu kad tada buvau kvaila. Aš būdama ligoninėje net negalėjau pasikelti 3 dienas nors kitos vaikšto jau po kelių valandu po operacijos negalejau nešioti dukrytės žindyti o tai aišku įverė man depresija ir galvos skausma su kuriuo net dabar vargstu. Asmeniškai aš epidūru likau labai nusivylus:((((

    mamyciuke

  2. 2

    gali būti labai pavojinga.
    galite google įsivesti "What Happens During an Epidural?'ir pažiūrėti filmuką kaip gi veikia epidura:(

    emiliukas

  3. 2

    Nera ji labai pavojinga. Tiesiog vienoms mamoms pasiseka ir jokiu pasaliniu pasekmiu nebuna, o kitos veliau turi bedu su nugaros skausmais ir panasiai. As tokios nuomones, kad nereikia jos uzsisakineti is anksto, geriau jau paprasyti jos tada, kai jau nebegali isgimdyti, kai jau jauti, kad nepakelsi skausmo.

    Agne

  4. 1

    As irgi girdejau dviprasmisku pasisakymu, kas liecia mane, as u z epidura..

    Jorkaile

  5. 1

    vienpusio atsakymo nėra, visdėlto sakyčiau pavojinga man suleido didesnį kiekį vaistų tai vaikelis gimęs nepajėgė oro įkvėpti, girdėjau kaip daktarė tyliai šnibždėjosi sako matai vaikas vaistų nepriėmė apsnūdo gal padauginom biškį , visas aukštas subėgo kol maniškį atgaivino, o pačiai tai kai dūrė skausmas baisus dar buvau davus 100 litų bet dūrė per sarėmį , ir dar aprėkė ką negali nugaros ištiesti bestubure...

    Dominyka26

  6. 1

    gali buti ir pavojinga. bet buna,kad ir sloga labai pavojinga.

    juratele

  7. 1

    dar ko gero visada gydytojas bus suinteresuotas kad moteris sutiktu anestezijai jeigu pries tai turejo cezari, nes kaip bebutu gaila po cezario gimdos susitraukimai gali but nereguliarus ir vel gali tekti naudot skalpeli.. bet jeigu gydytojas ir numato kazkokia sudetingesne gimdymo eiga tai nereiskia, kad viskas bus gerai ir gimdymas bus baigtas be komplikaciju..

    gertruda

  8. 1

    pati epidura jeigu teisingai atlikta nera labai pavojinga, paprasciausiai tarp liemens stuburo slanksteliu iduriama adara i stuburo kanala (cia ir yra pats sudetingiausias dalykas nepazeist stuburo smegenu, nes tas tarpelis nera didelis, o gi nieko nematai) tada nutraukiama smegenu skystis ir ivedus kateriuka leidziami vaistai tad vaistu poveikis yra pavojingenis nes tai psichotropiniai vaistai kurie slopina ir vaikucio smegenys be to daznai slopina saremius todel gali gimdyma uzsitest kas vaikui irgi nera gerai, bet ir vel jeigu gimdymas numatomas be komplikacijau tai tikrai kvaila uzissakinet ta pracedura, bet jeigu sakykim va kaip kristale minejo jei buvo prieklamcijos klinika tai tada ilgiau neisgimdant gali tekti taikyt kazkokias priemones kaip reples,pompa ar net operacija.. todel kad negaist laiko yra rekomenduojama anestezija itariant komplikuotam gimdymui... o tokiu situaciju gali but ne viena, pvz visad gydytojas rekomenduos anestezija esant kojyciu ar uzpakaliuko pirmeigei, kada mama turi nestumini diabeta nes vaikai tada dideli va mineta prieklamcija na ir eile kitu komplikacijau..

    gertruda

  9. 1

    na as gimdziau su skatinamaisiais ir taip pat pasinaudojau epidiura,tikrai padejo ir nieko blogo joje nematau.

    daina

  10. 1

    O jei labai bijai jos ir apie tai galvoji pastoviai neigiamai, tai ir skaudes tau ta nugara metu metus :) Cia kaip save nuteiksi, tai taip ir bus! rekomenduoju paskaityti Joseph Murphy 'Jūsų sąmonės galia'.

    Jurgela