Atsakymai

  1. 3

    Reikalingi produktai:
    bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako

    Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui. Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba.

    ikmeskute

  2. 1

    Sudėtinės dalys:

    * Jautiena , 500 gramų
    * Svogūnai 2 vienetai
    * Bulvės , 4 vienetai
    * Morkos, 2 vienetai
    * Porai , 1 vienetas
    * Česnakai , 3 skiltelės
    * Garstyčios , 1 šaukštelis
    * Grietinė , 3 šaukštai
    * Sviestas , 60 gramų
    * Druska , pagal skonį
    * Juodieji pipirai , pagal skonį
    * Aliejus , 2 šaukštai

    Gaminimas:
    Mėsą supjaustome gabalėliais, truputį pamušame ir pakepiname aliejuje, Receptai ir patiekalai į molinius indus. Ant viršaus Receptai ir patiekalai griežinėliais supjaustytas daržoves ir smulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį dedame po truputį garstyčių, po pusę šaukšto grietinės ir po 10 g sviesto, pasūdome. Įpilame Receptai ir patiekalai tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Troškiname karštoje orkaitėje 30-40 min.
    Čenachai (čenakai) patiekiami Receptai ir patiekalai pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę.

    Dominyka26

  3. 1

    aš darau taip;
    sudedu bulves,kubeliais,morkas tarkuotas,svogūnus pjaustytus,virtą ir pakepinta mėsa gabaliukais.
    apibarstau prieskoniais(kmynai,petražolės,druska,pipirai,lauro lapas,)
    įpilu vandens,tiek,kad apsemtų tik pusę turinio,ir į orkaite,troškinu,kol beveik vandens nebelieka.

    emiliukas

  4. 1

    TAU VISKA LABAI GERAI PARAŠĖ IKMESKUT BET AS DAR DEDU PUPELIU BISKIARBA ŽIRNIU.

    mamyciuke