Atsakymai

  1. 2

    Ir dar dažniausiai „plaktukiniai“ pirštai susiformuoja esant skersinei (pado) plokščiapėdystei. Dėl pėdos raiščių tempimo, pirštų galai savaime lenkiasi į apačią, o arčiau pėdos esantys sąnariai lenkiasi į viršų. Šiuo atveju, taip pat reikalinga ortopedinė avalyne.

    Anonimas

  2. 2

    Neringa1:
    Esant plaktukinių pirštų deformacijai, vienas ar keli pirštai sulinksta per sąnarį, tai gali sąlygoti paveldėta raumenų patologija ar nenormalus kaulų ilgis, prasta pėdos mechanika, bet neretai jis išsivysto avint ankštus nepatogius batus. Liga dažniausiai pažeidžia 2-ąjį ir 3-ąjį pirštus. Sulinkęs pirštas trinamas bate, susiformuoja nuospaudos. Kai plaktukinė deformacija yra lanksti, sulinkusį pirštą galima ištiesti per pakenktą sąnarį. Laikui bėgant šis pakenkimas progresuoja ir pirštas tampa nelankstus. Nuospaudos, uždegimas ir skausmas – simptomai, kurie lydi šią patologiją. Galima naudoti specialius silikoninius įdėklus, uždedamus ant pirštų iš viršaus arba įspraudžiamus į tarpupirščius. Sekantis žingsnis – sausgyslės atlaisvinimo procedūra. Esant lanksčiam plaktukiniam pirštui atliekama sausgyslės atlaisvinimo procedūra. Procedūros esmė ta, kad pakeičiama pirštą lankstančios sausgyslės prisitvirtinimo vieta, o kartais ji tik prailginama. Jei to nepakanka atliekama kitokio pobūdžio operacija. 1.Dalis sąnario išpjaunama ir pašalinama, ištiesinamas pirštas, kai kuriais atvejais pašalintas sąnarys gali būti pakeistas dirbtiniu sąnariu. Po operacijos pacientas gali vaikščioti avėdamas specialią ortopedinę avalynę. Sugijus žaizdai pirštas lieka lankstus.
    2 Pašalinamas visas sąnarinis paviršius, pirštas ištiesinams ir, kad kaulai suaugtų kartu, fiksuojamas metaliniu strypeliu. Jis pašalinamas po kelių savaičių, suaugus kaulams kartu. Po operacijos pirštas praranda lankstumą, bet nebeskauda.

    Anonimas

  3. 1

    man si info nauja, bet tikrai naudinga, nes maza kas gyvenime nutinka.. ir kokiu ziniu reikes.

    Jurgita311

  4. 1

    As nusiunciau jums linka labai gero straipsniuko, ten yra labai dauk kas parasyta :)

    Anonimas

  5. 1

    gal žinai kur ir kaip tuos tyrimus daro, o dėl ortopedinės avalynes tai kai buvom sakė dabar neužsakinėja iki balandžio mėn. ir neaišku ar darys

    auvilė

  6. 1

    Taip gali, bet jei bus apleistos pedytes. tokiu atveju reiketu pasikonsultuoti su gydytoju, nes as tikrai ne medike. Bet ir pilnapadyste pilnapadystei nelygi.
    Dar klausimas ar jusu mergyte jau gime su pilnupaduku, ar tai atsirado palaipsniuj... jei igimta tai reikia pasidaryti tyrimus kurie taskai silpniausi, ir pritaikyti ortopedine avalyne...
    O dabar daryti tik pratimus ir manksteles, kad butu uzbegta bedelems uz akiu :)))

    Anonimas

  7. 1

    Sigita, o čia tik suaugusiems būna ar gali ir vaikams, nes pas mano dukrą plokščiapadystė, tai kaip supratau nuo to irgi gali išsivystyti?

    auvilė

  8. 1

    Vilmusiukai:
    Asmeniskai pati del to nekenciu, nes kaip vaikystej itare ploksciapadyste, tevai vede i masaro, sporto pamokeles specialiai plokščiadadžiams. Bei mano avalynė visad aman patogi, o aukštakulnius muviu laaaabai jau retai...Paskutinius šventinius ir tuos šuo sugraužė... :)))
    O jei rimtai, paki kol ne vėlu ir pirštai dar lankstosi o ne sustabarėja prašykis(jei problema tau), kad darytų atlaisvinimo operaciją...

    Anonimas

  9. 1

    "Plaktukiniai pirstukai" diagnozė, kitaip tariant jei nesupratote iš aprašymo. pirštų sčnarių susitraukimas del per didelio traukimo. kas tai įtakoja? Batai su nepatogia pakulne, arba neatitaikyta kiltis, taip pat ploksčiapadystė, gali būti paveldėta...

    Anonimas

  10. 1

    o kas tie plaktukiniai pirstukai?:)

    ingrandr