• 10ats.

    Kaip vaika atpratint nuo kruties?

    mano maziui jau metukai ir jis dar valgo is kruties, bet maitint jau nenoriu, nes jei maitinu nevalgo maisto. ir tai sunkiai valgo, nzn ka daryt kad priprastu prie maisto ir neprasytu kruties. Nes jei siulau kose, tai ziuri i krutine ir sako mamam ir viskas nevalgo...(patarkit gal kuriai taip bv:)

    renaciuke0001-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    As turejau ta pacia problema.Dar blogesne,nes mano berniukas megdavo valgyti nakti.O jam jau metukai ir 3 menesiai.Visos mano naktys buvo bemieges,nes tik jam suverkus keldavausi ir ramindavau maitindama.Norejau,kad mano vyras ir kiti vaikai isimiegotu.Diena taip pat maitindavau.Pastebejau,kad jo apetitas prastas.Pasiruosiau psichologiskai mazinti maitinimus.Diena tiesiog neduodavau.Devejau rubus,slepiancius krutine.O su naktiniais maitinimais man padejo susitvarkyti mano vyresnis sunus.5 naktis maziukas miegojo su juo.Suverkus,ramindavo ji,supdavo.Pirmomis naktimis verke.As stengiausi,,negirdeti''.Bet pavyko maziuka,,peraukleti''.Jis pradejo nakti pats miegoti!O is ryto budavo alkanas.Dabar maitinu tik pries miegeli.Jei nakti suverkia,paglostau,duodu vandens arba pasupu.Nerodau jam krutines.Apetitas labai pagerejo.Pati mazink laktacija,negerdama daug skysciu.Negerk kmynu arbatos.Sumazes pienelio pas tave ir jis nebenores imti kruties.

    vilem

  2. 2

    Sveika...O kokio vaikutis amziaus?
    Pradziai manau reiketu pabandyti kuri laika tik vakare,pries miegeli duoti ir viskas,gal taip pamazu atprast padetu?

    geramama

  3. 2

    na as maitinau iki metu laiko, nustojau maitint pries 3men.. bet jau mano berniukas kaskaip pats nenorejo imt kruties, nes kai islindo dantukai pradejo speneli kramsnoti :D vis kai valgydavo tai zaisdavo o ne traukdavo :) tai as pradejau neduot jam naktimis visu pirma, jei atsikelia duodu arbateles, vis palaipsniuj mazinau mazinau ir isvis neduodavau, ir jis pats pradejo valgyti normalu maista ir jam net nereikejo papulio :) o tavo jei praso tai sunkiau..

    kristale

  4. 1

    na po truputeli,po truputeli ir pamazu atpratinsi..o taip is karto tikrai neatpras,,kad vaikas persilauztu jam reikia 3 dienu

    ingrandr

  5. 1

    man tokia pati situacija buvo, labai sunkiai atpratinom. bet as pradejau nuo dienos. diena visai nebeduodavau, o paskui ir nakti nebedaviau. aisku labai buvo labai sunku, bet kazkaip isgyvenom ta stresa

    Mila

  6. 1

    bandyk visai diena nebeduoti, gal kas kitas galėtu pamaitinti? , ir pati bandyk nebeduoti diena, bandyk duoti tai kas jam skaniau, ką labiau mėgsta... palik iš pradžių tik vakarinį ir rytinį maitinimą, po to tik vakarinį, po to kas antrą trečią dieną, taip ir tau pienukas baigsis, ir vaikutį po truputi atpratintum... iš pradžių bus sunku ir ašarų bus, bet po truputi susitvarkys... sėkmes

    Ausrute

  7. 1

    aha,nepaskaiciau iki galo :))) Na didelis jau tikrai...

    geramama

  8. 0

    as irgi sunkei atpratinau.vaika maitinau iki metu ir men.bet dar kol nebuvo metuku jau mazinau maitinima,tik vakare duodavau.o poto kazkaip kas antra diena o dabra tik arbatyte ima

    agneirgoda

  9. 0

    As ziuriu kazkaip atbulai nei visos-naktim nebeduodu. Stengiuos "uzglostyt", blogiausiu atveju ant ranku uzliuliuot ir tik tada jei nesigauna nuramint ir uzmigdyt, maitinu. Mums dar 10men nera, esu nusiteikus iki metuku maitinti, diena visada ne maziau 3-4 kartu kruti duodu. Dziaugiuosi, kad ir be mano pieno valgo puikiai ir viska, ka pasiulau (ko nepasiulau bando pati is musu leksciu susizvejoti...) sulapnoja, tai tikiuosi, kad nebus labai sunku atpratinti. Psichologiskai sunku abiem bus tikrai, bet kaip nors iveiksim:) Sekmes ir jums.

    linelis

  10. 0

    Sveika,

    mum metukai ir du menesiai. artejant metukams ir man vis blogiau issimiegant su vyru apsisprendem nutraukti naktini maitinima paliekant tik dienini. tam reikejo ilgo savaitgalio ir kantrybes man negrizti nakti,kai dukryte verke noredama "mamam...". atjunkyti pavyko gana gerai,dabar ji naktimis ismiega nuo 23-23:30 iki 6:30-8:30val. diena,jei nenori koses (iprato purtyti galvyte ir nusisukti nuo sauksto) stengiuos dominti zaisliukais, kad siek tiek uzsimirstu - tai puikiai suveikia ir imanoma pamaitinti.
    paskutiniu metu atradau 2 budus:
    1. teletabiai, kuriuos 15:30 val rodo per LRyto televizija;
    2. virto moliugo su brokoliais, morkom,bulvem,zied. kopustu ar saldytais zirneliais (pasirinktinai miksas) kosiasriube,ipilant i sia kose truputi karvutes pienuko, be jokiu prieskoniu ir drusku.

    sekmes atrandant skoniu pasauli,o mamytei - pozityvumo ir kantrybes :)

    witute