• 21ats.

    Ar jums taip yra buvę,kad toli gražu nejautėte simpatijos kokiam nors vaikučiui?

    zinau kad niekas nepasikeis,kad gyvenime dar bus visko,bet labai nemegstu vieno berniuko savo maziaus darzelyje.jo ir maniskio tiesiog auros nesutampa.pati vaiko mama pripazista kad islepes jos mazius,jei kas netinka,verkia,klykia,puola mustis,draskytis,pernai maniskis buvo parejes ir galva praskelta,ir zandu idrekstu,siemet jau sake nepasiduoda,nustumia arba znybia kad nelistu prie jo.nes tas berniukas jei uzsinori kazko ka turi kitas vaikas tai ir puola prie jo atimineti ir mustis..aukletojos net stengiasi ju salia nesodinti,nes tas berniukas kazkodel ypatingai nemegsta maniskio.
    kaip mamai kyla visokiausi jausmai,norint apginti savo vaika,ir tikrai na ateinu ryte,pamatau kad yra tas berniukas ir sukyla tokie antipatiski jausmai ir nieko negaliu sau padaryti..zinau kad visko buna tarp vaiku,kad maniskis irgi ne visada angelelis..ar reikia man kovoti su siuo jausmu?ar tiesiog uzsigrudinti ir palikti tokius dalykus tvarkyti aukletojai?nenoriu pasirodyti kaip kokia ragana nemylinti vaiku,juolab kad su to vaiko mama tenka bendrauti,bet vistiek sirdis linksta ginti savaji..

    sandrituteSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Myliu visus vaikučius vienodai, patinka pažaist ,pabendraut bet ribose. Jei svetimas vaikas atgrasiai elgiasi visada randu "prišnuodį" ir greitai sušvelnėja :) Tik žinoma ne už saldainį , o už sąžiningą kantrybę :)

    Anonimas

  2. 3

    Kaip daugelis mamų, manau, tai gintų savo vaikus, ir rūpintųsi savo vaiko gerove. Šioje situacijoje, jums reikia nebijoti ir pakalbėti su to vaiko mama, ir bandyti spręsti kažkokiu būdu šią problemėlę, auklėtoja kaip matau stengiasi visais būdais kad vaikai mažiau susidurtu, kontaktuotų ir pan. bet toje pačioje grupėje to neišvengsi visad. Manau ne jūsų vienos vaikutis kenčia, jei ir daugiau skriaudžiamų to vaikučio yra, tai reikįtų daryti susirinkimą, ir ieškoti tėveliams išeities, o dažniausiai tai būna perkėlimas į kitą grupę ar net kitą darželį. Bent jau dauguma mano pašystamų kas augina tokius neklaužadas ir hiperaktyvius vaikus - teko pakeisti ne vieną darželį.

    Lulu

  3. 2

    Gal pasirodysiu besirde, bet niekad nebuvau is tu, kurios pamaciusios kudiki ar maza vaikiuka tuoj puola vos ne "niurkyti". Visokie "utiutiu" ir "koks mielas" pas mane kazkaip nevartojami, na nebent tikrai sirdi suvirpina koks nors mazylio poelgis. Todel, matyt, ir kai kuriu vaiku nemegstu. Nu tiesiog yra tokiu bambliu, kuriuos gali myleti nebent ju motinos :)

    Eglone

  4. 2

    taip, tik tas vaikutis kiek vyresnis. Jam apie 8 metai, gyvena mūsų name. Labai nepaklusnus vaikas, mano kaimynų vaikas priėjo prie mūsų kieme ir pasakė, kad tas berniukas užmetė kažkokią lentą ant mūsų mašinos (subraižė). Bet negi ieškosi tiesos kai visa tai įvyko prieš gerą mėnesį? Taip pat mačiau kaip policininkas ieškojo kažko jo kišenėse - pasirodo "kažkas" iškūlė darželio langą. Kiemo vaikai sakė, kad vėlgi jis. Kažkada ėjom išlaiptinės su vežimu ir tarpudy jis stovėjo. Mes važiuojam pro duris, o jis nesitraukia. Sakau gal pasitrauksi, negi nematai, kad vežimas netelpa per tave? Tada jau pasitraukė, šiaip jam neatėjo į galvą, kad per jį netelpa.. žodžiu tokios smulkmenos ir nesmulkmenos susidėjo ir štai antipatija tam vaikui jaučiu. Beje vis girdžiu, kad žodynas jo "ypatingai turtingas" keiksmažodžiais. Nepasakyčiau, kad jo tėvai asocialūs. Kaip tik eidamas su mama duoda jai ranką, atrodytų ramus vaikas, bet.. Nebendrauju aš su juo, tačiau pamačius kieme vis užstringa žvilgsnis ties juo.

    lydekaite

  5. 2

    na man dar taip nebuvo kad kazkokio vaiko nemegciau ir bent pirma kart girdziu kad aukletojos taip nesusitvarko su vaikais nepykit gal as cia rozinem pasauly gyvenu,bet yra grupes taisykles,ir vaikam jas nuolat primena ,kai vaikas sulauzo ta taisykle..pvz...begioja grupeje,stumdosi,ar musasi ir t.t tai aukletoja pastato kedute ir tas vaikas sedi ant jos kol nusiramina,aisku buna visko bet kontrole turi buti,gerai cia jus sakot atseit kovot uz save ir panasiai ,o jei kieme akmeniu guza ir ne duok dieve nelaime tai as paziureciau kas butu ramiai vaikam ir aukletojoms, turit taisykles nustatyti net jei vaikas ir 1,5 metuku, aisku daug kalbetis.Galbut tos mamytes kuriu vaikai musasi ateit i darzeli uz vaiku ir pusvalandi su jai pasivaiksciot pasikalbet,pazaisti kamuoli su vaikais, kad kartu suprast kas negerai,nezinau gal dar kas ka pasiulys juk reikia kazka daryti.sekmes:)

    daival

  6. 2

    na vaikui kol kas nera buve, bet su auaugusiais tai taip. siaip stenkis neparodyti savo antipatijos nes neapykanta gimdo neapykanta. jei ta mama pastebes ta neapykanta gali sneketi prie vaiko negerai ir apie tave ir tavo sunu o vaikui taip iskiepieti dar didesni nora skriausti. mano mazius ir pradejo eiti i darzeli, vakar aukletoja sake kad viena svaikas nutempe uz plauku. aisku gaila maziuko bet jie turi ismokti pakovoti uz save. o jei vaikai yra islepinti tai jie ir yra bjauresni bet del to kalti ne vaikai o ju tevai. reiketu pasneketi su mama kad paaiskintu kad negaliam skriausti tavo vaiko. as nujauciau kas galejo nutempti plaukus ir tarpkitko uzsiminiau tai mamai tai ji iskart sako gali buti kad mano pasiutelis taip pasielge, bet ji aiskina kad reikia svelniai o be to vaikai kad maziukai po 1.5 metu.

    wiktoriuke

  7. 2

    O taip, jausmas pažįstamas, labai nemėgstu draugų vieno sūnaus, nu ten toks stuobrys, toks burliokas, tėvus "į vietą stato", aišku patys kalti, kad taip išsiauklėjo. Atvažiavus pas juos į svečius negaliu žiūrėti į tą vaiką iš karto antipatija pasireiškia, o dar kai įsižioja tai iš viso patyliu.
    Darželyje irgi būdavo tų muštynių su tais vaikais tarpusavyje, bet kažkaip antipatijų nejausdavau, pasikalbėdavau su tuo vaiku, kad taip daryti negražu ir susitardavome:)

    iinnggaa

  8. 2

    tai va kad tarp vaiku visko buna,bet kai isleidi savo pirmagimi visada jautriai reaguoji..musu grupe yra logopedine,todel nedidele,aukletoju prasiau kiek imanoma stengtis kad jie maziau kontaktuotu,geriau tegu sedi skirtinguose kampuose su skirtingais zaislais,negu musasi..nesinori pyktis,juolab kad tas berniukas yra pusantru metu vyresnis ir kitamet jau iseis is musu i paruosiama grupe..pagalvoju,kad ir man nebutu malonu,jei maniskis visus mustu,ir kiti teveliai skustusi ir noretu maniskiu atsikratyti..bet tiesiog suveikia instinktas ginti savaji..nauda bent tokia,kad anksciau nedrasus buves mano vaikas,ismoko apsiginti ir niekam nenusileisti..

    sandritute

  9. 2

    na ne, vaikui nera buve.. nes jie yra vaikai, visi skirtingi.. viena karta vienas gauna kita karta kitas, del to negali nemegti.. mano mazius ir musasi labai, ir net kandziojasi, bet tarkim ka man daryt? jis yra gaves ir su rykste, ir kalbeta N kartu, kad taip daryt negalima, man labai nemalonu ateit jy pasiimt ir suzinot kad ykando vaikui i ranka.. bet buna taip kad randu savo vaika sukandziota labai stipriai, buna reakcija ooooo... bet ta minyte ir baigiasi :) nes dar bus ir bus tu guzu ir melyniu.. aukletojos ir nesulakstys kad vaikai nesimustu.. bet vakar tai buvo.. mano vaikis ikando kitam i ranka ( kasko nepasidalino abu ) tai ta skitas taip voze maniskiui kad guzas ant galvos didziulis.. sakiau gerai kad gavo atgal, gal daugiau nesikandzios.. as tikiuosi kad musu grupes mamytes nepyksta ant mano neklauzados, as tikiuosi jis isaugs ir nesikandzios, negaliu pykt ant kitu vaiku taip pat, nes kiekvienas turi savo harakteri, jei kas nutinka vaikas pats turi mokintis apsiginti.. va taip jie ir auga..

    kristale

  10. 2

    Ne,as visiems vaikuciams jauciu simpatijas,daugiau ar maziau :)

    pavasarinuke