• 14ats.

    Ar sutiktumėte,kad jei tėvams skiriantis, tėtis geranoriškai sutinka skirti tam tikrą sumą vaikui,tai to užtenka,nereikia forminti kaip oficialių alimentų?

    advokate sako kad to ir uztenka,tegu perveda vaikui kas menesi jei abi puses sutaria,nebutina eit per teismus,neva jei vyras dings arba prades issisukineti tada ir galima per teisma teistis kazkokia suma..bet ar ne geriau iskart viska susitvarkyti?ar teciui pvz isvaziavus i uzsieni bus laikas jo ieskoti ir bylinetis?gal reiketu keisti advokate?gal kas patartumete jei susidurete su alimentu klausimu,aciu.

    sandrituteTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    manau,sutikčiau.aišku nuo vyro priklauso, vienas padės savo vaikui,kitas išsisukinės. o ir su padavimu alimentams, kas nenorės mokėt dirbs nelegaliai. jei su vyru viską sutarėte, tai,manau neverta tau nerimauti

    bantukas

  2. 2

    gal ir gerai , bet tikrai negali but uztikrinta kas bus veliau

    IlonaP

  3. 2

    na jei viskas graziuoju zinoma sutikciau,betkada galima y forminti toki dalyka,mano kad ir yforminta nematom tu pinigu:))) bet mums nuo to tik geriau.

    gintarevilte

  4. 2

    manyciau,kad geriau viska iforminti is karto,kam po to vel samdytis advokata,moket pinigus ir gadint sau nervus.

    kriste2

  5. 2
  6. 2

    tiesa sakant pas mane buvo tokia situacija,iskart mano tevas sutiko man moket be teismu,bet pora men pamokejo ir liovesi,budavo kad viena men sumoka kita ne, kai nuejau i teisma su mama tai pradejo rekt teisme kad viska reikia forminti

    Tnijole

  7. 2

    Sutikciau,bet nueitume kartu pas notara ir pasirasytume sutarti,jog tai turetu reiksme tiek man,tiek vyrui,jog nebutu taip kaip lydekaites aprasytoj situacijoj.

    Bosiene

  8. 2

    Na, net nežinau. Galbūt viską forminčiau oficialiai ir būtų ramu. Pažįstamas su exžmona sutarė, kad mokės tam tikrą sumą kas mėnesį. Mokėjo taip kelis metus, tada prarado darbą ir ėmė pervedinėti tiek kiek pats galėjo. Tai ji labai užpyko, kad negauna sutartos sumos, nenorėjo tartis. Ėmė tvarkytis viską oficialiai, iš pykčio dar ir prisiteisė už kelis metus atgal, kad sumokėtų, nors jis ir mokėjo, bet net nepagalvojo fiksuoti pervedimus ar imti iš jos raštelius, kad gavo pinigų. Duodavo į rankas. Ir įrodyk, kad jis mokėjo tuos pinigus. Tad teko dar ir už kelis praeitus metus žmogeliui pamokėti antrą sykį. Na, aš taip nepasielgčiau, tačiau gerai narės sakė..velniai žino kokia linkme pasisuks mūsų gyvenimas. Bus ramiau ant širdies, kad vaikui oficialiai priklauso pinigai tam tikrą dieną ir ne mažiau.

    lydekaite

  9. 1

    As uz iforminima maza ka tam vyrui i galva saus,suras sau kita ir nuspres kad vaikui pinigu nereikia ir nemokes.

    Lafe

  10. 1

    na manau sutikciau..esu 95 procentus garantuota kad padetu islaikyt savo vaika...o jei kiltu bedu su finansais.manau susitartume....

    saulyte6