• 15ats.

    reikia jusu pagalbos ir patarimu

    sweikos mamytes..jauciu,kad mane puola depresija,ir kasdien vis labiau.jei kas nors nesigauna,ar ka pamirstu tampu neapsakomai nervinga,tuoj puolu i asaras.buna,kad praverkiu ciut ne visa diena.stengiuos galvoti apie grazius dalykus,bet neiseina.atrodo,kad viskas eina tik blogyn,nors realei taip nera,vaikai sveiki,vyras pries savaite isvyko dirbti i uzsieni.atrodo,kad mane slegtu nepakeliamas akmuo,kartais uztenka ne taip istarto zodzio,ar veido israikos.kasdien man vis sunkiau,bijau,kad per tokia savo busena neisardyciau seimos(esu girdejus,kad ne viena seima taip issiskyre).labai prasau padeti,gal zinot kokiu vaistu,ar antedepresantu,kuriu galeciau gaut be recepto.pas gyditoja eit nenoriu,nes tokias,kaip as kad esu dabar,iskart nuraso.

    musiukas007Moters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    mano vyras taip pat vazyneja i uzsieni,isvyksta 3men,gryzes pabuna nepilnai menesi,ir vel isvaziuoja.pradzioj maniau,kad tikrai nuprotesiu,nes dukrai buvo 3.5men,buvau uzsidariusi namie,sededavau prie lango ir verkdavau,bet atsirado zmoniu,kurie man padejo visa tai nugaleti,ta ilgesi,skausma,kad esu viena.jau beveik 5metai taip ir gyvenam nei kartu nei atskirai,atrodo pripratau,o kai reikia atsiveikinti vel grystu prie tos busenos,kaip depresija..bet turiu draugiu,kurios daznai pas mane atvaziuoja,taip pat ir as pas jas.o ir cia susipazinau su viena mamyte,su kuria artimai bendraujame ne tik mes vienos,bet ir vyrai musu,sveciuojasi su vaikais,tai tikrai papildo mano tas laukimo dienas :) kaip kazkuri mamyte minejo,rask zmogu kuriam galetum papasakoti,kas su tavim vyksta,nes issikalbejimas tikrai tik i nauda ;)

    kukuska

  2. 2

    tikrai nenurašo tokios būsenos žmones kaip tu. Nekalbėk taip. Be recepto net neketink gauti antidepresantų ar kitų vaistų skirtų nervinei sistemai!
    TIK gydytojas gali nustatyti kokio stiprumo vaistukus tu gali vartoti. Antridepresantai ne visi visiems tinka, jie yra su vis skirtingom veikliom medžiagom, kurios kiekvienam žmogui pagal savijautą ir kitus dalykus reikalingos depresija sergančiam žmogui gydyti arba bent gerinti savijautą. Musiukai, tikros depresijos požymiai prasideda nuo galvos skausmų, silpnumo, nuotaikos pakitimų, blogų minčių, galūnių tirpimu ir pan (tai yra vidutinio stiprumo depresija). Manau tau nėra depresija, galbūt tik pradžia. Ko gero pavargai, namų rutina, gal hormonai susijaukė. BET su nervine sistema žaisti negalima, nes tai prives iki tikros, stiprios depresijos. Prasidės naktimis nemiga, arba kaip tik daug miegosi, apatija viskam, net vaikams, nenoras sexo arba kaip tik DAUG sexo...ir daug kitų požymių.
    Mano patarimas tau: toli gražu daktarai nenurašo tokių žmonių kaip tu su tokia savijauta. Kreipkis pas savo šeimos daktarę, ji tave nukreips pas psichoterapeutą. O psichoterapeutas pas psichologą, pas kurį atliksi kelis testus raštu/žodžiu. Tuomet padarys išvadas ar yra tau depresija ir ar reikia tau vaistų. O gal tiesiog reikia, kad psichologas "pasiknaisiotų" smegenyse.
    Pati turėjau kadaise problemų su tikrai sunkia depresija. Viskas buvo dėl paauglystės, tačiau apie tas ligas žinau kaip du kar du... jei tavo būsena tau pačiai jau trukdo,jei viską išmėginai, kad jaustis geriau, jei tai tęsiasi ilgą laiką, tuomet reikia pasirodyti specialistams, o pati pagal save ar kitų rekomenduotais vaistais gydytis tiesiog negalima, nes nugydysi nervinę sistemą, kuri paskui pasiduoda gydymui labai sunkiai. O kartais ir nepasiduoda...

    lydekaite

  3. 2

    Gal nepulk iskart prie vaistu... Pagalvok del ko viskas taip atsitiko...ar del to kad nera vyro salia ir visi atsakomybe tenka tau? suprantu,kad sunku ,kad tavo vienos pecius visa atsakomybe,namai,vaikai. Pabandyk palepinti save, nueik i kirpykla,grozio salona, ar siaip kur nors i koki rengini. arba pasikviesk kokia drauge, kad galetum issipasakot, manau tikrai palengvetu...Laikykis,sekmes!

    Nojukas

  4. 2

    kaip supratau, viskas dėl to, kad išvažiavo vyras... bet tu galvok, kad ne šeip sau, tikriausiai užsidirbti... tai dėl šeimos, dėl tavęs ir vaikų stengiasi, galvok apie jį - jam ten irgi nelengva be jūsų... pabandyk prasiblaškyti - gal nueiti kur su drauge ar su vaikais, pasikalbėk su kažkuo, kas suprastų tave... tie antidepresantai tai nieko gero - prie jų priprantama. gal padėtų mėtų arbata stipresnė... yra ir homeopatiniai sedativ pc, padėjo man po senelio laidotuvių, bet jei tai tęsis ilgiau nei mėnesį - kreipkis pas specialistus - tam jie ir yra, kad padėtų...jei tu labai blogai jautiesi, geriausias būdas išsikalbėti...

    Ineta_

  5. 2

    manau geriausias antidepresantas kuo daugiau bendraut su aplinkiniais,pasakot jiems kas tave slegia,taip dings "akmuo" kaip tu kad sakei, sunku kai vyras isvyksta,'kerta per nervus' labai,svarbiausiai kad matai kad su tavim kazkas netaip,ir nori kad butu geriau,bendrauk,neuzsiskleisk,kiek galimybes leidzia daugiau su vyru bendrauk,kad neatitoltumet...o vaistai,manau,paskutinej vietoj,jei gali be ju issiverst tai ir nevartok ju...

    pinakolada

  6. 1

    Jei nenori pas gydytoją, pradžiai pagerk nervus raminančios arbatos mišinio, labai padeda, į viską imi žiūrėti ramiau. Gali nueit pas gerą homeopatą.

    marcipana

  7. 1

    as taipat daznai bunu nepatenkinta viskuom,nors is sono ziurint tureciau dziaugtis gyvenimu netruksta nieko,turiu tikrai gera vyra vaikuti,kartais pykdama ant saves pagalvoju kad is gero gyvenimo taip buna,manau viska daro buitis kad vyras ir padeda tas sedejimas namie namu ruosos darbai ir taspats per tapati,ir tikrai viena mamyte sake kad labai padeda bendravimas su sau artimais zmonemis,nebutina pasakotis kas slege,paprasciausiai bendravimas pasisedejimas su drauge ar draugem nuejimas y parka su vaikais laiko tarpas praleistas ne namie,ygauni tada pasitikejimo jegu ir noro veikti :)

    gintarevilte

  8. 1

    kad neturiu atvirai kam issikalbet,draugiu yra,bet ne tokiu kuriom galeciau viska issipasakot.esu jau tai patyrusi,atrodo akyse sirdy atiduoda,o nusisukusios tik issijuokia.vaikai tikrai teikia jegu.sunus vyresnis,tai jis savais reikalais uzsiima,o mazaja prisiglaudus taip gera palieka,kol vel neuzmiega.tada vel buna ne kas.visada lankom mano seseri,tik jai ir savu rupesciu uztenka,tai kaskaip ir nepasakoju jai tokiu dalyku,pasakociau gal,bet uz poros dienu jai gimdyt,tai nenoriu jaudint.

    musiukas007

  9. 1

    pirmiausia stenkis galvoti apie gerus dalykus, kas tau teikia dziaugsma kad viskas bus gerai, kad tu esi laiminga su savo vaikuciais, kokia tu saunuole kad viena viska susitvarkai, graziais orais.ir pati savijauta bus kitokia. zinau kad lengva pasakyti, bet zinok as ir taip ppat jauciuosi kaip tu, neseniai gryzau is atostogu lt i ispanija ir jauciuosi tokia issekusi, nuokaitos keiciasi taip pat daznai, o dar rytoj vyras isvaziuoja trim savaitem. bet stengiuosi nepasiduoti, dziaugtis vaikuciu, seima, juk budama blogos nuotaikos ar skusdamasi geru santykiu su seima neislaikysi. linkiu tau visokeriopos sekmes.

    wiktoriuke

  10. 1

    Na nesigriebk dar vaistų.Normalu,vyras išvažiavo,viena su vaikais likai,viskas ant tavo vienos pečių.Nepamiršk,kad vaikai yra ir tu jiems reikalinga.Turi stengtis dėl jų.Tai praeis,negalvok kad jei jau negerai tai depresija,įsikalbėsi sau.
    Vyras stengiasi dėl jūsų,tu taip pat stenkis.Bendrauk su žmonėm,neužsidaryk namuose,nes tik blogiau bus.Nusiramink ir pagalvok,kad kitiems yra blogiau.

    aidaS