• 12ats.

    Iki kokio amziaus reikia saugoti mazylio ausytes, kad nepatektu vandenukas?

    Ir kas gali buti mazyliui, jei jau kelinta kart, ji maudant, idejus i vandeni, saukia, cypia, klykia nesavu balsu.. visas net paraudonuoja? vandenukas geros temperaturos, matuojam ir su termometru ir su alkune. ka daryt? kaip maziukui padet? ka daryt kad vel pamegtu pliuskentis? jam tuoj 4 men, anksciau taip nebudavo.. labai patikdavo ir dziaugdavos..

    juciuteMaudynėsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Na, ausytes aš tai labai saugojau iki metukų ir dabar dar saugau, nes mano anyta pasakojo, kad jos vaikai ištisai turėdavo ausų uždegimus, tai prisibijojau. Manau, kad atsarga gėdos nedaro. Ir būtinai po maudynių gerai išvalyti ausytes. O dėl pačių maudynių, maniškis mėgsta šiltesnį vandenį, jei tik kiek pravesta, iš karto lipa lauk. Žaisliukų gana anksti ėmiau dėti į vonelę. Labiausiai patinka guminukas, kur suspaudi ir vandens žiurkšlė ištrykšta. Vaikas to nepadarys, bet pati taip "apšaudau" vandeniu vaiką, tai krykščia patenkintas. Taip pat gerai suveikia pamaitinimas, kaip jau Lydekaitė minėjo. Tokio amžiaus kaip taviškį, aš įkeldavau į vonelę ir tada duodavau pagerti pienelio (kadangi mišinuką naudojau) ir tada jis nurimdavo ir ilgai būdavo vandeny.

    bum

  2. 3

    Ausyčių niekada nesaugojom ypatingai. Na, nenardinom galvytės į vandenuką ir tiek, o kol galvytę plovėm tai nežiūrėjau ar pateks.
    O kad verkia...mums tas pats buvo, bet kai maudėm apie pirmą mėnesį. Tada padarėm kelių dienų pertrauką, prišildėm vonios kambarį (buvo žiema ir nusirengus jau vėsoka), truputi pamaitinau gal 20 min prieš maudymą (sako negalima prieš maudymą valgyti, bet jis dažnai valgydavo tai alkaną įkišus tuoj verkdavo), na ir su tėčiu po truputi kišom į vandenį. Nemuilinom, nieko nedarėm, tik apipylėm vandenuku, pora min ir ištraukėm. Ir taip vis mėnesį žaidėm. Po to pradėjom muilinti ir galiausiai pradėjo šypsotis ir guguoti vandeny. :)
    Visų pati pirma pati nestresuok prieš maudymą, nes vaikas jaučia, kad bus kažkas ne taip. Sėkmės ;)

    lydekaite

  3. 3

    mano mergaite tai tik ne per seniausiai pradėjo vandenį žaisti su žaisliukais, gal tik nuo 10 mėn, seniau kad ir įdėdavau nekreipdavo dėmesio. O vaikas greičiausiai bus išgąsdintas, kad rėkia. Nežinau ar tai veiksminga, bet bandykit vaikuti susukti y palute ir tik tuomet dėti y vandenuką, (kaip naujagimius maudydavom), suteiks jam šioky toky saugumo jausma...gal padės.

    Lulu

  4. 3

    Dėl ausyčių tai jau neatsimenu, bet turbūt tokio amžiaus jau nereikia saugot. O po maudynių gerai išvalyti ir viskas.
    O dėl verkimo, tai gal kokį kartelį netyčia išgąsdinot vaikutį su karštesniu vandenuku. Dabar pabandykit truputį ilgiau nemaudyt ir pakeist maudynių vietą, jei yra galimybė. Sūnelį į vandenuką leiskit palengva ne gulsčiai, o stačiai araba pusiau sėdom. Pirmiausia įleiskit kojytes ir su jomis pateliuškuokit. Tada užpakaliuką. Neguldykit pilnai į vandenuką, nes gal jam toks susidaro kaip "klaustrofobijos"įspūdis ir dėl to pradeda rėkti. Jei vaikutis vis tiek rėks, kuo skubiau nuprauskit ir ištraukit iš vandens. Galbūt su laiku pats išaugs. Bet šiuo laikotarpiu stenkitės maudyti, kiek tai įmanoma, rečiau. Sėkmės :)

    trejetukas

  5. 2

    Mes tai nuo pat gimimo labai jau nesaugojom,pilti i ausis vandens nepylem,bet kad saugoti spec kazkaip ir nesaugojome.Tiesiog po maudyniu visada su specialiu ausu krapstuku kudykiams issivalydavom auseles ir viskas.

    pavasarinuke

  6. 2

    Bandem pakeisti vieta- tas pats:) o del po truputi kisimo i vandeni irgi bandem.,. kol kojytem braide, tol viskas puiku, tik uzpakaliuka pasieke vanduo.. ir sakes...

    O del tu zaisliuku vonelej, gal zinot kur pirkt buna? tarkim internetinej parduotuvej? nes nelabai yra galimybes isbegt iki tikros parduotuves:)

    juciute

  7. 2

    Gal kada isigando ar koki karteli karstas vanduo buvo isigando,gal kokiu antciuku idekite i vonyte kad galetu su rankytemis pasizaisti

    VANESA8381

  8. 1
  9. 1

    Net nezinau, mes saugojom gal iki trecio men., o paskui nejucia..

    Jorkaile

  10. 1

    gal kokiu zaisliuku i vonia idekit:)

    Lafe