• 39ats.

    Ka manote apie istekejusias moteris, kurios pasiima vyro sutrumpinta pavarde su galune -e,o ne -iene, kaip budavo iprasta anksciau? Gal jus turite tokia pavarde,ar noretumete tokios? Jei taip, kodel?

    geguziukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Kiekvienos asmeninis reikalas su kokia galūne rinktis pavardę ir kiekviena renkasi, kaip jai, o ne kaimynei gražiau. Mano vyro pavardė graži ir gražiai skamba su abiem galūnėm :))) ,bet mes nusprendėm, kad mano pavardė bus su galūne - ė , o dabar jau ir mūsų dukrytė turi tokią pat pavardę, kaip ir mano - ė. Mums labai patinka :)

    almyte7

  2. 3

    ne as tokios neturiu ir nenorejau man jau geraiu buti ienei, su ta e tai jau maivimasis senaiu visos buvo ienes ir buvo rami galva.

    mamyciuke

  3. 3

    mano kaip ir daugumos sutrumpinta skambetu nekaip, todel rinkausi -ienes, bet jau pripratau ir keist i trumpesne nebenoreciau:)

    erika1984

  4. 3

    Man paciai tai visai nesinori trumpinti pavardes. Kazkaip iprasta buti -iene. Viskas yra aisku, kai pasakai pavarde su tokia galune.

    Linute39

  5. 2

    o kas ččia blogo - aš prie visokių pavardžių įprantu

    Jorkaile

  6. 2

    pati pasirinkau ienės pavardę,kiekvienos moters asmeninis reikalas kokią pasirinkti,bet man asmeniškai labai negražu su ė galune.

    emiliukas

  7. 2

    man tai super tokios pavardes su e galune labai jaunatviska ir faina. as rinksiuos butent tokia pavarde. man tai ne mados vaikimasis, bet tiesiog taip sauniau ir graziau :D

    Benikiux

  8. 2

    Pas mus vis kitaip ne kaip visur. As esu uz,kad butu vienodos pavardes ir vyro ir zmonos ir vaiku, pvz. 'Kieras'. O ne,kad zmona butu kaip kokia atskirtoji, su ilga pavarde 'Kierienė'. jei negaleciau rinktis,tai is vis nesizeniciau,nes man ta galune '-ienė' labai baisu, susendina moteri. Nors kai kuriom pavardem labai tinka ta galune '-ienė'. Nors pavardė Kierė su galune '-ė' irgi neblogai,bet cia jau gaunasi visai kita pavarde, tada vyras turetų buti ne Kieras o Kierys.
    As labai vargstu su savo mergautine pavarde 'Vaitkeviciute' uzsienyje, nes ziauriai ilga ir sunku istarti.

    Jurgela

  9. 2

    mano pavarde yra su galune -e. man labai graziai skamba. mano nuomone, ta -iene labai jau pasendina :) as nesijauciu -iene, tai pasirinkau su galune -e.
    ir dar vienas aspektas - mano vyras jau karta buvo vedes, o pirmoji zmona pasiliko pavarde, taip kad visiskai nesinorejo buti -iene.

    Elevina

  10. 2

    o man labai grazu su _e galune, koks skirtumas kaip seniau buvo? seniau viskas kitaip buvo.. as pasirinkau si _iene nes nekaip butu skambejus mano sutrumpinta..

    kristale