• 38ats.

    Jei siunčiamas registruotas siuntinys, ar privalo laiškininkas įteikti į rankas? (Lietuvos Paštas)

    Turėjau gauti siuntinį, moteris davė koduką, kurį įvedus rašo kur jau yra siuntinys. Tai yra registruotas siuntinys (sveria apie 1,2 kg). Šiandien patikrinau pagal kodą kur yra siuntinys, o rašo, kad jau pašte, nes šiandien ryte 7.22 buvo neįteiktas (nerasta namie, todėl įmetė į pašto dėžutę lapelį apie siuntinį). Bet šiandien kojos nekėliau iš namų, o tokiu laiku vyrui pusryčius į darbą dariau! Skambinausi į informaciją, sako tikrai turėjo pristatyti į namus, kažkos nesusipratimas, nukreipė pas viršininkę, kuri turėjo pakartotinai atsiųsti siuntinį man į namus. O viršininkė tikina, kad tai registruotas siuntinys, kurį niekas neturi atnešti į namus, turiu pasiimti pati. Aiškino, kad kažkokios pirmumo teisės nėra įpirkta. Nors internete įvedus kodą rašo, kad registruotas laiškas.. Aš nesuprantu. Gal galite paaiškinti kas tokioje situacijoje yra neteisus? Jei informacijoje padiktavus kodą mergina pasakė, kad tikrai turėjo pristatyti, o viršininkė jau kalba atvirkščiai, kad neturėjo... Gal kas esate susidūrę su tokia situacija? Ir gal aš ko nežinau apie tuos registruotus siuntinius? Nusispajučiau ir pasiimčiau, bet per tokius šalčius su mažu vaiku sunkiai nuvyksiu į paštą, o vyras po darbo nebespėja pasiimti.

    lydekaiteKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    esu kelis kartus gavusi nedidelius siuntinukus,visada atnesdavo i namus,pastininke anksti ryte,apie puse astuoniu,siunciau keleta rubeliu,knygu,kiek zinau irgi mamytems i namus atnese.gal jei didesni ar sunkoki,tada jau reikia eiti paciai pasiimti,matyt kiekvienam paste dar atskira tvarka:)

    sandritute

  2. 3

    Kiek siuntiniai man buvo siusti per pasta-niekada negavau jo i rankas. Reikejo paciai eit i pasta pasiimti. Per siuntiniu tarnybas siusta siunta atkeliaudavo tiesiai i rankas :)

    Imbiere

  3. 3

    Na, pabaigai norėčiau pasakyti, kad užgraužė mane sąžinė. Ryte atėjo paštininkė su man skirtais 4 siuntiniais registruotais ir neregistruotais... Kadangi nešė registruotus tai ir neregistruotus prigriebė. Labai ne kaip jaučiausi. Turėjau dėžutę saldainių, tai atsidėkojau..
    Na, o bendroji Lietuvos pašto informacija pranešė, kad vis dėl to registruotus siuntinius nešioja ir virš 1 (neklausiau koks maximalus svoris), bet faktas, kad nešioja, tik viskas priklauso nuo paštininko... Jei yra situacija, kad nėra galimybių pasiekti pašto, tuomet galima skambinti ir paprašyti, kad atneštų, bei paaiškinti savo situaciją, kodėl negalite atvykti. Tikrai atneš siuntinukus..

    Ačiū už info, buvo įdomu sužinoti kokia sistema yra kituose paštuose.

    lydekaite

  4. 3

    Lydekaite,
    po darželio užsukau į paštą vyrui skirtų laiškų paimti,nes manęs nerado ryte,tai užklausiau.paštininkas privalo nešti į namus siuntinukus iki 300g.ryte kiekvienam paštininkui būna viskas suruošta,tad rinktis jis negali ką nešti ko ne.didesnius 300-500g,neša jei nėra apkrauta jo rankinė.didesnių paketų kaip 500g.jie neturi teisės nešti,jiems jų neduoda.gali taip būti,kad paštininkas patingėjęs palipti laiptais paliks pranešimą,o siuntinuką neš atgal į paštą kaip neradus nieko namuose,nors net nežino ar buvo(priklauso nuo paštininkų sąžiningumo).
    tiek sužinojau pašte.o kad visur skirtingai sakoma,tai tas visur būna.paskambini vienur vieną sako paskambini kitur kitą sako.tas visada labai supykdo,teko ne kartą su tuo susidurti,iš pasiutimo net mandagumą pamirštu.

    emiliukas

  5. 3

    As tai kiek zinau ir kiek man teke susidurti tai jei siuntinys registruotas tai atnesa iki namu , ir jei neranda namie tai tada palieka lapeli pasto dezutej , kad pati ateitumet pasiimti. As kiek siunciausi siuntinius registruotu pastu tai man visada atnesdavo namo siuntinius, bet internete daug kartu jau skaiciau kad kai kurioms taip nepasiseka ir pastininkai net nesivargina nesti siuntiniu y namus, jie iskarto y pasto dezutes ismeto tuos lapelius kad paimtu pats sawininkas is pasto. Paaiskinsiu kodel taip daro, nors turetu patys uznesti siuntinius- kadangi, pastininkams lengviau nestis 10 lapeliu kisenej, o ne 10 siuntiniu maise (fiziskai lengviau), kadangi aplankyti turi tai ne viena zmogu per diena. Tai wa, cia kaip pasiseks taip ir bus , jei pastininkas geras tai atnes iki duru registruota, jei suktas tai pati turi pedinti iki pasto. Man pakolkas pasitaikydawo geri :)

    Pingvin

  6. 3

    pas mus labai fainas paštininkas,visada iki 500g,atneša į namus.tarkim būna trys siuntinukai,du iki pusės kg.juos įteikia man,trečias didesnio svorio,duoda registruotą pranešimą.
    paštininkui esu pasakiusi,kad paliktų pašte mano siuntinukus,bet jis pasakė toks mano darbas,žiauru per pūgas brenda su tašėm.gaila žmogelio.man net nepatogu,žmogus sušalęs kabarojasi su visom tašėm į 4 aukštą.
    tokio įstatymo,kad iki 2kg.neštų į namus neteko girdėti.peklon tokį darbą dirbti,vedu vaiką į darželį ir sutinku kas rytą žmogelį su pilnom tašė.jei dar po 2kg.pradės tampyti,tai tik užuojauta,kiek anksčiau domėjausi,Lietuvos pašte yra pasiuntinių paštas,tada jie pristato į namus.
    nepykit už mano nuomonę,bet ieškodami sau patogumų,kartais nepagalvojame apie kitus,taip jų toks darbas,bet man asmeniškai gaila,kai senas diedukas su sunkiausiais nešuliais nežinia kiek per dieną aplanko butų,pusės tikrai neranda namuose.:))

    emiliukas

  7. 3

    iki 500g.turi atnešti į namus,juk paštininkai neapsikraus siuntiniais.pačios pagalvokite,skrajutės,laiškai,registracijos žurnalas,kur dar siuntiniais apsikrauti tokių svorių,juk jiem auto niekas neskiria,važinėja dviračiais arba pėstute su pašto tašiuku.

    P.S.registruojamas siuntinys tam,kad jis nepasimestų,norint gauti tiesiai į namus,reiktų siųstis per pašto kurjerius,mokėsite daugiau,bet atneš prie durų:)

    emiliukas

  8. 3
  9. 2

    Is parduotuves uzejau ir as i pasta susimoketi mokesciu ir uzklausiau kaip ten su siuntom.gavau atsakyma,kad siuntu didesniu nei 500g niekas i namus nenesa. vilniaus pastas

    lolitaaa

  10. 2

    Man irgi nekarta taip buvo - jog esu namie visa diena, laukiu pastininko, bet taip ir nesulaukiu, kita diena skambinu i pasta, ir savo nuostabai suzinau, jog manes nebuvo namie :DDDDDD kelis kartus pagavau pastininka laiptinej, tai pasakiau jog visalaik esu namie ir kad jeigu man kas yra, kad butinai atnestu. Visalaika kazkaip jam atsidekoju, ar tai sokoladu, ar tai kavos pakeliu. Dabar nesa ir kokias siuntas kuriu svoris virsija 5kg :) nors kartais man ju gaila, nelegvas darbas, ypas kai turi kelias tokias siuntas paimt vienu metu (kaip pvz i viena rajona). uzjauciu :) todel ir atsidekoju :)

    SweetCherry