Atsakymai

  1. 4

    Negalima sulaikyti kvėpavimo sąrėmių metu (nors labai norisi), tada mažiukas gaus mažai deguonies, gims "pridusęs". Tiesiog gilus kvėpavimas per sąrėmius. Man žiauriai padėjo šitoks atsipalaidavimo pratimas sąrėmių metu:
    Kai jausi, kad ateina sąrėmis sutelk visą dėmesį ne į skausmą, o pvz į dešinę koją ir į kvėpavimą. TIK į šią koją ir kvėpavimą. Tavo uždavinys laikyti ją visiškai atpalaidavus. Kito sąrėmiu metu jau kitą koją laikyk atplalaidavus ir kvėpuok giliai. Po to rankos abi. Na po to vėl kojos... ir t.t..
    Aš su šiuo pratimu ištvėriau be nuskausminamųjų. Labai padėjo atsipalaiduoti, kvėpuoti ir nestresuoti :) Tik gerai būtų, kad vyras ar kitas asmuo sakytų ką daryti, komentuotų kvėpavimą ir kitos kūno dalies atpalaidavimą. Šio pratimo išmokino kursuose.

    lydekaite

  2. 2

    kad tuose kvepavimuose nieko ypatingo. ir be kursu galima apseiti. giliai ikvepi per nosi-iskvepi per burna. ir visas menas. kvepavimas labai padeda numalsinti skausma. o stangu metu, kai saremis uzeina ikvepi ir kai stumi iskvepi savaime. siaip akuseriu ir gydytoju pareiga paaiskinti jeigu gimdyvei neaisku kaip kvepuoti. pamenu man dar akusere sake stumiant nepusti zandu, nes gali sutrukineti oda, kraujagysles/kapiliarai. o tipo reikia stumiant tokia sypsenos mina nutaisyti :)

    romantike

  3. 2

    jei nelankai kursu tai kai gimdysi akusere pasakis kaip taisiklingai kvepuot, as jau net nebepamenu:) nes daktare rekia stumk, akusere kvepuok ir dar sesute kazka balbatuoja:)

    Kalnietiene

  4. 2

    na net nezinau kaip paaiskint,kvepavimas turi buti gilus,nezinau,man asmeniskai automatiskai iseidavo. Gydytojai ateje sako is kur tu taip moki. Gavosi tiesiog,kvepavau taip,kad maziau skaudetu.ikvepk per nosi,iskvepk per burna,manau,gausis ir tau.. ;)

    bantukas

  5. 1

    nu nezinau kaip ten su tom kojom:D Bet as be nuskausminamuju istveriau -rekdama :D NORS gydytojas sake kad su gerkle nepagimdysiu ,bet labai padejo ,lengviau istvert ta skausma kai savy nelaikai:)))

    gerimanta

  6. 1

    Nezinau kaip jums bet man nieks neliepe kvepuot per gimdyma ,tik reikia galva lenkti link kelenu o ne atlosti kai uzeina saremis ir stumi,o taip ejau i kursus mokinaus kaip kvepuot per saremius ir gimdyma,nes lb gerai yra mazyliui gauna deguonies ,bet kai atejo lemtingas momentas tai per pati gimdyma nebegalejau kvepuot o kaip tik sulaikydavau ora nes ziauriai skaudejo ,gal del to mano mazius priduses gime tik per saremius kvepavau,paprasciausiai itrauki per nosi ir greit iskvepi per burna arba greitai ikvepi tris kart trumpus ikvepimus be sustojimo per nosi ir taip pat nesustodama tris kart iskvepi per burna,yra daug kvepavimo budu ,dar gerai:atsistoji prasketi kojas ir paisai 8eta su klubais;taip mazyliui rodai kelia kaip geriau islyst bet cia tarp saremiu nes per pacius tikrai taip nepadarysi,sekmes:)

    gerimanta

  7. 1

    O man per sąrėmius labiau norėjosi sulaikyti kvėpavimą..

    lydekaite

  8. 1

    kazkaip savaime tas kvepavimas gavosi be jokiu aiskinimu,nes nori,kad maziau skaudetu tai ir kvepuoji:)

    Bosiene

  9. 1

    manes tai niekas nemokino kaip kvepuot per gimdyma,nei daktare nei akusere,kazkaip paciai savaime viskas gavosi,tik man buvo labai skausmingi saremiai tai akusere sako kai skaudes tai ikvepk per nosi iskvepk per burna,bet man tas nepadejo,o atrodo dar labiau skaudejo..nepergyvenk viskas iseis savaime,o jei ka tai paklausk pas daktare kai jau ves gimdyti...

    Agnute

  10. 1

    man tai akusere asmeniskai nesake kaip reikia kvepuot;D

    bantukas