• 6ats.

    Pasidalinkite savo metinuku meniu.

    Jau nebezinau ar mano vaikiui maistas atsibodo ar jis jau turi savo skoni ir renkais kas jam tik skanu, jau pritrukstu fantazijos, ka jam pagaminti, kad jis valgytu....

    mysteryy1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Mano ir labai mažai valgo ir renkasi kas jai skanu o kas ne makaronu neisiūlinsi ir kiaušinio nei per kur. Siuličiau tau nusiramint ir duoti vaikui ta ka pati valgai.

    mamyciuke

  2. 3

    Hm... o ar nebandete miksuoti visokiu darzovieniu kartu su kruopienemis? pvz. bulves, morkos ir ryziai, kartais spinatu imaisant ar blokoli idedant... galima ir pvz. nauja kokia kruopa ivesti i raciona, kaip lesiai ar kuskus'as... desertui labai skanu virtas moliugas, pertrintas su obuoliu ir bananu :)

    witute

  3. 2

    mano dukrytei 1metukas ir 3men. pusryciams dazniausiai valgome manu kose su saldytom braskem, kuskuso kruopu kose,arba vermiseliu verdam, karta i savaite kepam kiausini su pienu ant sviestuko,pietums megsta ivairiu darzoviu troskini su mesyte, verdu ryzius su kalakutiena, verdu zuvi su bulvemis, darau kotletukus is kalakutienos su bulviu kose, kartais tik desrele pasildau prie bulviu koses, megsta vermiselius su pakepintu farsu(pakepinu labai nedaug ant sviestuko). Vakarienei kokios sriubytes verdu,labai megsta barscius, arba koki sultini su bulve morka ir makaronu verdu, varskecius darau, cirvinius blynus megsta ir siaip blynus kepu. Tai va toks musu meniu. Ai da labai megsta vistos krutineles smulkiai pjaustytus kepsniukus ( su majonezu, kiausiniu,krakmolu ir prieskoniais). SKANAUS

    rrr3

  4. 2

    SULTINYS SU KEPENĖLĖMIS
    Kepenėles išmirkyt ir sumalt.Įdėt piene išmirkyto batono, kiaušinio trynį ir minkšto sviesto.Viską gerai išmaišyt ir suplakt ar pertrint per sietelį.Šią masę sumaišyt su sultiniu ir lauro lapeliais, pasūdyt ir pavirt 5-10 min.

    Aš parduotuvėje perku šias daržoves: cukiniją, virtų burokėlių (būna fasuoti po tris dideles galvutes), baklažaną (tik nulupu odelę), saliero arba svogūno(labai po nedaug įdedu), brokolį, kopūstą, morkų, bulvių, moliūgą, pomidorą (kai troškinu žuvį (galima lašišą, pangasijų file, lydekų file)). Kai verdu mėsytę su daržovėm, tai kartais įberiu lęšiukų, pupelių ar kokių nors kruopyčių (sorų, ryžių, grikių, kvietinių, kukurūzų). Duodu šiaip pakramtyti - mango (jis netrupa, vaikas sučiulpia jį), avokado, obuoliuko, kriaušės, pagramdau kivio, ar apelsino (man prižiūrint - pakramto)
    Bandžiau pirkti šaldytų uogų - bet nevalgė, nepatiko mano vaikui.
    Manajam greit metukai

    Jorkaile

  5. 1

    mes taip pat turim problema su maistu. net nezinau ka ir megsta viska išbandžiau, darau jam specialiai maisteli bet net burnon neima. gal del to kad vis dar maitinu krutimi. tik pienuka triubina o kita maisteli gal koki sauksteli suvalgo. nezinau ka daryti. svoris tai normalus tai ir daktarai sako viskas gerai.

    jurgita

  6. 1

    na as manau,kad jau dbr vaiko gana gerai isivyste skonio receptoriai,todel jis jau supranta,kas skanu ir kas nea..todel nebetka valgo..o tu ir nekisk per prievarata..valgys,kai isalks

    ingrandr