• 11ats.

    Juodojo sokolado nauda maitinancioms mamytems. Kodel jo pataria daugiau valgyt maitinant?

    Gal zinot kuo ypatingas juodasis sokoladas maitinancioms mamytems?

    tulpeMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    kaip ir visos mamytes esu girdejusi tik apie jo zala, o kad kokia nauda butu, tai neteko girdet, net ligonineje gydytoja pamaciusi pas palatos drauge, papasakojo, kad nuo jo alergizuoja, kad riesutu taipogi reiktu vengti, esu girdejusi, kad chalva didina pienelio gamyba, o gydytoja pasakojo atvirksciai, kad tai tik bobuciu pasakos:)

    erika1984

  2. 2

    Nėštumo metu

    Helsinkio universiteto mokslininkai bandė išsiaiškinti, kaip nėštumo metu šokoladas veikia būsimojo kūdikio sveikatą.

    300 nėščių moterų pirmiausiai paprašė įvertinti patiriamo streso lygį ir suvalgomo šokolado kiekį. Kai respondenčių vaikams sukako šeši mėnesiai, buvo atlikta kita apklausa. Šį kartą mokslininkai aiškinosi, kaip moterys vertina savo mažylių elgesį.

    Paaiškėjo, jog moterys, streso metu valgiusios šokolado, kur kas dažniau pastebėdavo, kad jų vaikai daug šypsosi ir juokiasi, yra aktyvesni ir mažiau nei kiti baiminasi nepažįstamoje aplinkoje. Tuo tarpu šokolado nevalgiusios motinos dažnai prisipažindavo, kad jų mažyliai naujoje aplinkoje stipriai nerimauja.

    Suomių mokslininkai spėjo, jog esama ryšio tarp to, kad nėštumo metu moterys streso atsikrato valgydamos šokoladą, ir vaikų elgesio. Anot jų, aktyvūs „saldžiojo nuodo“ komponentai gali prasiskverbti pro placentą ir paveikti mažylį.

    Tačiau gerai žinomos „Cadbury“ firmos atstovas mano, kad šis produktas daro labiau psichologinę nei fiziologinę įtaką. „Šokolado komponentas, gerinantis nuotaiką, - feniletilaminas. Bet jo kur kas daugiau yra pomidoruose ir vaisiuose... Žmonių nuotaiką labiau kelia malonus šio produkto skonis“, - tvirtino jis.

    Naidželas Denbis iš Didžiosios Britanijos dietologų asociacijos taip pat nusiteikęs skeptiškai: „Nors šokoladas gali stimuliuoti serotonino – džiaugsmo hormono – išsiskyrimą, vargu ar jis gali prasiskverbti pro placentą ir paveikti kūdikį“. Būsimas mamas jis įspėja nepiktnaudžiauti šokoladu, nes jis turi daug kalorijų.

    Medicinos istorijoje gydytojai daug kartų keitė požiūrį į tokius stimuliuojančius produktus, kaip šokoladas, arbata, kava ir cukrus, be to, neretai į priešingą pusę. Net ir dabar mokslininkai dėl to nesutaria. Nors panorėjus galima bet ką – net ir avižinę košę – pavadinti kenksminga. Bent jau galutinai įrodyta viena: nedidelės šokolado dozės stresą pašalina.

    emiliukas

  3. 1

    as girdejau tik apie jo zala, o apie nauda nieko

    blankinis

  4. 1

    na man tikrai nepatare naudoti jokio juodo sokolado,netgi kazkada pati suvalgiau 4 gabaliukus ir vaikui nuejo per piene viskas ir buvo nubetas,,gulejome ligonineje

    ingrandr

  5. 1

    na negirdejau tokio dalyko,atvirksciai nepatariama jo valgyti kad vaikiukui neatsirastu alergija,juk tai grynas alergenas....manau valgyti nedideliais kiekiais gal ir galima bet jau labai atsargiai reiketu juo piktnaudziauti :(

    Pearl

  6. 1

    as taip pat pirma kart girdziu kad maitinanciai mamai butu galima valgyt juoda sokolada. tulpe, juodas sokoladas kaip tik mazina pienuko gamyba

    redusis

  7. 1

    As ir apie tai skaiciau kad mamytems reikia sokolada riboti. Bet klausimas iskilo kai ne viena pazistama lankytoja (tarp ju ir med.sesuo) atejo su juoduoju sokoladu ir sake kad maitinancioms patartina jo valgyti, o as net nebespejau paklaust kuo jis taip patartinas ;)

    tulpe

  8. 1

    na kiek zinau kad jej maitini leliuka tai isvis sokolado valgyt negali nes gali pradet vaika bert

    simute

  9. 0

    tai kad maitinanciom mamytems reikia kokio ypatingo maisto yra mitas
    maitinancios mamos turi valgyti viska ir protingais kiekiais
    be to reikia stebeti ar mamos suvalgytas maistas neturi neigiamo poveikio jos kudikiui
    maitinanciai mamai greztai draudziama vartuoti bet koki alkoholi, rukyti

    Natalija_Skorobogatova

  10. 0

    Aciu uz patarimus. Ne, neivarysiu alergijos, nes sokoladas-ne mano dziaugsmas;).Del to jusu ir uzklausiau apie jo nauda maitinancioms. Galvoju kaip cia reiks ji prisiverst valgyt jei jis toks naudingas kaip mano lankytojos apreiske :). Aciu dievui, galesiu to isvegt ;). Mane labiau "veza" dziovinti vaisiai nors ir jie jau gal nera taip sveiki kudikeliams, visgi cukraus daug. Aciu uz atsakymus

    tulpe