• 3ats.

    Mamytes studijuojancios nuolatinese studijose

    Sveikos, norejau paklausti kaip yra su pinigeliais. Esu girdejusi kad universitetai moka jaunoms seimoms auginancioms vaikus. Mokausi VPU antrame kurse ir geguzes menesi jau laukiu savo stebuklelio. Tai gal kuri nors susidurete su tokia situacija ir gal zinot kada reik jau pradeti tvarkyti dokumentus, pagimdzius ar dar pries gimdyma? Ir gal ismoku dydi mazdaug zinot? Ir jei mano pazymiu vidurkis ensiekia 8, tai man jau nebera sansu gauti tuos pinigelius? Vistiek tai kaip ir socialine stipendija..

    AdriŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    aciu, nes pas mane tai yra tokia situacija, kad po pirmo kurso pasiemiau akademines atostogas, buvau uzsieni, poto per tuos metus laiko istekejau, dabar jau antram kurse esu ir laukiuosi, mokausi chemija, ir beda yra tame kad negaliu daryti del niestumo laboratoriniu darbu, ir nors ir nunesiau is poliklinikos komisijos pazyma, kad man, esant niesciai negalima dirbti su cheminemis medziagomis, tai destytoja man leido nedaryti laboratoriniu darbu, taciau juos turesiu atsiskaityti kita met ir jie man skaitysis jau kaip skola. Tai as bijau kad man ta 'skola' netrugdytu gauti tuos pinigelius, juk dauguma stipendiju skiriamos be skolu mokantiems studentams, nors ir tai butu soc. stipendija

    Adri

  2. 1

    As pavyzdziui studijuoju VU geologija ir ten yra taip, kad kolkas iseini atostogu metiniu (akademines) ir nesvarbu ar turi skolu ar ne , nes as viena turiu skolele, ir kai grizti mokytis ta semestra iki tam tikros dienos gali prasyti vienkartines ar socialines pasalpos arba ir to ir to :) jei socialine gauni tai labai neblogai pamoka.. Nes as pvz nutariau dabar nesituokti, o tik tada kai baigsiu universiteta.. nes reikia ir nuolaidu studentisku tiek kelionems ir panasiai ir zymiai lengviau gaut visokias soc, ismokas; )

    _Lika_

  3. 1

    VPU tikrai skiria, tik nežinau nei sąlygų nei išmokų dydžio. Draugė ten mokinasi, jau grįžo po metų laiko atostogėlių. Jai mokėjo kažkiek. Ir reikia tvarkytis po vaikučio gimimo, kad turėtum jo gimimo liudijimą. Daugiau tikslesnės info reiktų klausti pas dekaną ar prodekaną.

    lydekaite