Atsakymai

  1. 2

    Cia kaip matau labai mandras receptas..as darau labai paprastai ir aunasi labai skanus...Nereikia jokiu teslu kocioti
    Nusiperki lakstus sluoksniuotos teslos
    150g sviesto
    0,5l pieno
    3kiausiniai
    puse pakelio vanilinio cukraus
    nepilna stikline cukraus
    0,5stiklines miltu
    uogienes spanguoliu
    Kiausinius,cukru ir miltus gerai isplakti,sviesta istrpinti su pienu(uzvirti),nukelti nuo ugnies ir po truputi pilti i padaryta misini(maisyti),jei nesutirstejo,deti ant ugnies ir maisyti tol kol sutirstes.Ir aptepti sluoksniais.Virsutinis sluoksnis tri buti misinio,o ne uogienes.Labai skanu,nera labai brangu,slapias gaunasi.As ji darau jau labai seniai...Butinai pasigamink..

    sandrista

  2. 1

    As perku napoleono torto paplocius. Darau pati tik pertepima. Buna, kad pertepu Rududu, gaunasi irgi skanu :)

    Imbiere

  3. 1

    pasinaudosiu antru receptu

    ruta26

  4. 1

    Labai geras receptas. Ir vienas, ir kitas. SAntras paprastesnis.

    Jorkaile

  5. 1
  6. 1

    man abu receptai patinka reiks pasigaminti viena ir kita ir tada zinoti koksai geriau:))dekui

    mamuliz

  7. 1
  8. 1

    reikes pameginti pagal antra recepta tikrai nesudetinga atrodo :)

    BIRUTE

  9. 1

    tesla:500 gr margarino, 700 gr miltų, 60 gr grietinės, 1 kiaušinis, truputis druskos.

    Sviestinis kremas pertepimui:
    400 gr sviesto, 240 gr miltinio cukraus, 160 gr kondensuoto pieno arba kavos
    koncentrato, arba vaisių sirupo,150 gr. pertrintos rugščios vaisių košės
    (serbentų,slyvų, bruknių),konjako arba vanilino aromatui.




    Veiksmai :
    Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad
    miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš
    nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama
    pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka
    sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio. Tešla
    suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 val. palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji
    kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Pridėjus lėkstę iš tešlos išpjaunami apskritimai
    ir dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi peiliu ir kepami, kol sukietėja,
    iškepti- paliekami skardoje, kol atauš.
    Sviestiniam kremui sviestas išsukamas iki baltumo, sukant po saukšta suberiamas
    miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių C temp. pašildytas
    kondensuotas pienas arba kavos koncentratas arba vaisių sirupas. Baigiant
    sukti,įpilama konjako arba vanilino . Į krema įmaišoma pertrintos rugščios vaisių
    košės. Ataušę tešlos apskritimai tepami paruoštu kremu, lipinami vienas ant kito ir
    paslegiami. Torto kraštai aplyginami, viršus ir šonai aptepami kremu. Like lakštų
    gabalai sutrupinami. Vieną dalį trupinių aplipinami torto šonai.Likusieji trupiniai
    orkaitėje pakepinami iki kelių skirtingų atspalvių.(Galima tešlą trupiniams iškepti
    su kakava).Ant torto viršaus,aptepto kremu, peilio galiuku išbraižomas raštas, kuris
    išbarstomas skirtingų atspalvių trupiniais. Rašta galima išbarstyti ir pro šabloną.
    Skanaus!

    dzionike