As perku napoleono torto paplocius. Darau pati tik pertepima. Buna, kad pertepu Rududu, gaunasi irgi skanu :)
Nusiperki lakstus sluoksniuotos teslos
150g sviesto
0,5l pieno
3kiausiniai
puse pakelio vanilinio cukraus
nepilna stikline cukraus
0,5stiklines miltu
uogienes spanguoliu
Kiausinius,cukru ir miltus gerai isplakti,sviesta istrpinti su pienu(uzvirti),nukelti nuo ugnies ir po truputi pilti i padaryta misini(maisyti),jei nesutirstejo,deti ant ugnies ir maisyti tol kol sutirstes.Ir aptepti sluoksniais.Virsutinis sluoksnis tri buti misinio,o ne uogienes.Labai skanu,nera labai brangu,slapias gaunasi.As ji darau jau labai seniai...Butinai pasigamink..
As perku napoleono torto paplocius. Darau pati tik pertepima. Buna, kad pertepu Rududu, gaunasi irgi skanu :)
pasinaudosiu antru receptu
Labai geras receptas. Ir vienas, ir kitas. SAntras paprastesnis.
man pirmas receptas patinka
man abu receptai patinka reiks pasigaminti viena ir kita ir tada zinoti koksai geriau:))dekui
labai aciu reiks pasigamint
reikes pameginti pagal antra recepta tikrai nesudetinga atrodo :)
tesla:500 gr margarino, 700 gr miltų, 60 gr grietinės, 1 kiaušinis, truputis druskos.
Sviestinis kremas pertepimui:
400 gr sviesto, 240 gr miltinio cukraus, 160 gr kondensuoto pieno arba kavos
koncentrato, arba vaisių sirupo,150 gr. pertrintos rugščios vaisių košės
(serbentų,slyvų, bruknių),konjako arba vanilino aromatui.
Veiksmai :
Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad
miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš
nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama
pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka
sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio. Tešla
suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 val. palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji
kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Pridėjus lėkstę iš tešlos išpjaunami apskritimai
ir dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi peiliu ir kepami, kol sukietėja,
iškepti- paliekami skardoje, kol atauš.
Sviestiniam kremui sviestas išsukamas iki baltumo, sukant po saukšta suberiamas
miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių C temp. pašildytas
kondensuotas pienas arba kavos koncentratas arba vaisių sirupas. Baigiant
sukti,įpilama konjako arba vanilino . Į krema įmaišoma pertrintos rugščios vaisių
košės. Ataušę tešlos apskritimai tepami paruoštu kremu, lipinami vienas ant kito ir
paslegiami. Torto kraštai aplyginami, viršus ir šonai aptepami kremu. Like lakštų
gabalai sutrupinami. Vieną dalį trupinių aplipinami torto šonai.Likusieji trupiniai
orkaitėje pakepinami iki kelių skirtingų atspalvių.(Galima tešlą trupiniams iškepti
su kakava).Ant torto viršaus,aptepto kremu, peilio galiuku išbraižomas raštas, kuris
išbarstomas skirtingų atspalvių trupiniais. Rašta galima išbarstyti ir pro šabloną.
Skanaus!