• 2ats.

    Darželių metodikos. Kokias metodikas jūsų vaikučiai išbandė lopšelyje-darželyje, priešmokyklinėje grupėje? Kas patiko ir kas nepatiko?

    Kiek domėjausi ikimokyklinėse įstaigose ugdymo metodikų yra įvairių:
    - tradicinis ugdymas;
    - Montessori;
    - Valdorfo
    - "Gera pradžia"

    Čia pagrindinės man žinomos. Gal dar kokių netradicinių ugdymo metodų žinote, kur darželiuose, lopšeliuose ar ikimokylinėse įstaigose taiko vaikams? Labai įdomi jūsų vaikučių patirtis. Kas patiko, į ką labiau orientuotas ugdymas, ar labai skiriasi kainos nuo darželių, kur taikomas tradicinis ugdymas?

    lydekaiteLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    pas mus darzelyje aukletojos dirba pagal Valdorfo programa,negaliu palyginti su paprasta,nes mes iskart pradejome eiti i sia grupe:) grupeje kas ryta po pusryciu buna ryto ratas su dainele,uzduotelemis,veliau vaikuciai piesia,lipdo,klijuoja,beje visada yra gerbiama vaiko nuomone ir jei jis kazko nenori daryti,gali uzsiimti kazkuo kitu.grupeje daug ivairiu "naturaliu" zaislu" - mediniu kaladeliu,kastonu,konkoreziu,sakeliu,akmenuku ir pan,taip pat yra ispjautos berzines kalades sedeti vaikams kelios.grize is lauko vaikai pietauja,aukletoja sedi kartu su vaikais,buna kad rengia pasisedejimus su arbatele kuriuos vaikai dievina.pries miegeli visada pasaka.
    o kasdien dirbanti logopede per savo pamokeles taiko Montessori metodikos elementu,cia ji pati man pasakojo,nes uzsiemimu matyti neteko:) pas ja kabinete visada ramu,vaikas ismoko sukaupti demesi,delioti deliones.nezinau ar cia ji kaip specialiste tokia super,ar ir metodika gera,bet tikrai vaikui labai naudingi jos uzsiemimai demesio koncentracijai,motorikai lavinti..

    sandritute

  2. 0

    Ačiū sandritute! Gal dar kas turi papasakoti apie tas metodikas, taikomas darželiuose?

    lydekaite