isdoroti,pasudyti,volioti i miltus ir kepti
Stinta, 1 kilogramas
Aliejus, 6 šaukštai
Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
Krapai, truputį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Nuvalytos žuvys nuplaunamos, apdžiovinamos ir pasūdomos. Įsisūrėjusios žuvys pavoliojamos ir iškepamos aliejuje. Iš žuvų galvų, pelekų ir smulkių žuvelių išverdamas sultinys, nukošiamas, pridedama krapų stiebų ir, pavirinus 15 minučių, vėl nukošiamas. Karštu apipilamos žuvys ir padedamos šaltai. Prieš sultinys nupilamas, o žuvis pabarstoma supjaustytais krapų lapeliais.
isdoroti,pasudyti,volioti i miltus ir kepti
Zuvis skaniausiai kepta keptuveje, pries kepima apvoliota zuvis miltuose.
Paprastai kepta stinta labai skanu, tačiau ją dar pamarinavus - visi pirštelius apsilaižo :) Marinatas - litrui vandens 5 šaukšteliai cukraus, 1 šaukštelis druskos, 5 šaukštai acto, 1 citrina (supjaustyti griežinėliais), marinatą užvirti ir juo užpilti paprastai iškeptą stintą. Palaikyti parą.
Stinta skanu man paprastai iškepta. Pasūdai, pavolioji miltuose ir kepi svieste. Nu kaip skanu.... Net dabar seilę nurijau.....
na jau tokio ispudingo recepto neturiu et as va darau sitaip:
tik nesijuokite-mano vyras, kai gamina, suveda pvz, stinta i google ir tada, dazniausiai is supermama, randa kruva receptu. taciau stinta esu ir pati kepusi. ten tokios mazytes zuvytes, su vienu tik kaulu per viduri?:))) tai para paprieskoniuotos buvo, o paskui, kaip ir visas zuvis - i kiausini, i miltus ir i keptuve :)