• 9ats.

    Del motinystes pasalpos ismokejimo-mokejimo, nuo kada jis pradedamas moketi?

    Nuo kada pradeda moketi 100 proc. motinystes pasalpos ismoka (ta prasme uz pirmus metus moka 100 proc atlyginimo, tai nuo kada pardeda moketi? Jei pagimdysiu balandzio pradzioj, tai moketi prades nuo kokio men.?

    ugneŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    uz pirmus metus simta procentu ..antrus metus 85 procentus..bet dbr plius bus dar 10 % sumazinta..

    ingrandr

  2. 1

    motinystes(tevystes) pasalpa gaunama nuo tada kada baigiasi dekretas. O jiegu komplikuotas gimdymas(pvz cezaris) tai dar pridedama 14 dienu nedarbingumo pasalpos ir nuo tos datos jau makama motinystes(tevystes) pasalpele. Cia neturi reiksmes kada pagimdai, gali ir neisnesiotas vaikutis tiesiog skaiciuojamas laikas iki galimos gimdymo datos po galimo gimdymo datos ir uz visa ta laika gauni nedarbingumo pasalpa, kad nebutu niekam skriaudos, jeigu vaikutis sugalvotu anksciau, ar gal veliau atkeliaut..

    gertruda

  3. 1

    100 % tu jau nebegausi ,nes po nauju metu gimdanciom mokes pirmus metus 90% antrus80 ar 75%db nebezinau, o kas anksciau gimde tom nuo liepos mazins 10%
    o moket pradeda uz dvieju men po gimdymo,na skaiciuotis,gausi tik sekanti men tai yra po gimdymo 4menesio gale

    Milana69

  4. 1

    nuo kokio birzelio nes as pagimdžiau gruodi o moketi pradejo kovo mėn.

    mamyciuke

  5. 0

    as pagimdziau kova, tai pirma pasalpa gavau birzelio men. (uz geguzes men.). tai speju, kad tu gausi birzelio pabaigoj arba liepa

    vykute

  6. 0

    Roni teisi, nuo liepos men jau nebe 100 proc pirmus metus o 90 o jei dar speji iki liepos men tai sena tvarka lieka.

    ugne

  7. 0

    noriu pataisyti mamytes kad jei as pigimdysiu pvz balandzo 1 d tai man visus metus priklausys 100 proc atlyginimas antrus metus 85 , o jei pagimdyciau liepos 2,3 ir t.t. tai jau tada viskas mokes tik 90 proc pirmus metus o antrus 75. ir toms kurios pagimdys iki liepos men ismoka lieka pagal sena tvarka o nuo liepos jau viskas keisis pagal nauja. ir nuo liepos toms kurios pagimde ar tai geguze ar birzeli ar balandi niekas jokiu procentu nemazins.

    ugne

  8. 0

    as pagimdziau balandzio menesio pabaigoje pirma ismoka gavau liepos menesi, o nuo liepos pirmos jau nebe 100 procentu o 90.

    Roni18

  9. 0

    as pagimdziau lapkriti, o moketi prades nuo sausio, tai si menesi jau gausiu pinigelius. tau prades moketi nuo tos dienos kai baigiasi tavo dekretines atostogos. tik moka uz praejusi menesi.

    ingaigute