• 8ats.

    Sodros sistemos spragos, gal net bankrotas. Kaip manote kaip to išvengti, ką valdžia turėtų keisti pačioje sistemoje?

    Visi šaukia ir visur rašo, kad sodra turi milijonines skyles. Skolos auga. Sprendžia kaip taisyti šią didžiulę problemą. Vienas iš sprendimų būdų - iš viso naikinti sodrą, o pensijas mokėtų valstybė. Mamos ir kitos išmokos būtų nebemokamos.
    Ką tokiu atveju darytumėte? Kaip, jūsų nuomone, sodra turėtų išsikapstyti iš savo problemų? Ir ar skaudžiai kirstų per jūsų šeimos biudžetą, jei netektumėte pinigėlių kol esate atostogose?

    lydekaiteEkonomikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Aninime, gali rasyti kiek nori apie kitas valstybes, bet ten nepradeda taupyti nuo silpniausiu (pensininku, vaiku, invalidu). Nors ten ir mazina visokias pasalpas, bet zmones gali laisvai gyventi, o ne galvoti, ka pirkti: ar vitaminus vaikui, ar batus. Nes reikia ir to ir to, o pinigu viskam truksta. Pvz. Amerikoj paprasta med. sesele ir vairuotojas, turintis 2 vaikus per metus gali laisvai nuvaziuoti i Kalifornija paiseti, ir tam nereikia taupyti bvisus metus. O pas mus i palanga ne visi gali vaikus isvesti.

    Katia

  2. 2

    nemanau , kad pensininkai ir mamos išsprestų problemas, jų iškmokos yra juokingai mažos, pagalvojus kokias pensijas dideles gauna kitos ES šalys, tai pas mus tik centai, ašaros. Dėl privačių fencijos fondų prieštarauju, nes ten įdėti pinigai gali ir nebegrįžti. Išeitis tik tokia, kad reikia kuo skubiau įdarbinti žmones, kurti jiem darbo vietas, nes tik tada sodra atsigaus, o dabar tik matome bedarbius, invalidus, soc remiamus, nuolat ''sergančius'', tai kas tada pagal jus mokės mokesčius, jei nėra kam dirbti, o ir tie keli dirbantys sukčiauja , nes gauna vokeliuose, nemoka mokesčių

    vinipukas

  3. 2

    man tai isvis idomu,kodel tokie drasus tik anonimai.Jei ka gero pasakyt,tai prisijungia,o jei kitus smerkt,tai iskart "anonimas"

    jurraa

  4. 2

    Ne tik Sodros sistemoje yra spragu.Nezinau,kas Lietuvoje funkcionuoja be problemu.Betvarke,korupcija,vagimas,kysininkavimas ir visur graziai sutvarkyti dokumentai.Viska reiktu keisti is pagrindu.O svarbiausia reiktu ismokyti SAZININGUMO visur,visose sistemose,kad zmones Lietuveleje galetu gyventi ramiai ir svariai,nesibaimindami del ateities.Gyvenu kitoje salyje ir matau dideliausia skirtuma.Del pasalpu nesuku galvos.Jos yra visiskai stabilios.Einu pas gydytojus ir gauna geriausia,profesionalu ,zmogiska aptarnavima be jokiu pinigu.Cia zmones yra saziningi,atviri...ko labai truksta Lietuvos ,,sistemose''.

    vilem

  5. 2

    Manyciau valdzia turetu nustoti vokti.

    Erika

  6. 2

    kazin ar ta sodra beissikapstys,visa valdzia laikas keisti.Pradedant prezidente ir baigiant visu 141 "snukiu"tam seime.Patys jie issvaiste tuos pinigus,del to ir bankrotas.

    ruta26

  7. 1

    as tik issakiau savo nuomone,anonime,nebutina cia pvyzdziu mineti

    ruta26

  8. 1

    Kiekvienas turi asmeninę nuomonę...

    lydekaite