• 4ats.

    turiu toki klausimeli.jeigu vyras isejo vaiko prieziuros atostogu,as pries tai pati dirbau bet kadangi neuzteko stazo as negalejau iseit tu atostogu, i darba grizti nenoriu, nes maitnu pati, gal man iseit is darbo ir stot i birza,siaip ir pinigelius gauciau, tik nezinau ar verta. nes gali versti eit dirbti.kaip manot?

    TnijoleŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    aidaS: tikrai netiesa,gaus is birzos bedarbio pasalpa,nors ir iseis savo noru.

    Tnijole: Jeigu nenorit grizt i darba,tai iseikit ir stokit i birza,jeigu turit per paskutinius 3 metus 18 men stazo,tai jums mokes bedarbio pasalpa.

    Jolka123

  2. 1

    p.s tu taip pat galėjai eiti į vaiko priežiūros atostogas, tik pinigėlių negautum, nes pati sakei, kad stažo trūksta. Tačiau pati tikrai galėjai, o tėtis jau tuomet į darbą pinigėlių uždarbiauti :)

    lydekaite

  3. 1

    va čia nieko nepadarysi.. arba turi grįžti į darbą, arba stoti į darbo biržą. Jeigu pasiūlys darbelį, tai tu būsi iš sąrašų išbraukta ir negausi iš jos pinigėlių. Tačiau jeigu taip ir atsitiktų tu iki kol vaikui sueis 8 metai esi drausta. Gali nedirbti ir auginti vaikiuką kartu su tėčiu, išėjusiu į tėvystės atostogas. Tik šiuo atveju jau pinigėlių nebegausi iš niekur, net jeigu kreiptumėtės dėl kokios nors pašalpos.. Jei pinigėlių tikrai užteksit, tai siūlau išeiti iš darbo, stoti į darbo biržą ir stovėti iki kol pasiūlys kokį darbelį. Kas žino - gal nepasiūlys kokį pusę metų, o tuos pusė metų gavinėsi pinigėlius :)
    Tikiu, kad sunku šiuo atveju apsispręsti.. linkiu gero sprendimo!

    lydekaite

  4. 0

    Kiek žinau,jei pati išeini iš darbo pinigų iš biržos nemoka.

    aidaS