• 10ats.

    Iki kada nevienodas kūdikio tuštinimasis yra normalu?

    berniukui 3 mėn, kurį laiką vaikiukas tuštinosi tyrele kartą per 2 dienas. Dabar jau 3 dienos, kai tuštinasi kasdien 3-4 kartus (atitinkamai po nedaug). Kuris variantas - normalus? O gal nei vienas? Girdėjau, kad berniukų virškinimo sistema tvarkosi iki pusės metų, ar tiesa?

    bumKūdikio priežiūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    man atrodo kad dar keisis daug kartu kol susinormalizuos, o kad susinormalizuos negali pasakyti nei vienas daktaras! Mums 6 menesiai, o mergyte tustinasi 5-6 kartus i diena!

    cindy

  2. 2

    Kiekvienas vaikas individualus. Dar svarbu, ką tu pati valgei, jei maitini. Jei ne dažniau penkių kartų per dieną - tai viskas tvarkoje :)

    Jorkaile

  3. 1

    pas mus berniukas, bet su kiekvienu menesiu retejo tuštinimas, dabar tik 1k per dieną, bet teko gerditi kuo dažniau -tuo geriau, todėl labai nepergyvenkite.

    vinipukas

  4. 1

    mano vaikuciui 4 men.bet mes nevisada tuo paciu laiku tustinames,buna kad pora dienu isvis nieko nepadaros o kartais net i diena po pora kartu

    viktorijaz

  5. 1

    :)) matyt turite pirmagimi. sveikinimai bet kokiu atveju!

    del tustinimosi yra prigalvota paciu netikeciausiu mitu, taciau visiskai yra normalu, kad vaikutis gali tustintis kasdien po kiek nori kartu, arba tustintis kas 10 dienu viena karta. kiekvieno juk ir musu medziagu apykaita skirtinga :) kiekvienas esam individualus :)

    tad sekmes ir svarbiausia ramybes ;) vaikui reikalinga rami mama :)

    witute

  6. 1

    na mano megyte nevienodai tustinosi kal maitinau MP.

    daina

  7. 1

    na kazkaip maniskiui tai viskas su tustinimu susitvarke iki 4 berots menesiuku..bet visiems nevienodai gi viskas vyksta

    ingrandr

  8. 1

    maitinamas mišinuku jau nuo antros gyvenimo savaitės :( Jokių arbatėlių nepripažįsta. Va tik neseniai įsigijom vandens filtrą (maždaug savaitė), tai manau, kad jo virškinimui turėjo įtakos švarus vandenėlis.

    bum

  9. 1

    Jei pati maitini,tai tuštinsis nevienodai iki kol prasidės papildomas maistelis,o ar tyrele ar kiečiau ir tamkumas priklausys kiek žinda ir gauna skysčių,aišku ir pats organizmas įtakos,nes mano vyresnėlis yra gal 5d nesituštines,o paskui normaliai nes kaip daktarė sakė,matyt pieniuką visą sunaudodavo..o mažutis po kartą,ar porą dienoj tiršta tyrele darydavo..o dėl virškinimo sistemos tvarkymosi manau,kad susitvarko kai pripranta prie papildomo maisto :)

    tuti

  10. 1

    as turiu berniuka ir buvo irgi visko,dabar mums beveik 6 men,turstinasi viena karta i diena,o anksciau kai buo maziukas i diena kelis kartus,paskui turtinosi i dvi dienas viena karta,po to ir tris dienas nieko nedare,o dabar jau tustunasi viena karta i diena,dazniausiai ryte.

    Doviliuke