• 7ats.

    Kuo gali būti pavojingas maniežas?

    drauge buvo su leliuku pas ortopeda ir jis pokalbio metu pasake kad kudikiams kenkia vaikstynes ir maniezai.iskart drauge nepaklause,o dabar iki siol nezino kuo gali kenkti maniezai?na del vaikstynes dar suprantama,yra visokiu diskusiju,bet maniezai?poryt mes patys lankysimes pas ortopeda,paklausiu,bet gal ir jus ka girdejote?

    sandrituteĮranga ir baldai kūdikiamsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    net nzn as, mes turim bet musu dugnas tvirtas, dar su kokosiniu ciuziniu...gal del dulkiu? bet juk valoma medziaga

    Anonimas

  2. 3

    Speju, kad netvirtas dugnas, tai jei vaikutis stojasi, pedute ilinksta. Ta prasme, netvirtas pagrindas. o daugiau jokiu minusu kaip ir nesugalvoju :)

    reda83

  3. 2

    Nemanau,kad jis pavojingas.Anksčiau daugelis vaikų augo maniežuose ir nieko.Pažįstu ne vieną šeimą,kuri turėjo maniežą ir vaikai užaugo sveiki:)

    vitalijus

  4. 2

    as taip ir nesumasciau kuo gali buti pavojingas,siaip neturejom maniezo,vaikstyne turejom,bet saikingas naudojimas nepakenke

    ruta26

  5. 2

    kiek žinau sintetinis maniežas labai renka dulkes, o jo neišskalbsi, gali tik pravalyti dulkes, bet abejoju ar mamyte kelis kartus per dieną bėgios su skudurėliu :)
    Kitas dalykas maniežas gali būti nesaugiai pastatytas. Tinklelis vos vos tempiasi, nėra kaip styga įtemptas todėl jei šalia yra koks baldas, kampas, siena, vaikiukas gali krisdamas susidaužti galvą. Bet čia k ogero kiekvienai mamytei suprantama, akd negalima taip statyti...
    Daugiau tai nežinau...nes pas mus yra pagrindas vos vos paminkštintas, pėdutė tikrai nesideformuoja plius yra miegojimui kokosinis čiužinukas, tačiau mes miegame tik savo medinėje lovelėje...tik išskirtiniais atvejais ten miegojome.
    Daugiau neįsivaizduoju dėl ko gali būti nesaugus..

    lydekaite

  6. 1

    sakydamas kenkia,galbut nebutinai turejo omeny kazkokius suzeidimus. Skaiciau kad vaikstynes ir maniezai atitolina vaiku gebejima vaikscioti nes jiems nera poreikio - manieze per mazai vietos o vaikstyne viska palengvina.

    Ievulia

  7. 1

    Nelygus maniezo dugnas per viduriu toks iskilimas yra bent pas mus tai mazai as ji naudojau,galbut tuo kad kojyte gali pasinarinti ar jai miega ant nelygaus pagrindo stuburiukas gali blogai vystytis,as tai jos niekam nerekomenduociau,geriau medine lovyte

    ikmeskute