• 10ats.

    Kiek laiko reikia buti per diena sui lelium (naujagimiu) lauke?

    Skaiciau as visokiausios literaturos, butent kas siejasi su naujagimiais, ivairiuys forumus ir randu kad buna iki valandos, o knygose raso, kad pirma diena is ligonines griztant uztenka oro.. o kitom dienom po 10-15 min pridet..kad savaites gale jau gautusi 1.5h... Negi rimtai taip galima?? Nes vasara naujagimiai gali but nors ir visa diena, svarbu, kad nebutu tioesioginiu spinduliu saules:) Man gimdymas jau ant nosies ir vis derinu sita laika.. Jei galit parasykit, kaip Jus daretr, darot, kiek vaikui amziaus yra, kiek bunat, ir visokius metu laikus :)

    _Lika_1-12 mėnesiųĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3
  2. 3

    mano dukryte taip pat vasario men gimusi, tai pernai ganetinai šaltas mėnuo buvo, kai gryžom iš ligoninės tai pirmosiomis dienomis nešdavome į balkoną, o paskui gal po savaitės ar dviejų vyras važiuodavo su dukryte į kiemą, tai jie nuo 20 min iki 40 min. prabūdavo (iki - 5).

    Lulu

  3. 2

    mano mažylis gimė rugpjūti tai dar tikrai buvo karštų dienų tai aš nežiūrėdavau kad iš pradžių tiek minučių , vėliau daugiau, mes nuo pat pradžių daug laiko praleisdavome lauke, kam sėdėti namie jei lauke smagu pabūti, budavome ir po kelias valandas ir daugiau...

    laimike

  4. 2

    maniskis gime ziema. pradzioje lisdavom tik i balkona pabuti po kelias minutes. po truputi laika didinom, o kai speigas lauke nebespaude, tai ir i lauka islindom. ir vel pradejom nuo 5min ir kasdien vis didinom laika. 5min., 10min., 15min... aisku dar priklausydavo buvimas lauke ir nuo oro salygu. mums gydytoja visada sakydavo ir sako, kad reikia vaikui gryno oro ir kuo dazniau ji vedi tuo geriau, sveikiau. beje, pirmaisiais menesiais geriau eiti i lauka po trumpesni laika, bet kelis kartus, negu iseiti viena karta ir isbuti kelias valandas.

    romantike

  5. 1

    na mes savo mazyle isvezem i gryna ora kokiu 2sav, ir tai pirmus kartus tik i balkona po 15min, paskui i laukuti po valandele :)
    ir labai ziurejom pagal ora, jei laukia vejas , tikrai neeidavom pasivaksciot ir db atejus ziemai nevedam laukan, visokie gripai siaucia ir pan, tai nerizikuojam :)

    asareja

  6. 1

    Na o mums ne anksciau kaip po 3 savaiciu leido iseiti i lauka.tai i balkona eidavome,o dabar buna jei oro gero nera tai i balkona siausiame oru grynu pakviepuoti.

    lolitaaa

  7. 1

    Na su naujagimiu tai nuo 20iki 40minuciu per diena:)

    Lafe

  8. 1

    Mano leliukui dabar 9 paros,siandien pirma karta isejom i lauka,daktare liepe 15min.but,tai tiek ir pabuvom,o po to po 10min.pridet,bet liepe eit tik jei ne daugiau -5,ir jei nera labai didelio vejo. Isejom apsirenge zieminiu kombinzonu,o veiduka liepe nedengt jei vejo nera,jei yra liepe su plonu vystikliuku ar pledu pridengt.

    Linkis

  9. 1

    na mes gimem velyva pavasari,tai gydytoja leido iseit i lauka tik po 6 gyvenimo paru.As likau nustebus,kad tiek ilgai laukt.Tai pirmam kartui ,ejom i balkona 15 min.o kai pirmasis gime ziema,tai i lauka ejom tik po dvieju savaiciu,kadangi buvo lb salta ir sniego pilna.O buvom apie 15-20 min.Paskui ta laika ilgindavom iki 40 min.O galiausiai ir po gera valanda isbudavom.Cia kalbu apie ziema,o vasara tai dvi tris valandas

    ruta26

  10. 1

    Aš gimdžiau vasario pabaigoje, pernai kai vežėmės iš ligoninės buvo laaaabai šalta netoli 20. Tai savaitę dar nelindom iš namų, po to atšilo ir kažkur -5 temperatūroje aplink namą apvažiavom (t.y kažkur 15 min). Po to kitą dieną jau pabuvom iki pusės val.. ir kaip tik pradėjo šiltėti orai. Tada jau po mėnesio ir po 2-3 kartus važiuodavom laukan po 1-2 (dažnai valgydavo MP tai ilgiau negalėdavom išbūti..)

    lydekaite