Atsakymai

  1. 4

    Jusu vaikelis dar labai mazas, jis gali noreti labai daznai zisti. Mano maziukas budavo isguli prie kruties 40min, praeina 20min, o jis vel niurzga. Nebijokit daznai zindyti ir sarbiausia nestresuokit. Mane daug kas bande itikint, kad pieno mazai arba jis neriebus. Gydytoja net liepe primaitint misinuku, bet as nepasidaviau :), zindziau labai daznai ir viskas buvo gerai. Dabar mum 8men ir vis dar valgom MP.

    Kikymara

  2. 2

    riebiausias pienas buna nakti ir is ryto, tada duokit daugiau zisti

    ajonda

  3. 2

    lieso ir riebaus pieno turi visos mamos Liesas pienukas bėga pirmas kelias minutes, o paskui prasideda riebus. Išimčių nėra ir tai tik mitas, kad pas mamytę yra TIK liesas pienukas. Vadinasi mamytė netaisyklingai maitina ir vaikiuaks gauna TIK pirminio lieso pieno, o riebaus pieno nepasiekia. Įdomumo dėlei įkeliu straipsnį apie tai su gerais naudingais patarimais:

    Jei vaikas žinda trumpiau nei 20 minučių ir neužilgo vėl prašo valgyti, pasiūlykite tą pačią krūtį. Tokiu būdu jis gaus ne tik pirminį liesesnį, bet ir riebesnį pieną, o jūsų organizmas – signalą, kad pagamintų užtektinai pieno kitam maitinimui.

    Jei ištuštinęs krūtį kūdikis vis dar rodo alkio požymius, tada galite pasiūlyti jam kitą krūtį.

    Tokia maitinimo eiga, kuomet vaikas aktyviai žinda kelias minutes, o po to pradeda migdytis, valgyti ramiau, atsiranda tarpai tarp rijimo, yra normali ir įprasta, ypač naujagimiui, todėl net ir tada, kai kūdikis, atrodo, miega, bet retkarčiais patraukia, jis gauna tam tikrą jam reikalingo pieno kiekį.

    Geriausia būtų leisti taip žįsti, kol jis visiškai įmigs (nežįs ir nebesigirdės rijimo) ir/arba paleis krūtį. Teisingai elgsitės, leisdama vieną krūtį pilnai ištuštint: taip dukrytė gauna ir pirminį liesesnį, ir vėlesnį kaloringesnį pieną.

    Prie krūties vaikai gali būti neramūs dėl daugelio priežasčių:

    -jei pienas bėga per stipriai (galima prieš duodant krūtį šiek tiek pieno nutraukti), -pienas bėga per silpnai (gali padėti šiltas kompresas, spenelio stimuliacija prieš maitinimą;

    -jei krūtis buvo žįsta pakankamai ilgai – keisti krūtį,

    -jei krūtys per daug persipildžiusios ir kietos (vėlgi - šiek tiek nutraukti),

    -jei vaikas per daug išalko (stenkitės maitinti, kol jis neįsiverkė).

    Neretai tokie neramumai padažnėja į vakarą: taip atsitinka dėl to, kad vakare mamos pienas liesesnis, vaikas ir mama per dieną patiria daug emocijų, pavargsta.

    Ramiai įvertinkite situaciją ir pabandykite rasti neramumo priežastį bei ją pašalinti. Dažnai užtenka vaiką pakelti, nuraminti ir vėl pasiūlyti krūtį.

    Keisdama mitybą pieno skonio nepagerinsite, reikėtų vengti aštrių prieskonių ir produktų turinčių eterinių aliejų bei stipriai kvepiančių: česnakų, svogūnų ir pan.

    Tai pat, reikėtų vengti kvepalų, dezodorantų ir kitos kosmetikos ar kūno priežiūros priemonių, kurios stipriai kvepia – kūdikiai sureaguoja į pasikeitusį mamos kūno kvapą.

    Kitos galimos priežastys, kodėl kūdikis vos patraukęs išstumia krūties spenelį, gali būti susijusios su burnos gleivine: pienlige, stomatitu arba dantų dygimu.

    lydekaite

  4. 1

    maniskis irgi daznai valge. Pieno riebumo nepakeisi

    Jorkaile

  5. 1

    Kaip daktare pasake: "joks maistas ar skysciai nepadeda gausiau ir skalsiau gamintis pienukui. Tik daug poilsio ir be nervu." Taip kad stenkis buti pailsejusi, neuzsikrauk namu ruosos. Ir kaip jau rase virsuj, stenkis kad maziukas pavalgytu kuo daugiau to riebesnio pienuko kuris bega veliau, pati pirmaji gali net nutraukti truputi.

    kybart_vaiva

  6. 1

    kad pienas riebesnis butu, valgyk graikiniu riesutu, tikrai efektyvu ir aisku duok ir duok kruti vaikeliui:))

    lolita24

  7. 1

    Pienas riebesnis dažnai žindant, o jei taupai, tampa liesesnis. Taip kad nebijok žindyti kad ir kas pusvalandį. Aš dvi dukras išmaitinau po du metus, su pirmaja irgi visokių abejonių buvo, atrodė, kad pieno mažai, nes valgo ir valgo. Bet, kai šiek tiek paaugo, ėmė valgyt ne taip dažnai ir trumpiau.

    marcipana

  8. 1

    turi ilsetis nesinervuoti daug miegoti, gerai valgyti, gerti daug skysciu. ir nebijok mazyliui duoti kruties ir kas pusvalandi, laikui begant turetu viskas susitvarkyti. neskubek primaitinri misinukais, nes paskui gali atsisakyti kruties.

    wiktoriuke